Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1701 skatījumi

nekur nevaru atrast informāciju par auto drošības jostas lietošanu

Auto un transports » Cits

Man pagaidām ir problēma lietot drošības jostu pār plecu.Tagad es jostu laižu caur padusi un tad pieāķējos. Visur ir rakstīts ka var sodīt par drošības jostu nelietošanu , bet es taču esmu piesprādzējies. Kā tieši jālieto un nekādi citādi , nevienos normatīvajos aktos , administratīvos pārkāpumos vai ceļu satiksmes noteikumos neatradu. Man bija operācija kur pārzāģēja krūšu kurvi , tā kā normāli drošības jostu varēšu lietot pēc 6 -8 mēnešiem un pagaidām gribu būt drošs ka mani kāds ļoti cītīgs policists nesoda . Bet ja var - tad uz kāda pamata ?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Sintija

+511

 
Manuprāt svarīgāks ir tas fakts, ka Tu ESI piesprādzējies, tikai situācija tāda, ka avārijas gadījumā nepareizi piesprādzēta drošibas josta apdraud Tavu dzīvību. Grūti pat teikt kā pareizāk ... Bīstamas ir abas situācijas ... Vai Tev vajadzētu sēsties pie auto stūres, ja esi ar tik nopietnu kaiti ??

pirms 11 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Pilnībā piekrītu, tāpēc jau tās sauc par "drošības jostām" nevis "policistu jostām" :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Sintija

+511

 
Atvainojos,ja viss tā pabaisi no malas izklausās, es vienkārši cenšos apskatīt šo situāciju no drošības viedokļa .... Manuprāt svarīgāk ir tas, ka tu paliec dzīvs, nekā kkādu pāris latu sods ..... ES, PROTAMS, VARU KĻŪDĪTIES .

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

ivarsi

+11583

 
Tā mana kundze "sprādzējās" :) Biju blakus, kad apturēja CP: pajautāja, kāpēc tā, bet nekādu sodu vai iebildumu nebija.
Ja Tev problēmas rada pastāvīgais jostas spiediens, tad ir variants: pavelc nedaudz drošības jostu laukā un piefiksē ar knaģi (tā, lai nesavelkas ap ķermeni).

pirms 11 gadiem  

Sintija, pirms 11 gadiem :

Un kas būs avārijas gadījumā? Pārāk vaļīga josta var Tevi nosmacēt, jo trieciena rezultātā Tu sapīsies drošības jostā .... Tad labāk nelikt vispār ....

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Vai tiešām drošibas jostu spiediens ir tik liels,ka liekot pareizi / tas ir viena daļa iet pār plecu un otra ap vidu/ tās rada sāpes vai pārāk cieši spiež uz operēto vietu?
Varbūt var sēdekli nedaudz atbīdīt vairāk atpakaļ vai atgāzt atzveltni ,lai samazinātu spiedienu.Tikai tik tālu ,lai var ērti līdz grīdai nospiest sajūgu ;)

pirms 11 gadiem  

Zigmunds Macias, pirms 11 gadiem :

Nē sāpes nav,ir tikai ļoti nepatīkama sajūta , nu tāds liels diskomforts . Cilvēks instinktīvi cenšas aizsargāt vārīgo vietu.

Sintija, pirms 11 gadiem :

Es jau minēju, ka pēc noteikumiem nevar "piešūties "par jostas lietošanu pareizi vai nepareizi, galvenais jau būtībā ir tas, ka tā josta ir aplikta, par pārējo jau jādomā Tev pašam, jo, jau minēju, ka nepareiza jostas lietošana avārijas gadījumā apdraud Tavu dzīvību ... Avārijas situācijā nepareizi aplikta drošības joska var Tev saspiest visas iekšas, nosmacēt Tevi un daudz kas vēl var atgadīties, Manuprāt labāk pieciest to diskomforta sajūtu, palēnām pieradīsi un ta diskomforta sajūta pazudīs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.