Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 6

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1562 skatījumi

Chau... Aprauta viitne karterim... Varu izmantot pakulas?

Auto un transports » Cits

Izlemu nomainiit masinai ellju un elljas filtru. Filtru nomainiju,viss ok,bet gaidot kamer izpiles ellja tiiriju apaksu iebazu pirkstu karteri.Sajutu metala skaidinjas,velku aaraa un saprotu,ka taa ir iitne. Ko varat ieteikt? Esmu UK un srvis nenormali dargs,ja nevares pats tikt gala tad jau buus jadzen....
Paldies

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja karteris ir alumīnija , tad magnets to nepievilks.Vītnes gredzeni tiešām varētu būt palikuši karterī arī pēc eļļas izlaišanas.
Tā kā galvenais šinī gadījumā ir hermetiski slegts caurums, tad vari mēģināt uz korķa vītnes uztīt tā saucamo Fum lenti ,kuru izmanto santehniķi vītņu noblīvēšanai. Tā ir ļoti plāna un temperatūras izturīga.
Esmu tā darījis, kamēr sameklē karteri vai atrod kādu citu nopietnāku risinājumu.
http://www.kurpirkt.lv/cena.php?q=fum+lenta

pirms 9 gadiem  

Viktors VISJOLIJ., pirms 9 gadiem :

Jap... Pakulas nekur neatradu uz atru roku takaa nopirku to lenti....Saku,ka pagaidaam ir ok. Nav ne piles un araa nelien.:D
Paldies par atsauciibu....

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Karterī nevajadzētu būt nekādam lielam spiedienam.Tā kā ,ja vītnes paliekas ir pietikamas, tas korķis turēs labi.Nezinu jau cik daudz Tu uztini un cik stingri varēja piegriezt.Tas viss uz izjūtu un no pieredzes, bet lente notekti labāka par pakulām , jo tās ir pārāk porainas šādai vietai.Izmisuma gadījumā jau izlīdzēties varētu arī ar pakulām, kuras pirms skrūvēšanas derētu ieziest ar kādu krāsu vai lineļļas pernicu ;)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Viktors

+1557

 
skrūve ir ar vara vai alumīnija starpliku, izmanto termoizturīgu silikonu un viss būs kārtībā, bet drošības pēc seko eļļas līmenim, ja tās būtu izstrādādās metāla daļiņas , dzinējam jau sen būtu tuk-tuk

pirms 9 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Silikonu šinī gadījumā izmantot ir riskanti, jo tam nav mehāniskas izturības.Ja vītne ir vāja, korķis ar silikonu var neturēties.

Viktors, pirms 9 gadiem :

runa nav par akrila silikonu, man traktoriņa degvielas sūknis sāka puņķotieis, izrādījās ka laiždegvielu pa vītni vietā kur skrūvējas caurule, pie rokas bija kaimiņa doteis ASV silikons melnā krāsā, noziedu vītni, pieskrūvēju un jau gadus trīs viss okei

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Magnum PI

+7180

 
Vēl var mēģināt pameklēt kādu līdzīgu skrūvi ar tādu pašu vītnes kāpi, tikai par kādu pus milimetru resnāku un mēģināt iegriest iekšā kamēr dabū citu karteri.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nekur nav teikts,ka tā ir vītne ! Eļļas karteris ir paredzēts no ''atstrādātās'' eļļas savākt metāla daļiņas(tamdēļ arī korķis ir magnetizēts). Uztrauc drīzāk to daļiņu ''lielums''. Pēc fizikas likumiem tām sīkajām daļiņām vajadzēja iztecēt kopā ar veco eļļu Un arī vītne ''nevarēja'' iekļūt atpakaļ karterī-drīzāk otrādi.
Šķiet,ka kaut ko nestāsti pareizā secībā vai maini eļļu nokautam dzinējam

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Riskanti. Es tā nedarītu. Nezinot iespējas un prasmes, grūti ko ieteikt.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

ar pakulām var..

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.