Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Edgars

+327

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1595 skatījumi

vai var braukt ar auto ja potīte ir ieģipsēta un ja nē tad kurš noteikuma punkts to aizliedz?

Auto un transports » Cits

Pirms 12 gadiem

Daudzi saka ka braukšana ar ģipsi ir līdz pirmajam policistam, bet ja godīgi liekot tiesības nesen neatceros neko tādu kas liektu braukt ar ģipsi. Pēc kura noteikuma punkta to drīkst vai nedrīkst darīt. Jo ir tā kas nau aizliegts ir atļauts

Edgars, pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

neviens noteikums neaizliedz braukt ar ieģipsētu potīti, katram pašam ir jāatbild par savu veselības stāvokli un iespēju šādā stāvoklī vadīt transporta līdzekli, ja notiek satiksmes negadījums un obligātā veselības pārbaude ir veikta, tad visu pārējo lems tiesa, ja kāda no negadījumā iesaistītajām pusēm uzskatīs to par prettiesisku rīcību

pirms 12 gadiem  

Edgars, pirms 12 gadiem :

Tā ar apmēram domāju jo ko līdzīgu man atbildēja CSDD pārstāvis Citēju:
Atbildot uz Jūsu jautājumu paskaidrojam, ka - Saskaņā ar CSN 10.punktā noteiktajām prasībām ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmes bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus, kā arī saskaņā ar 38.4.apakšpunktu transportlīdzekļa vadītāja pienākums ir darīt visu iespējamo, lai netiktu apdraudēti citi ceļu satiksmes dalībnieki.

Papildus tam, 39.3. - transportlīdzekļa vadītājam aizliegts vadīt transportlīdzekli, esot slimam vai arī tādā mērā nogurušam, ka tas var ietekmēt transportlīdzekļa vadītāja darbspējas un ceļu satiksmes drošību.

Ņemot vērā iepriekšminēto, ja vadītāja rodas jebkādi veselības traucējumi, kuru dēļ viņš nespēj pildīt šīs prasības, viņš transportlīdzekli vadīt nedrīkst.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Ir gadījies redzēt tieši tādu variantu, ka darba kolēģis brauca ar kāju ģipsī, bet tikai tāpēc, ka viņam bija automāts un ieģipsēta bija kreisā kāja, kas tāpat netika lietota.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.