Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Majors yo

+1140

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1223 skatījumi

Starteris.

Auto un transports » Cits

IEdarbinot auto, starteris griež normali, bet uzreiz kad pielec, brīdī kad spararata apgriezieni apsteidz starteri, ir tads dīvains troksnis, itkā kk slīdētu, grūti paskaidrot. Vai kadam ir bijis kautkas lūdzīgs? Kas tā varētu būt par vainu?

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Jāmaina startera bendix/ mazais zobratiņš ,kas iegriež spararatu /.Tas neatlec atpakaļ sākuma stāvoklī.
Reize'm var uz brīdi izlīdzēties ieeļļojot startera ass galu ar šlicēm pa kuru slīd bendiks ,bet tā vai tā jāņem nost un tad jau pie viena var arī uzlikt jaunu.Tā detālā nav poārāk dārga.

pirms 9 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

http://pl.wikipedia.org/wiki/Bendiks

Bendiks ir attēlā izjauktajā starterī detaļa Nr2
Lai to nomainītu starteris ir jāizjauc.Nav pārāk sarežģīti , bet iemaņas un instrumentus šādus tādus vajag.
Var arī aizvest uz starteru remontu , jo ir tādi kantori ,kas ar to vien nodarbojas. Tikai nemāku patekt ,ko viņi vēl pie reizes ieteks mainīt/ bukses , oglītes utt /

Jānis Vilnis, pirms 9 gadiem :

Vaina,protams,ka bendikss neatlec sākuma stāvoklī-BET-vaina nebūs pašā bendiksā-jāmeklē ievilcēja-dakšas rajonā. Iesaku Googlē apskatīt: starteru remonts.

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Tā var būt ,ka bendiks pats vēl ir lietojams, bet visbiežāk esmu novērojis aprūsējušas un galīgi sausas spirālveida rievas pa kurām dendiks tiek bīdīts.Iesaku nomainīt visu bendiksu tādēļ, ka tādas vainas nemēdz būt jaunām mašinām un pēc triecieniem pret spararata zobiem, var būt daļēji bojāti gan bendiksa , gan spararata zobi.Jauns bendiksa zobrats labāk ieleks sazobē.Jācer, ka nav stipri apsisti spararata zobi.Zobus var labot ar mazu frēzīti lokanā vadā caur startera caurumu, ja tiek klāt.

Jānis Vilnis, pirms 9 gadiem :

Kāds sakars spararata zobošanai ar doto problēmu?! Es teiktu-vaina ir vietā,kur ievilcēja dakša stiprinās pie startera korpusa-populārākā vaina,bet iespējamas citas. Jāremontē steidzami,citādi tiešām nāksies bendiksu mainīt-jau cita iemesla dēļ!

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Par zobratu rakstīju tādēl, ka jautājumā bija minēts par dīvainu troksni ,kas rodās brīdī, kad motors iedarbojas.Pieļauju, ka bendiksa zobrats paliekot uz vietas bojā spararata zobratu ,kas tajā brīdī griežās ātrāk.
Ja tīk, vari nepiekrist arī šoreiz :)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Šrotā nopirkt lietotu starteri. Pirms maksāšanas-pārbaudīt! Būs stipri lētāk,kā remontēt.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.