Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3600 skatījumi

CIK mm ir jabut protektoram ziemasriepam kad iet tehnisko skati un cik mm ir jaunam riepam?

Auto un transports » Automašīnas

CIK mm ir jabut protektoram ziemasriepam kad iet tehnisko skati un cik mm ir jaunam riepam? kadas butu izdevigak pirkt piem lietotas vai jaunas?un ja perk jaunas tad,labak kadas ar radzem vai bez??? un vel pedejais jaut,cik sezonas var nobraukt ar jaunam ziemas riepaam?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Ar radzēm būs problemātiski vizināties apkārt,jo ne visur Eiropā to atļauj!Jaunām riepām protektors ir 9 mm.Nevar likt kā jau iepriekš topikos rakstīja,ka priekšā ar radzēm,bet aizmugurē bez un otrādi!Ar vissezonas riepām labāk pēc iespējas lielāku protektoru izvēlēties,bet tā minimālais 4 mm.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Minimālais 4 mm- bet ņem vērā- riepas var būt padilušas un nevar uzticētais tai atzīmei, kas rāda to , kad jāmaina, jo arī tā dilst kopā ar visu riepu.

Jaunām riepām- 8 mm.

Pagājušo ziem ņēmu ar radzēm- ideālākās priekš priekšējās piedziņas, iespējams arī pakaļējās, šoziem man 16collu diski, vajag zeminātās, tādas ar radzēm nevar dabūt, tagad parastās ziemas riepas- kaut kādas Pirelli- ja godīgi- jau tagad uz ledutiņa labi slīd ar pakaļējo piedziņu- viegli var dabūt riņķī- jūtu, ka pa ziemu ar visiem Pirelli braukšu ļoti uzmanīgi, jo tomēr radzes ir radzes- tās nr.1- iepriekšējo ziem ne reizi nesameta, nekādu problēmu nebija, bet + priekšējā piedziņa arī :D

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Ar riepām jau tagad nevar jokot un turpmāk tām tiks pievērsta vēl lielāka uzmanība. No šī rudens ir ieviestas izmaiņas OCTA , kas riepu neatbilstības gadījumā vainīgajam nozīmēs regresa prasību. Tātad, pat, ja esi apdrošināts, bet ar sliktām riepām izraisīsi avāriju, tad apdrošinātājs varēs vērsties pret tevi tiesā un piedzīt zaudējums, par cietušā auto labošanu, vai atvesļošanos utml.
Tūlīt pat būs izmaiņas APK, kas dos tiesības policijai mērīt protektora dziļumu, kam jābūt vismaz 4mm un uzlikt naudas sodu apmēram vienas riepas cenā.
Tātad 4mm būtībā ir braucamais minimums, apskati nevar iziet, policija drīzumā pārbaudīs un varēs uzlikt sodu kā arī izraisot negadījumu būs lielas ziepes.
Riepas ir ļoti dažādas, piemērotākās vienam vai otriem braukšanas apstākļiem un paradumiem. Savukārt braukšanas apstākļi atkarīgi no vietas kur dzīvo un ziemas, ko uzminēt nevar. No kā tālāk atkarīgs gan tas vai ir vērts ņemt radžotas riepas, gan tas cik sezonas nobrauksi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Ingus Rūķis

+3522

 
Atceries tikai vienu noteikumu. Brauc nevis ar riepām, bet ar galvu. Labi slīd ne tikai vasaras riepas, bet visas. Tajā skaitā ar radzēm. Pie tam parasti slīd tad, kad to vismazāk vajag.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.