Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1183 skatījumi

Nestrādā aizmugurējais piepīpētājs!

Auto un transports » Cits

Kur meklēt vainu, ja nestrādā aizmugurējais piepīpētājs vw passat b5? Drošinātāji veseli, tāpēc gribu uzzināt, kas vēl varētu būt ar to saistīts.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ļoti iespējams ,ka ir tā kā rakstīja Jānis, bet ja nekas nemainās , tad vajadzētu vispirms ar kādu 12v lampiņu , kurai ir vadiņi ,pārliecināties , ka strāva vispār pienāk.
Jāņem vērā ,ka šajās aizsmēķētāju ligzdās strāva var būt un parasti arī ir pie neieslēgtas aizdedzes, bet ir arī mašinas ,kurām jāpagriež atslēga 1. stāvoklī. Tas nozīmē ,ka tīrot kontaktus ligzdā ,nedrīkst izmantot metāla priekšmetus.
Mēdz gadīties ,ka ar laiku atlocās un nedod labu kontaktu atsperīgie bimetāla kontakti ligzdas iekšpusē un tad piesmēkētājs nefiksējas un arī neuzkarst.Es tad ņemu kādu apmēram 5mm diametra kociņu ,kam nodrāžu plakanu galu kā skrūvgrieznim un ar to droši var palocīt atsperīgos kontaktus drusku uz centru, bet tikai tik daudz ,lai izņemamā piesmēkētāja vidējā daļa, nospiežot pogu varētu starp tiem ieslīdēt,Pretējā gadījumā kontakti tiks ielocīti uz vidu, kas nav vēlami.

pirms 8 gadiem  

Egils Dālmanis, pirms 8 gadiem :

Piesmēkētāja darbības princips ir sekojošs - uzkarstošās spirāles viens gals ir piemetināts pie aizsmēkētāja kustīgās daļas iekšējās malas, bet otrs pie centra.Centrs ir savienots ar aizsmēkētāja ārējo apvalku ,kas saņem "-" no ligzdas korpusa un iespiežot pogu vidējā aizsmēķētāja daļa tiek ieķīlēta starp 2 "+" kontaktiem ,kas ir no bimetāla.Spirāle uzkarst un uzsilda arī bimetāla kontaktus ,kas sāk atliekties un atbrīvo aizsmēķētāju. Ja šie bimetāla kontakti ir vaļīgi, spirāle uzsilst vāji.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Vispirms ar testeri jānosaka, vai pienāk 12V. Testera vietā var izmantot jebkuru ierīci, kam analoģisks gals piepīpētājam ( lampa pagarinātājā, riepu kompresors, ledusskapis utt.). Jāpārliecinās vai pirmajā strāva ir arī bez ieslēgtas aizdedzes. Lai tīrītu ar smilšpapīru jābūt apdeguma un rūsas slānim.Un visbeidzot jāsāk ar drošinātāju.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Ja viņš ir tāds pats kā priekšējais-visticamāk apsūbējis,jeb apdedzis vidus kontakts. Uz neasa zīmuļa,jeb kā tamlīdzīga uztin smilšpapīru un patīri! Speciāla sieviešu konsultācija-var tīrīt ar nagu vīles aso galu,pārējo vīli aptinot ar kaut ko izolējošu,piemēram,leikoplastu.Cik zinu-šim modelim pienāk strāva arī pie izslēgtas aizdedzes...

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.