Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 10

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3101 skatījumi

Vai policija drīkst mani apturēt, ja ar manu auto viss ir kārtībā un nav redzami nekādi satiksmes pārkāpumi un braucot neuzvedos aizdomīgi.

Auto un transports » Cits

Jautāju, jo man nav tiesības, nekad neesmu mācījies satiksmes noteikumus, man nav pašam savs auto un policijas reglamentu neesmu redzējis. Bet ir doma izbraukt cauri un apkārt pilsētai bez pārkāpumiem un policijas iesaistīšanās.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (10)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
nedrīkst. lai apturētu ir jābūt iemeslam. Dokumentu pārbaude NAV iemesls. tas ka cilvēki kā auni pret to neprotestē no vienas puses ir labi - izdodas uzraut pa kādam dzērājam vai tamlīdzīgi, bet teorētiski apturot auto policistam ir jānosauc vārds, uzvārds, pakāpe un apturēšanas iemesls, ja vien tas nenotiek reida laikā. Un tad ir jābūt vismaz 2 ekipāžām vienlaicīgi, ieslēgtām bākugunīm un jātur vienlaicīgi ne vairāk mašīnas kā ir policisti.

pirms 12 gadiem  

Priekšnieks, pirms 12 gadiem :

rekur var palasīties: http://www.lcp.lv/cp/3.html

Romualds Vamvūrī, pirms 12 gadiem :

Kā tad! Sāc tik protestēt, un viņi tev tā noreglamentēs un nomotivēs, ka priecīgs būsi tikt prom.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Likumīgu iemeslu tevi apturēt atradīs vienmēr, vari nespuroties pretī.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tev nav tiesības! Tātad tu nedrīksti piedalīties satiksmē

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Drīkst, un to arī dara. Policija rgulāri rīko reidus, piemēram, lai liktu visiem vadītājiem pēc kārtas iepūst trubiņā un noteiktu vai vadītājs nav lietojis alkoholu. Apturot transporta līdzekli policija vienmēr pārbauda autovadītāja apliecību un automašīnas tehnisko pasi. Ja autovadītāja apliecības nav un nekad nav bijusi, lūk arī pārkāpums par kuru pienākas bargs sods.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Protams, ka drīkst, varbūt Tu pārvedā kontrabandu.

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Labi, mainu noteikumus. Tātad apturēt mani drīkst, lai pārbaudītu vai man nav ieroči vai narkotikas, bet to viņi var paveikt bez personības pārbaudes - es viņiem parādu, ka man nekā nav un braucu tālāk.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Maris ...

+390

 
nedrīkst, parasti šādos gadījumos inspektors prasa dokumentus, nestādoties priekšā, ja ir bijis pārkāpums, saruna sākas ar Labdien, te tāds un tāds. Atceries, ka tev ir tiesības vaicāt apturēšanas iemeslu un inspektora uzvārdu, bieži minētais <dokumentu pārbaude> ja nav reids, ir nelikumīga apturēšana. Uzaicinājums atvērt bagāznieku ir veicams tikai uz kratīšanas ordera bāzes vai kādu nebūt izbēguši cilvēku notveršanas reidu laikā, kurā jāuzrāda attiecīga dokumentācija. Tavs auto Ir Tavs privātīpašums, pret ko policijas darbinieki nereti izrāda patvaļu un necieņu ar saviem pretlikumīgajiem aicinājumiem

pirms 12 gadiem  

Maris ..., pirms 12 gadiem :

Lai gan, ja negribi nonākt sliktajā sarakstā, bez iemesla neblato, blatot vispār ir slikti, bet ja blato viņi, zini savas tiesības

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kas policija nedrīkst apturēt, lai pārbaudītu doķus? Tā jau ir mētāšanās atkal "bez iemesla"

Kā vēl savādāk policija drīkst pārbaudīt doķus? lai pārbaudītu dokumentus, vajag sameklēt kādu citu iemeslu, lai apstādinātu?

Es domāju, ka tas ir tīri normāli, ja viņi apstādina, lai pārbaudītu vai esi lietojis alkoholu, vai arī pārbaudīt tiesības.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nesen viens jurists iesūdzēja policiju tiesā par to, ka viņš tika apturēts bez iemesla - tā pat vien, dokumentu pārbaude. Un apturēšanai jābūt iemeslam - vai nu priekšniecība lika turēt visus pēc kārtas un pūst trubiņā (piemēram, pēc svētkiem) vai arī ir aizdomīga braukšana

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vai nezinot satiksmes noteikumus izdosies izbraukr cauri pilsētai tā ,lai neradītu aizdomas par savu neprasmi un nezināšanu? Šubos! Ļoti labi var redzēt ,kad brauc pāliecinoši un kad nē.Apoturēs ,lai pārbaudītu dokumentus un noskaidrotu kādēļ tāds savāds braucējs.
Man ir gandrīz 40 gadu pieredze un varu teikt ,ka braukšana ir kā valoda vai runāšana.Ir kas "runā" skaidri un saprotami ,bet tikko kād sāk "stostīties" vai "runāt ar akcenu",to pieredzējis vadītājs uzreiz pamana.
Vai tik nepatikšanas nebūs tam ,kas iedos savu mašinu?

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Es gribēju teikt, ka man nekad nebija tiesības un neesmu lasījis satiksmes noteikumu grāmatiņu, bet neesmu jau piedzimis vakardien un esmu jau paspējis šo, to ielāgot. Un varu derēt ka braucu daudz drošāk par jebkuru pensionāru.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pat pieredzējuši šoferi kļūdās un kādreiz neievēro kādas ceļazīmes vai interpretē tās nepareizi, piemēram, nepamana, ka kreisais pagrieziens ir atļauts tikai no pulksten 22:00, un iekrīt. Ar to, ka dažas ceļazīmes šķiet pazīstamas ir krietni par maz, tās ir jāzina visas un arī tad būs ko piedomāt.

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Niks

+120909

 
Jā, drīkst

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

neizklausās pārliecinoši.

Niks, pirms 12 gadiem :

Gribi tici, gribi netici, es atbildēju uz jautājumu nevis vēlos kādu pārliecināt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.