Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kalvis

+224

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 953 skatījumi

Kāpēc sakarst led lampiņas?

Auto un transports » Cits

Nomainiju automašīnai numura apgaismojuma lampiņas pret lediem, bet tās ļoti sakarst. Kas varētu būt par vainu? Vai viņas varbūt nemaz nevar likt tur?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Tāpēc, ka lielai daļai gaismas nav iespējams neatduroties tikt ārā un tā tiek pārvērsta par karstumu: http://en.wikipedia.org/wiki/Light-emitting_diode#Refractive_index
Tas ir mīts, ka LED nekarst.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Ja esi ielicis kaut kā pats uz savu galvu, tad jābūt pirmkārt jau strāvu limitējošai pretestībai (ja tādas nav, brīnos, kāpēc nepārdeg vispār tavas LED) un arī dzesēšanai - pietiekoši lielam radiatoram.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Nu man mājās lampai arī viena spuldzīte karsa,un pēc neilga laika arī izbeidzās.Tā kā viņām nāk 2 gadu garantija,jānes atpakaļ lai dod citas.
Manam auto arī numura apgaismojumā ir ledenes,un nekas nekarst.

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Numura apgaismojumam nav salīdzinoši liela jauda un ir pietiekoši vietas dzesēšanai, lai silšanu nemanītu. Tā ir, bet nenozīmīga. Visproblemātiskākā dzesēšana ir priekšējo lukturu LEDiem, kam jau nu tādi ir. Atkarīgs arī, cik prasmīgi uztaisīta gan barošanas shēma, gan dzesēšana. Gadās visādi.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 10 gadiem :

Tam piekrītu,plus vēl kļūdas kompī,ja ieliek mazāku patērētāju.Vēl ja sarežģītāka mašīnas elektronika tad lieka ķēpa un nevajadzīgi lieki izdevumi.Lampiņas lētas,bet nomaiņa servisā ar visām pariktēm lai sistēma tās lampiņas atpazīst un nomet kļūdas,tas jau vairs nebūs pa lēto.Jeb jautājums ir tikai viens,vai tiešām to vajag?

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

janis

+153

 
Ir ar radiatoru LED- http://www.ebay.com/itm/2x-39mm-239-272-3SMD-CANBUS-NO-ERROR-XENON-WHITE-CAR-LED-NUMBER-PLATE-LIGHT-BULB-/310940553738?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item486580520a&vxp=mtr

Bet ir tadi led moduļi kur vienā silicija kristalā vairāki ledi nu var būt RGB krāsainās led.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

Tās ir CAN bus ready - tās rada mākslīgu patēriņu, lai veca sistēma, kas pamana lampas izdegšanu ar to, ka nav vairs patēriņa. Radiators šeit arī rezistoru dzesē. Neredzu jēgu no tādām, jo patēriņš nemainās. Tikai dārgāk paliek.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

janis

+153

 
Nu nekas traks nav 60 grādiem uzskarst nenodegs gan jau. Tajā LED kristalā ir vauirākas diodes tapēc karst. No manas pierdzes spriežot es paštasīju led apgaismojumu automsinas salonam salodēju sešas diodes pa tris virkne un katari diozu vitenei virkne pa rezistoram uz 47 omiem. Arī tā pat karsa bija pārdegušas jo nebija laba kontakta.

pirms 10 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 10 gadiem :

LED kristālā nav vairākas diodes, to uzskatīt par karšanas iemeslu ir stipri dīvaini, loģikas trūkums. Kā jau teicu, dzesēšana ir vajadzīga lielas jaudas diodēm. Tas ir diodēm ar mērķi ko apgaismot, nevis tikai uzmanības pievēršanai.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.