Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 3166 skatījumi

Vai tā ir taisnība, ka sniegs mašīnai jānotīra 3 m apkārt mašīnai?

Auto un transports » Cits

Sētniece pienāca un teica,ka ar likumu esot noteikts,ka tīrot no savas mašīnas sniegu, sniegs jānotīra arī 3m rādiusā ap mašīnu (tas notika daudzdzīvokļu mājas pagalmā). Vai ir tāds likums vai kādi MK noteikumi, kas to nosaka?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
kādi MK noteikumi? šaubos ka ar MK noteikumiem vispār kāds regulēs privātīpašuma/kopī'pašuma sētnieka darbu. normāli tevi nes cauri. vispār jau viņam tiek nauda maksāta par pagalma kopšanu, bet 3m rādiuss tas jau ir 28,26 m^2. tas nozīmē, ka ja viņš visus auto vadītājus apvārdotu, tad viņam nekas nebūtu jādara. izklaulsās pēc Ostapa Bendera.

pirms 13 gadiem  

Raivis Zemskis, pirms 13 gadiem :

es ilgi rēcu par šo :D

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Garāžu īpašnieki nodrošina garāžai piegulošās teritorijas un piebrauktuvju sakopšanu.
bet ja turi mašīnu pagalmā, tad man liekas ka nav nekādi 3 metri jātīra. Es sen atpakaļ atšuvu savu sētnieci ar lūgumu lai viņa nosauc konkrētu likumu vai noteikumus, kur tas ir rakstīts.
Šeit - http://www.likumi.lv/doc.php?id=179346 nekas tāds nav teikts.

pirms 13 gadiem  

Niks, pirms 13 gadiem :

http://www.pajauta.lv/question/list/259/11651/vai-automasinu-ipasniekiem-pasiem-jatira-sniegs-ap-savam-masinam-ja-tas-pa-nakti-un-ari-diena-stav-riga-uz-ielas/
Rīga, 14.12.1999, Nr.54
"Rīgas teritorijas un tajā esošo ēku un būvju uzturēšanas noteikumi"
2.8. Automašīnu īpašniekiem, vadītājiem jānodrošina sava transporta
līdzekļa stāvvietas un apkārtējās teritorijas 3 m platā joslā sakopšana,
ja transporta līdzeklis vairāk nekā 24 stundas tiek turēts uz ielas,
pagalmā vai vai citā teritorijā

Niks, pirms 13 gadiem :

Tu taču pats te norādiji gan tos 3 metrus, gan pagalmu un tagad apgalvo pretējo :)

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

interesanti, kāpēc manai draudzenei jātīra viss stāvlaukums, tīra un nepukst

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

Niks - tie ir vecie noteikumi, kas ir zaudējuši savu spēku. Tagad ir jauni un tajos nekas par 3 metriem nav teikts.

Sarma - nu ja viņa strādā par laukuma tīrītāju vai arī viņai ļoti patīk šķūrēt sniegu vai arī viņa dzīvo privātā mājā un īres līgums to paredz, tad jau tas ir ok. Citādi ja viņa dzīvo pašvaldības mājā, tad neviens viņai to piespiest nevar. Es arī tīru ap savu mašīnu, jo citādi vienkārši normāli iekāpt nevar kājas nesabrienot.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

es nekur neesmu redzējis ka sētniekiem būtu jātīra brauktuve. Vai ielas ar jātīra ar lāpstu? Priekš kam tad domāts traktors? Sētniekiem ir jātīra ietves, tur kur cilvēki staigā. Ja tīrītu brauktuvi, nebūtu laika iztīrīt visu māju trotuārus. Vai mašīnas īpašniekam ir grūti savā pagalmā iztīrīt dažus metrus? . Es pagājušo ziem tīrīju, tad kaimiņi to ieraudzīja ar sāka tīrīt. Katrs izdara mazu darbiņu un lielais darbs būs padarīts :)
Mājas apsaimniekotājam būtu pienākums tīrīt pagalmu ar traktoru, bet ja māju iedzīvotāji ir parādā desmitus tūkstošus Ls pr komunālajiem, tad viņam ir tiesības netīrīt brauktuvi.

pirms 13 gadiem  

Sintija Danilova, pirms 13 gadiem :

Brauktuves ir uz ielām, iekšpagalmi ir blakusteritorija. Viennozīmīgi sētniekiem jātīra ne tikai ceļiņi,bet arī jākopj zālāji. Tā ka nav ko te aģitēt cilvēkus veikt darbu,par ko kādam maksā. mana sētniece teica,ka mašīnu īpašniekiem vajagot uzliet asfaltu un izveidot stāvlaukumu mājas galā, lai viņai netraucētu mašīnas. varētu domāt, ka iedzīvotāji ir priekš sētnieka nevis sētnieks priekš iedzīvotājiem

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Diez vai ir tāds likums.Tāpēc jau ir tā sētniece,vai nu 100latnieki,kas ir viņu pienākums.Sāksi tik ticēt,nākošreiz pateiks,ka rudenī lapas arī jāsaslauka 3 m ap auto. :D

pirms 13 gadiem  

Sintija Danilova, pirms 13 gadiem :

Pasūti diii to sētniece un saki,lai kustina savu pakaļu veicīgā!

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tagad setniekam ir ļoti slikti,jo jāveic darbi par brīvu.vienas mājas teritorija dalās vairākiem apsaimniekotājiem.Urnas pie veikalu ārdurvīm jāuzkopj pašiem veikaliem,stāvietas netiek tīritas nedēļām,ūdens notekas netiek novadītas kur vajadzētu.Pagrabi un bēnini atrodas avarījas stāvokļos vai arī nav tīriti gadu desmitiem.Tagad to uzliek uz sētnieka pleciem.Tas viss attiecas uz jauno apvienoto namu pārvaldi.Kur vajadzētu strādāt trijiem cilvēkiem strādā viens.Un vēl tagad ir divas profesijas sētnieks- apkopējs,alga tiek maksāta 10reizes cik pienaktos.Alga nokritās savus 60%,un pie tā vel pieprasa strādāt.Normālā eiropas valstī,pilsēta sen būtu mēslos.Arodbiedrība lai palīdzētu tieši iegrūda šajos mēslos.Bet vecie sētnieki strādās kā strādājuši,jo pie tā pieraduši un citu viņi nemāk darīt.Ko tagad dara arodbiedrība ,lai nebūtu samazināt srādājošais sastāvs.Lai samazina kantora sastāvu.Un diezvai Straupes kungs līdīs uz jumta,lai uzliktu ielāpu,vai pagrabā iztīrīs kanalizāciju.Bet,kas a

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pēc likuma vispār jā.Par visu jāmaksā ,dzīvoju eiropas savienībā un nedrīkstam atpalikt no tās un ja notiek otradi tad paši vainīgi.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Murgs pamodos no murga.Sētnieka alga uz papīra 48 ls par 1101,76m2.Izdalot jauno tāmi,var teikt es apsēdos.Atklājas ka pazuduši otra pusekvadratmetru,tas ir uz papīra parādas jau 1700m2.Melns uz balta rakstīts-dzivojamas majas kopšana-12,01 ls teritorijas kopšana 162,95 es redzu summu174,96,bet ne 48.laikam sāku jūgties.Cerēsim uz algas pieaugumu,kaut cerība muļ''ķa mierinājums.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
Tā var būt taisnība un to nosaka attiecīgās pašvaldības saistošie noteikumi, piemēram
http://www.laiki.lv/Ogres/ap-automa%C5%A1%C4%ABn%C4%81m-sniegam-ir-j%C4%81b%C5%ABt-not%C4%ABr%C4%ABtam.aspx
Ogres novada saistošo noteikumu Nr.12 8.pants nosaka, ka transportlīdzekļa īpašniekam jānodrošina teritorijas sakopšana 1 metra platā joslā ap auto, ja tas novietots stāvēšanai ilgāk par 3 diennaktīm. Sods par šādu pārkāpumu ir vai nu izteikts brīdinājums vai naudas sods - fiziskām personām līdz 250 latiem, juridiskām personām līdz 1000 latiem.

http://www.ntz.lv/portals/atbildam_lasitajiem/raksts.html?xml_id=15758
Sniegs ap automašīnām jātīra to saimniekiem
Vents Dubrovskis 25.01.2010. 18:33 Tukuma pilsētas saistošajos noteikumos rakstīts, ka auto īpašniekam jānotīra sniegs ap stāvošu automašīnu,

pirms 13 gadiem  

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 13 gadiem :

To ko diktē pašvaldības reizēm ir pretlikumīgs.Pieņemsim ka sniegs ir jānotīra ap auto,bet nedrīkst tikai aizmirst ka arī pašvaldībai ir pienākums attīrīt visus braucamos ceļus pilsētā-pagastā no sniega.
Tāpat nav īsti likumīgi uzlikt sodu par zālāja nepļaušanu un ietves netīrīšanu.Jo tas nav mans īpašums.Sodus likt jau var,bet ja cilvēks iet caur tiesu,tad pašvaldība zaudētu.Ja nevar nodrošināt ietves bez dziļām peļķēm(kā pie mums:D),ka ar laivu jābrauc,vai bedrēm,tad man arī nekas nav jātīra.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jā , taisnība, ka jārīra un ne tikai 3 metri, vēl vairāk, bet pašam sētniekam:D

pirms 13 gadiem  

Sarma Sabīne Laicāne, pirms 13 gadiem :

Šis sētnieks ir varbūt jaunievēlēts deputāts, ka ir pieņēmis jaunu likumu, ko tauta vēl nezin?:D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.