Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 2284 skatījumi

Kā rīkoties autovadītājam?

Auto un transports » Cits

Kā rīkoties,ja pēkšņi uz ceļa mašīnas priekšā (vai sānos)izskrien suns? Tiek bojāta mašīna un arī suns cietis,kurš vainīgs un kurš kuram sedz zaudējumus? Vai jāsauc policija? Varbūt kādam jau bijusi nepatīkama situācija uz ceļa?

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
ja ir kasko, tad jāsauc policija. Ja sunim ap kaklu ir siksna un tas nav spējīgs vairs nekur aizmukt, tad arī vēlams saukt policiju. Iespējams varēs noskaidrot suņa īpašnieku un domāju, ka tad atbildība jāprasa viņam.

pirms 13 gadiem  

aina lindemane, pirms 13 gadiem :

Piekrītu tieši šim viedoklim. Protams,izskrienot dzīvniekam,pat ja tas būtu tikai balodis,ir jābremzē,bet ja nepaspēj,tad tu tur neesi vainīgs.
Par mašīnai nodarītajiem zaudējumiem tev var palīdzēt vienīgi Kasko,bet ja tas nav,tad visticamāk,ka pašam jāremontē automašīna. Vai saukt policiju-tas atkarīgs no Kasko līguma nosacījumiem. Man piemēram ir tād,ka līdz 500 ls sedz bez policijas - tātad ja ir tikai kāds nobrāzums bamperim,varbūt var nesaukt policiju.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

krokijs

+18181

 
pa tv vienreiz gāja raidijums par šādiem gadijumiem un tur kaut kada sieviete kura atbildēja par šiem gadijumiem teica,- ka ja izskrien dzivnieks uz ceļa, kura rezūltatā viņš iet bojā, tad mašīnas īpašniekam vajadzētu beigto dzīvnieku vienkārši novilkt no ceļa mala. ja dzīvnieks ir traumēts, bet dzīvs, vai sunim piem. lauzta kāja, tad piezvanīt uz kaut kādu numuru, to es neatceros gan kādu num. viņa teica, un ziņot ka tur un tur ir traumēts suns no ceļa satiksmes negadijuma. respektīvi, policijai te nav ko darīt.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Nav runa par klaiņojošiem vai meža dzīvniekiem.
Uztraucas tikai par dzīvnieku ,bet kā ar cilvēku? Ja saimnieks neievēro noteikumus,jo suns piem laukos nedrīkst būt tālāk kā 200m no mājas,bet ir taču dažādi gadījumi. Arī apdzīvotās vietās ir savi noteikumi. Tad iznāk ,ka vadītājs pats vainīgs,jo nav zinājis ,ka tuvumā ir bezatbildīgi suņa īpašnieki?...

krokijs, pirms 13 gadiem :

autovadītājs attiecībā uz jebkuru dzīvnieku kurš paskrien zem ratiem nav vainīgs, tas tev lai tu vairāk neprasītu. ja saimnieks nespēj pieskatīt savu suni, tad lai paliek bez.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Verners

+4547

 
Vajadzētu likumu, kā ASV. Notriec dzivnieku, dzivnieka līķis pieder tev :D Met bagāžniekā un mājas uzcep :D
Lai gan tas attiecas uz meža zvēriem.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

1) Ja iespējams, izvairīties no sadursmes - bremzēt, aprbaukt utml.
2) kurš vainīgs? Suns ir dzīvnieks, ar viņu Tu netiesāsies un zaudējumus nepiedzīsi. Ja tas notika pilsētā - tad tieši tāpēc ir tāds ātruma ierobežojums: 50km/h, lai pēc iespējas vadītājs varētu izvairīties no dažādām nepatīkamām situācijām. Protams, no visa nekad nav iespējams pasargāties. Vainīgā meklēšana tādā reizē manuprāt šķiet ļoti muļķīga.
3) Un ko policija tur līdzēs? Drīzāk jau jāsauc būtu vetārsts, ja suns ir cietis.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

1) Ja pēkšņi izlec priekšā,tad na vienmēr var izvairīties. Un speciāli jau nebraucu virsū
2) Arī ar 50km/h var gadīties,ka nepamana
3) Ja bojāta mašīna,tad var turpināt ceļu?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris

+2566

 
Ja kasko,tad atlīdzību var dabūt.Bet ja nav,tad neko laikam.Man kā prof.šoferim bieži gadās speciāli pārbraukt lai nemocās.Pēc tam nostiepju malā(cerot,ka saimnieki zinās,kur meklēt savu vazaņķi)Uz pērnavas ielas Rīgā liels suns izskrēja no sētas un sānos durvīs ar pauri.Bukte laba.Tas sēž un pauri vicina.Laikam labi bija.Klāt iet bail mazliet,jo tās kustības nu tādas.Tad kaut kas viņam saslēdzās,un aiznesās atpakaļ.Saimniekus neatradu,jo Tas lops ātrāk skrien.

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

"Man kā prof.šoferim bieži gadās speciāli pārbraukt lai nemocās." - tas ir: Tu notriec kādu, pabrauc atpakaļ un brauc atkal virsū, tikai tā kārtīgi? Vai arī vienkārši neiespringsti un brauc tik uzreiz visam virsū?

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

P.S. Izklausās gana sūnaina reakcija priekš prof. šofera. Kaut gan, jā... ar formulu braucot, jau grūti izvairīties no suņa, kas izlien uz ceļa.

Juris, pirms 13 gadiem :

Par to reakciju mēs varēt vēl pastrīdēties!)))Nezinu cik ir suņa ātrums ar pilnu jaudu!

Raimonds Silanžs, pirms 13 gadiem :

Kas tur ko nezināt? It kā skaitās, ka suns skrien 40km/h, bet dzīvē gadās, ka pakaļ mašīnai skrien ar ātrumu 50km/h, bet ilgi tā paskriet nevar.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.