Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

beata dzene

+10

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1702 skatījumi

kapec auksta laika pazud sajugs

Auto un transports » Cits

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja tuna ir par hidraulisko sajūgu ,tad tiešām var būt ,ka škidrums sen nav mainīts.To būtu jāmaina ik pa pāris gadiem,jo tas uzsūc ar laiku sevī ūdens daļas.
Nesen nomainīju škidrumu visai bremžu un sajūga sistēmai.Jūtami palielinājās bremžu efektivitāte.Varētu būt ,ka aukstumā manzetes paliek cietākas un ,ja ir padilušas cilindros ,tad nenodrošina pietiekasmu spiedienu.Vai ir mēģināts papumpēt sajūga pedāli? Tas ir vairākkārt paspaidīt pirms liek ātrumā.
Var būt arī Romualda minētais ,ka sajūga diski piesalst starp spararatu un sajūga kurvi.Atstāšana neitrālajā tur nepalīdzēs,jo nevarēs vienalga ielikt ātrumā.Ja nu vienīgi viņš domāja ,ka varēs iedarbināt bez problēmām un uzsildot motoru sajūgs atkūst.Tā gan man nekad pa visiem 35 un vairāk gadiem nav gadījies.Ir bijis ,ka ilgi nelieto mašinu ,sajūgs pierūsē ,bet vienalga iedarbinot motoru un nospiežot bremzi tas atraujas vaļā.
Ja ir sajūga sistēma ar trosi ,tad varētu būt vien diska ķeršānās ,piesalšana pie spararata.

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Var būt tiešām drusku apraksti kā tas izpaužās? Kā spiešās pedālis? Vai pedālis atnāk atpakaļ pēc nospiešanas?

Māris, pirms 11 gadiem :

Egīl,kādēļ daudzi saka par to bremžu efektivitāti,tu arii, es braucu jau 6 gadus bet par visu šo laiku nekad nav bijis vajadziiba bremzēt ar maksimālo speku,vienmēr ir pieticis ar to ka bremzes kā tādas ir vispār

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Tieši tā.Ši bija pirmā reize/neskaitot tās reizes ,kad tikušas mainītas bremžu caurules kādai mašīnai / ,kad mainu škidrumu sistēmā ,kas it kā funkcionē nevainojami.Bremžu problēmas nebija ,bet pēc škidruma maiņas to efektivitāte uzlabojās jūtami.Sīkums ,bet patīkami un ir arī apziņa ,ka tur viss ir kārtībā un nekādi negaidīti un neizprotami brīnumi nav gaidāmi ;)
Parasti pietiek ar bremzēm vispār,bet ir gadījušās reizes ,kad noter gan ideālas bremzes ,gan labas riepas ,gan ABS utt

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vitalijs Reuka

+392

 
Visdrīzāk tāpēc ka ir bieza eļļa lielā aukstumā.pasildi mašīnu un tad liec ātrumā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Romualds Vamvūrī

+13934

 
Kā tas izpaužas? Nevar ielikt robā? Visticamāk eļļa ātrumkārbā lielākā salā sastingst un motors griež līdzi visu kārbu. Tā mēdz gadīties. Mēģini ilgāk pasildīt motoru. Bet ja jau startējot mašīna raujās uz priekšu, tad drīzāk paši sajūga diski sasalst kopā. Vēlams uz nakti atstāt autiņu neetrālā ātrumā (bet skaties, lai neaizripo), neliekot uz rokas bremzi, jo tā arī bieži sasalst un tad būs grūti dabūt vaļā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Kāds auto, kāda sistēma. Ja vecs šķidrums, pieliets kādreiz neatbilstošs, veidojas putra. Ja trose, tad mitruma iespaidā sasalst. Protams, tās ir tikai varbūtības.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.