Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 28

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 5908 skatījumi

 

Atbildes (28)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Izdalītais siltuma daudzums vadā ir proporciponāls strāvas stipruma kvadrātam. it kā neliela atšķirība,10 vai 15, bet sarēķinot iznāk 100 vai 225 (2,25reizes lielāks siltuma daudzums un īssavienojuma gadījumā sviluma smaka salonā kā minimums garantēta )Mašīna sadeg 5 minūtēs.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

viennozīmīgi nevar ja nevēlas lai pēc tam izdevumi būtu lielāki nekā maksā pats drošinātājs jebkurā DUS var nopirkt veselu komplektu kompl.cena sākot no 0.50ls-1.00ls un tas sanāk lētāk nekā riskēt ar ko vairāk vai sļiktākā gadijumā ar nodošanu metāllūžņos par kaut kādiem 10-15ls.Ar visu cieņu auto specālists.

pirms 14 gadiem  

Mrs. Alisha Valdmane, pirms 14 gadiem :

+1

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

ielikt var, bet ja kkas notiks tad vinju pie vajadziigaas slodzes nevarees izsist un saaks svilt vadi.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Maris ...

+390

 
visbiežākais iemesls, kapēc sāk degt automobilis ir problēmas ar elekro instalāciju un neesmu nekad redzējis, ka kāds butu spējis šādu degšanu apturēt, lai pēc tam auto butu lietojams vai rentabilitāte to remontēt un aizdegties var pat no neatbilstoša drošinātāja magnetofonā, 1x pats esmu redzējis, kā tas notiek, tas ir 1 moments un viss

pirms 14 gadiem  

Eduards Smalkais, pirms 14 gadiem :

Man pie drauga servisā reiz ieveda busu( laikam kkāds IVECO bija). Dedzis. JA nemaldos, serviss noplēsa otra busa cenu pēc remonta.... Un tur bija tikai daļa izdegusi (kādi 30%...). tā ka domāsim ar galvu... ko, kur un kā...

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Teorētiski jā, var sākt kust vadi, taču praktiski nekas nebūs.
Es ieliku 10A vietā 15A gabarītu gaismām, jo tiklīdz uzlieku uz piekabes āķa treileri (autovedēju) man (ne uzreiz) pēc laiciņa drošinātājs izdedzis. Drošinātājs izdeg, jo mašīnai 10A paredzēts tikai mašīnas gabarītlampiņām, taču, kad pieslēdz vēl tikpat daudz treilera gabarītlampiņas, caur drošinātāju iet 2 reizes lielāka strāva. Ar 15A-īgo drošinātāju es to problēmu atrisināju (un nekas vēl nav nodedzis :D )

pirms 14 gadiem  

Raimonds Silanžs, pirms 14 gadiem :

Izvēliez pareizo jaudu gabarītu lampiņām. Gabarītu lampiņas jauda ir 5w un patērējamā strāva 0,4A. Vai nu tavai mašīnai ar piekabi kopā ir vairāk par 25 gabarītu lampiņām vai arī tev ir saliktas neatbilstošas jaudas (21w) lampiņas. Ar sešām tādām pilnīgi pietiek, lai izsistu 10A drošinātāju.

Didzis Romanovskis, pirms 14 gadiem :

Raimonds malacis... Baigais teorētiķis... Tagad skaitīsim 5w lampiņas, jo 21w gabarītos man točna nav, ja jaunai Toyota Hilux ražotājs nav paredzējis ko savādāk:
Priekšā- 2 gab
aizmugurē- 2 gab
numura apg.- 2 gab
salonā panelī- ?? gab.

Treilerī vēl 8 gab

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

mašīna jau nu nenodegs, bet labi tas nebūs...
jāskatās arī -- kāpēc drošinātājs ir izsvilis..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nedrikst tikpatlabi drosinataja vieta var ielikt naglu

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Var ari drosinataja vieta ielikt skruvi :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Var,bet tas nav labi!Kaut gan 10A uz 15A nav liela atsķirība!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Pilnīgi noteikti nedrīkst... ja domājam principiāli.

10A vietā 15A? Tātad 12V*5A=60W lielāka rezerve? Priekš auto elektronikas, tieši gaismām, būtisks grēks tas nava. Drošinātāju tipiem vispār jau vēl ir arī ātrdarbības raksturojums... Drošinātājs likts, lai pasargātu nevis spuldzes, bet vadību, kas regulē to, slēdži salonā... proti, īsslēguma gadījumā tie nesāktu cepties... tad nu uzdod jautājumu sev, vai tas slēdzis tev salonā, spēs izturēt 60W bonusā pāris sekundes, pirms sāks kust... un cik maksās tā nomaiņa, sāpīgākasi, tikšana līdz viņam...

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.