Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3527 skatījumi

Vai rotējošu oranžu bākuguni drīkst likt parastai mašīnai uz jumta?

Auto un transports » Cits

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

JanKa

+80131

 
CSN ir minēti gadījumi, kad obligāti(47.pants) ir jālieto oranžā bākunguns un kad ir ļauts tādu iedegt(49.pants). Ja lietosi citos gadījumos, tad pienākas sods - brīdinājums vai naudas sods 10Ls.

pirms 13 gadiem  

Āris Seisums, pirms 13 gadiem :

47. punkta 2. teikums arī ir tas pamats uz kā mēs šis bākas lietojam. Protams, neslēdzam kad un kur pagadā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Nekur līdz galam nav atrunāts, tāpēc, ja nav aizliegts, tad var lietot! Mums klubā bieži ir jāpārved antīku auto kolona pa ceļiem, tāpēc ieviesām drošības mašīnas aprīkotas ar radiosakariem, dzeltenām bākugunīm un vienu ar apziņošanu. Par bākuguņu lietošanu mutiski esam konsultējušies gan ar CSDD, gan CP un nekādu pretenziju nav! Ir atzīts, ka tā mēs paaugstinām drošību.

http://www.uscars.lv/index.php?id=4&lang=_LV&lapa=foto&gid=122&fotoid=5620 šis auto ir ar bākugunīm ir nomalis pa Latviju un Eiropu ap 40 000km un vienīgā vieta, kur izteica šaubas par bākugunu bija uz Igaunijas robežas, tad, kad tur vēl robežsargi stāveja. Ar mašīnu ir gan ieta tehniskā apskate ar visu lampu, gan ir turējusi CP. Nekādi jautājumi nav bijuši.

http://www.uscars.lv/index.php?id=4&lang=_LV&lapa=foto&gid=122&fotoid=5620 te vēl viens Pontiaks, kas auto kolonu pavada sadarbībā ar CP.

Dzeltenās bākuguns lietošana nevienu neapdraud un nekādas priekšrocības nedod. Tā tikai brīdina citus, lai ir vērīgāk

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris

+22646

 
Nē,bet ja Tu piemēram strādātu uz ielu laistāmās mašīnas tad drīkstētu.

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

A vai tad CSN kaut kas ir minēts tieši par oranžo bākuguni? Visu laiku likās, ka nevar zilu un sarkanu. Jo oranžai jau nekādas priekšrocības it kā tāpat nav...

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Un kāda tam jēga,likt vieglajam autiņam,lai visi tagad ņemtu un aprastu ar to!?Ja agrāk visi auto vadītāji baidījās tumsā no mirgojošiem velosipēdu lukturīšiem,dzīdami,pat braucot ar ļoti lielu intervālu,bet pēc trim gadiem sāka taisīt pat naktī milenes!Tā ir arī ar zaļajām vestēm!Un tagad gribētos ar oranžajām bākugunīm!Visi domās,ai,varbūt atkal kāds vieglais,bet tur nesās traķis JCB ar pilnu kravu un 80 km./h.!

pirms 13 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 13 gadiem :

Un ko man tagad darīt? :D

Jānis Kalvis, pirms 13 gadiem :

Ponta pēc man būtu neērti,bet ja braucu ar tehnisko auto un ja tiešām ir nepieciešamība to ieslēgt,tad to darītu.Tā ir tava izvēle un nezinu kādam auto vēlies likt.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jā, drīkst, bet tev ir jāiegādājas un jāvizinās ar ielu laistāmo vai tramvaju un trolejbusu tehniskās palīdzības automašīnu, varēsi vienlaicīgi arī nedaudz pastrādāt!

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.