Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Viktors

+1557

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1227 skatījumi

Ford Galaxy 19tdi 81kw 1999g

Auto un transports » Cits

ieslēdzot aizdedzi automātiski iedegas tuvās gaismas, tas jau liekas labi, bet lielos mīnusos aķītim ir liela slodze- tuvās gaismas , pakaļējie gabarīti un dzinēja kvēlsveces , vajadzīga elektroshēma šim gadījumam vai padoms kā atslēgt pie starta tuvās gaismas, skatījos krievu saitos elektroshēmas,bet tādu variantu neatradu

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Domāju ,ka tāda īslaicīga gaismu ieslēgšana nespēs nosēdināt akumulātoru,ja vienīgi tas jau nav beidzis savas "dzīves gaitas"
Atceros ,ka daži pieredzējuši šoferi speciāli pirms motora palaišanas ziemā uz brīdi ieslēdz lielās gaismas,lai uzsildītu akumulātoru.Kā zināms siltumā ķīmiskās reakcijas notiek ātrāk un līdz ar to arī akumulātors spēs dot lielāku jaudu.
Ja akumulātors ir vecs - tas jāmaina.Jācīnās ar iemesliem un nevis ar sekām :)

pirms 11 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Vēl gribu piebilst.Esmu ievērojis ,ka no Vācijas nāk mašinas ar mazas amperāžas akumulātoriem ,jo viņu ziemas nav tik aukstas kā pie mums.

Viktors, pirms 11 gadiem :

ne man vienam tāda problēma , aķim nav ne vainas , kaimiņam ar VOLVO V70 2.5 tdi tas pats - gaismas + piecas kvēlsveces un no rīta virs -20 vai nu jā vai nu nē, labi man gadu vecs aķis , bet kaimiņam tīri jauns 100 Ah un ar uzlādi viss okei

Viktors, pirms 11 gadiem :

nemaz tā nav īslaicīga ieslēgšana, jo pie lieliem aukstumiem kvēlsveces silst 10-15 sek. un ja panelī nodziest spirālīte tas nemaz nenozīmē, ka tās ir atslēgušās, griežot starteri tās vēl nav atslēgušās. Pēc lampiņas nodzišanas es mazliet nogaidu līdz atslēdzas relejs, to var dzirdēt, un tad startēju, vel var ieslēgt gabarītus, tad nedeg tuvās gaismas

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Ja 100 Ah akumulātors negriež 2.5 l motoru ,tad jāmeklē vaina ne jau lampās.Vai esi drošs ,ka ar startera oglītēm un kolektoru ,motora masu un tamlīdzīgām lietām viss ir kārtībā?

Oto , pirms 11 gadiem :

Egil, ja tuvās gaismas ar saviem 50W var "uzsildīt" akumulatoru, tad starteris ar 2000W to akumulatoru iztvaicētu momentā. Nu nē, strāvu pie startēšanas ir jātaupa cik var, jo svarīgs ir pirmais grieziens, kad motors ir jāiekustina. Pie tam ne jau Ah(ampērstundas) griež akumulatoru, bet gan A (Ampēri), jo vairāk A, jo labāk, bet ne vienmēr vairāk Ah nozīmē vairāk A.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Paldies Oto! Par to ka starp Ah un A ,kas norādīti uz akumulātora nevar likt vienādības zīmi nebiju iedomājies.Man visu laiku nav arī īsti saprotams ,kas tā par paaukstinātu starta strāvu ,kura vienam akumulātoram ar piem.80 Ah ir ,bet otram ar tām pašām 80 Ah nav?
Es šaubu brīžos pārbaudu akumulātoru ar slogmēru un ja tas tur tad meklēju vainu citur.
Man kaimiņš arī mocījās ar palaišanu.Secinājām ,ka aķis labs un izrādījās ,ka startera kolektors galīgi melns un īsina.Notīrījām un kārtībā:)

Oto , pirms 11 gadiem :

Tur smalka fizika apakšā, atkarīgs no akumulatora svina plākšņu biezuma,virsmas laukumu un vēl citiem parametriem, tā kā ne velti ir auto starta akumulatori ar augstu strāvu, bet sliktu noturību pret jebkādu izlādi, tad ir laivu akumulatori un dziļizlādes, jo nav universālas metodes, kas der visam. Ah auto starta akumulatoriem ir pilnīgi nenozīmīgs cipars un ir maldinošs, jo reāli to izlietot nedrīkst. Kaut vienreiz izlādē auto akumulatoru pilnībā tukšu un tā mūžš ir 2x īsāks.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Paldies velreiz.Par plašu giezumiem un laukumu katrā cellē faktiski zināju ,bet biju domājis ,ka gudras galvas ir atradušas ko jaunu un tādejādi panākušas akumulātoram paaukstinātu starta srāvu.
Akumulātorā ar smalku fiziku ,laikam ,būs par maz ,ja tas viss nebūs saistīts ar tik pat smalku ķīmiju ;)
Par Ah runājot - kaut kādam orientējošam ciparam taču jābūt ,lai atškirtu akumulātorus ar lielāku un mazāku jaudu.Apmēram kā foto aparātiem megapikseļi - uzrakstīti daudz ,bet reāli izmantojami nav.

Oto , pirms 11 gadiem :

Kkhm... Ah apzīmē ietilpību nevis jaudu. Jauda W ir A * V.

It kā nanotehnoloģijas teorētiski varētu svina-skābes akumulatorus ienest saulītē, bet cik ir bijuši mēģinājumi tehnoloģija neieviešas masu ražošanā, sanāk pārāk dārgi.

Egils Dālmanis, pirms 11 gadiem :

Nu jā,laika pareizāk vārda "jauda" vietā būtu bijis lietot "strāvas stiprums"
Faktiski nav man ko līst ne savā lauciņā.Esmu dizainers un viss pārējais ir tikai ilggadēja pieredz ,kurai ne vienmēr it teorētiskais segums.Galu galā tāds alķīmiķis vien sanāk :D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

tētis

+896

 
Kaut kur redzēju, ka ir iespēja uzlikt vēl vienu releju, kurš ieslēdz gaismas tikai kad mašīna ir iekurbulēta,
darbojās laikam pēc principā tāpat kā panelī nodziest sarkanā lampiņa kas parāda ka ir sakusies uzlāde

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.