Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2871 skatījumi

Automašīna ar automātisko kārbu

Auto un transports » Automašīnas

Labvakar, meitenes.

Man nekad nav bijis autiņš ar automātu. Kāds varētu mani apgaismot, kā viņam jāseko līdzi? Vai ir lielāks čakars nekā ar manuālo?

P.S.: Visi automāta mīnusi (nevar ievilkt, utt.) man ir zināmi. Man interesē tieši tā sekošana līdzi — tas eļļas līmenis, cik bieži tā eļļa jāmaina, kas tur vēl ir jādara, utt.

Paldies!

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Patiesībā jau tikai jaunie auotmāti (6+ ātrumu) ir kļuvuši daudz maz sakarīgi, jo tehniski spēj nodrošīnāt līdzvērtīgu gan degvielas patēriņu, gan uzrāvienu, kā tas ir ar manuālo kārbu.
Līdz kaut kādam 2005 /2008 gadam (atkarībā no auto modeļa) automāti tērēja vismaz par 20% vairāk un bija vismaz par 15% lenāki uzrāvienā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ir jau kārbas kam eļļa vispār teorētiski nav jāmaina. Un ir tādas, kam jāmaina kopā ar dzinēja eļļu un tas maksā pat vairāk kā dzinēja eļļas maiņa. Mīnusi teorētiski ir degvielas patēriņš, mazliet lielāks bremžu nodilums uzrāviena trūkums, nevar vilkt striķī u.t.t. bet no otras puses tur ir pamatīgs komforts un viena brīva roka.

pirms 11 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 11 gadiem :

Par to vilkšanu striķī gan kļūdies,ieliec neitrālajā un velc,protams ieteicams ne ātrāk par 50 km./h. un max. 50 km.Gribēji varbūt teikt ieraut ar citu mašīnu,lai to automātu palaistu!:)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Pašam ir četru pārnesumu automāts,tripronic.Vismaz savam Peugeot modelim kad degvielas lampiņa jau ilgāk deg un liekas kad drīz rezerve beigsies.tad dators automātiski atslēdz automātam divus ātrumus,bet var iziet no situācijas,lietojot triptronic režīmu.Triptronic vajag lietot,ja velk smagas piekabes,lai kārbai vieglāk.Aukstā ziemā parasti vajag 5 minūtes padarbināt,lai eļļa uzsilst,protams var uzreiz braukt,bet labāk tomēr tā nedarīt.
Saka,ka eļļu nevajag mainīt,bet labāk jau ik pēc 80000 km.mainīt,iztīrot sistēmu,ko zinu ka var paveikt pēc pilnas programmas http://www.raap.lv/lv/vse-o-AKPP/
Personīgi pašam nav bijušas problēmas ar kārbu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

ar automātisko ir vieglak braukt.Bet citroeniem automatiska karba ir loti slikta pēc pieredzes zinu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Ļoti jāseko līdzi eļļām,pareizi izlasījāt eļļām un to daudzi pat nezina,atjēdzas tikai tad kad sāk gaudot diferenciālis vai rati otrajā pusē.Automātiskai kārbai ir divi atsevišķi karteri kuros atrodas eļļa.Bet nevarētu gan teikt ka jāmaina bieži,vienkārši jāseko līdzi jo piemēram pat Audi 80 kārbas remonts izmaksā vairāk par 400ls.Pats personīgi gadu atpakaļ apzvaniju servisus.Cilvēkam iznāca lētāk nopirkt lietotu kārbu.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Jautājums tikai meitenēm?
Nekad nepērku ar automātu, jo mehaniskās kārbas lietotiem ir izturīgākas un mazāki izdevumi, ja kas. Arī degvielas patēriņš lielāks. Pirkt var jaunu vai mazlietotu ar jaunākās paaudzes kārbām. Ja mehaniskai eļļu nemaina, tad te tāpat kā dzinējam filtri un režīms maiņai.

pirms 11 gadiem  

Romualds Vamvūrī, pirms 11 gadiem :

Mehānikai arī jāmaina... starp citu... Tikai krietni retāk.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.