Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kristaps

0

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2233 skatījumi

Pagriezienu relejs.

Auto un transports » Cits

Sveiki! Tā kā traktors darbināms uz puskaci akumulatora traktoram nav, bet tam ir ģenerators, kurš labi kalpo, respektīvi, deg visas lampas, strādā arī skaņas signāls, bet problēma ir tāda, ka traktoram vecais pagrieziena relejs jau kādu laiku knapi turējās, šad tad gāja, šad tad negāja, bet nesen nobeidzās pavisam. Nu neko darīt, iegādājos jaunu visu savienoju...pārbaudīju vēl arī ar akumulatoru viss smuki tikšķ un mirgo...bet problēma sākas tad, kad palaižu traktoru, relejs neieslēdzas, tas vispār nereaģē uz ģeneratoru..dažreiz iemirgo spuldzīti, ja tam uzsit ar knipi...Nu neko nodomāju, ka releja vaina un nopirku jaunu arī pārbaudīju uz akumulatora (ar pārbaudīšanu uz akumulatora es domāju akumulatora pievienošanu pašam traktoram, kad relejs traktoram jau pievienots) viss šansē bez problēmām, bet kā palaižu traktoru, tā šoreiz šim relejam gaismas mirgo ļoti ātri un nevienmērīgi..praktiski izskatās, ka tās vienkārši degtu ;( Kas tam visam varētu būt par problēmu?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Vaina varētu būt lampas jaudā. Pagrieziena signālam nepieciešama 21W lampa, bet tās vietā ir ielikta 5W lampiņa. Tāda pati ātra mirgošana ir tad, kad izdeg viena no lampām.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Āris

+22646

 
Nu tad nāk ārā slikta,pulsējoša līdzstrāva,pus maiņstrāva.Pulsācijas varētu mēģināt nolīdzināt ar elektrolitisko kondensatoru.Vai mērīji cik volti nāk no ģeneratora un vai pie ieslēgta releja spriegums mainās?

pirms 12 gadiem  

Kristaps, pirms 12 gadiem :

Vainu laikam atradu...šķiet vainīgs būs ģeneratora relejregulators.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Chuck Norris

+16706

 
vai nu tie releji sūdīgi, vai ģenerators dod ārā kaut kādu brīnumu. kad maina apgriezienus, gaismas stipri paliek gaišākas?:D

pirms 12 gadiem  

Kristaps, pirms 12 gadiem :

Jā...ja apgriezieni mazāki gaismas vājākas, ja lielāki, tad attiecīgi arī gaismas spožākas.

Kristaps, pirms 12 gadiem :

Aizmirsu pieminēt, ka pirmajam relejam, kuru mēģināju un kurš nedega, visulaiku ieslēdzot pagriezienu tirkšķēja...ļoti ātri tā trrrrrrrrrrrrrrrrrrr..:D

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.