Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Kalvis

+15536

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1975 skatījumi

Vai kāds ir lietojis vai lieto antifrīzu priekš traktora dzesēšanas sistēmas?

Auto un transports » Cits

Cik esmu papētījis un konsultējies,neviens skaidru atbildi nedod,tik saka ka esot kodīgāks!Rakstīts,ka domāts alumīnija blokiem,bet man ir čuguna,bet radiators gan ir alumīnija,protams loģiski domājot,čuguns ir izturīgāks!Vienkārši gribu,lai ir vienādi šķidrumi gan auto,gan traķim.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Māris Tomiņš

+5213

 
lieto droši,līmenis nedaudz virs ribām,jo antifrīzss izplešas vairāk par ūdeni,tapat kā vairāk tek ārā pa neblīvumiem.vienīgais trūkums,ka nevarēsi uzsildīt caurlejot karstu ūdeni,bet vari liet eļļu ārā sildīt un tad apakaļ.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Antifrīzu droši var lietot, jo tam ir pretkorozijas piedevas, kā ari piemīt eļļojošas īpašības. Pēc jauna antifrīza ieliešanas pretkorozijas piedevu plēvīte pārklāj visu dzesēšanas sistēmu un par iespējamu koroziju nav jāsatraucas. Cik zināms, tad vieglajiem auto, kas nav piemēroti darbam ar tīru ūdeni nedrīkst lietot ūdeni, jo tad stipri ātri vienā vasarā var nokaut ūdenssūkni.
Čuguns ir stipri izturīgāks pret koroziju, nekā citi motora materiāli, tāpēc ielejot traktorā antifrīzu ziemā būs mazāk problēmu, jo nevajadzēs visu laiku liet ūdeni un pēc tam neko nevajadzēs liet ārā. Ja traktora dzesēšanas sistēma netek, tad droši lej antifrīzu, jo nav jau krievu laiki, kad tas bija deficīts.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Janka

+1148

 
Antifrīzs ir mazāk aktīvs pret alumīnija detaļu oksidāciju / sairšanu utt... tākā droši.

pirms 12 gadiem  

Jānis Kalvis, pirms 12 gadiem :

Bet ja čugunu?Mazliet ir arī kapars,tas ir radiatora augšējais un apakšējais vāks.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.