Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jānis Vilnis

+4330

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 893 skatījumi

auto-uz šrotu

Auto un transports » Cits

Vai ir kāds likums,kas man var aizliegt kaimiņa 40-gadīgo auto šņorītē aizvilkt uz šrotu? Auto TA un apdrošināšanas,protams nav,kaimiņš skaidrā un ar tiesībām...

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Ja nav TA un apdrošināšanas, mašina nedrīkst piedalīties satiksmē.Pat ar cieto sakabi nedrīkst.Ne tik sen viens mans kaimiņš samaksāja lielu sodu/ ja nemaldos ap 700.- /. Noteikti lētāk sanāks evakuators.
Man pašam bija tāda vajadzība ar mašinu , kurai nebija ne TA , bet apdrošināšana bija nokļut līdz diagnostikai pāris kvartālu no mājas.Nācu pie secinājuma ,ka var iekulties lielās problēmās un izsaucu elektroniķi uz māju.

pirms 7 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 7 gadiem :

Likuma pantu,lūdzu! Pašam ir gadījies strādāt uz evakuatora un vilkt trijstūrī visādus,ja vietas augšā nepietiek! Trijstūrī vilkta mašīna piedalās satiksmē???

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Pantu gan neatradīšu , bet var uzrakstīt šo jautājumu uz CSDD. Tie likumi jau mainās gandrīz katru dienu un kuram ierindas cilvēkam ir laiks lasīt tos likumu sējumus.
Man mājā bija cietā sakabe , bet kas tur bija ,kas nē - tomēr neriskēju :)

Jānis Vilnis, pirms 7 gadiem :

Man CSDD būtu cits jautājums-kur paliek radžotās riepas ar protektoru zem 4mm.?
Cietā sakabe un trijstūris ir dažādas lietas-CSN.

JanKa, pirms 7 gadiem :

Likumu līkločus slinkums šoreiz lasīt, pēc līdzības, piekabei nebūtu nepieciešama ne tehniskā apskate ne apdrošināšana, jo to velk un tā nepiedalās ceļu satiksmē.

Jānis Vilnis, pirms 7 gadiem :

JanKa-runa nav par trijstūri,šajā gadījumā viņu vienkārši nav iespējams piestiprināt-viss sapuvis!

Egils Dālmanis, pirms 7 gadiem :

Nu Jāni! Tu pats uzdod jautājumus un pats arī atbildi :D Kur tad ir jēga? Ja jau visu zini un viss ir skaidrs - tad rīkojies.
Ja saki ,ka tai mašinai nav "dzīvas" vietas, tad kāda tur šņorīte - izjuks , velkot, gabalos.
Ņem evakuātoru un ved uz lūžņiem. Saprotu ,ka gribi kā lētāk tikt vaļā no mēsliem , bet pēdējā laikā par to utilizāciju gandrīz vienmēr ir jāpiemaksā.

JanKa, pirms 7 gadiem :

Paņem nomā piekabi - autovedēju, kategorija noteikti ir, un aizved bez uztraukumiem un iespējamiem konfliktiem ar policiju vai soda naudām.

☂ Vilnis ☂ ☂Reinholds ☂, pirms 7 gadiem :

Vislētākais un izdevīgākais variants:Sadali to auto pats pa gabaliem.Fleksis mājās taču atradīsies?Pie tam ja tas auto tā izpuvis,tad uz ripām arī daudz naudas neiztērēsi:)Tālāk,sazvani kādu tuvāko,metālu uzpircēju.Protams būs nedaudz lētāk nekā Tolmetā,bet nedaudz.
Evakuators ap 0.40eur par kilometru +PVN.Un rēķini to,ka dabūsi maksāt ne tikai par aizvešanu no A-Z,bet arī evakuatora atpakaļceļu.Tad ja vien tas auto nav no dārgmetāla,tad protams tas atkrīt:D

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ingus Zīverts

+1369

 
Ja velk "šņorītē,tad velkamajam transporta līdzeklim NOTEIKTI jābūt ar izietu TA un vadītājam ar derīgām attiecīgās kategorijas tiesībām....vilkt, protams,var arī tāpat...tik,ja šis nebūs ievērots,tad sods būs tieši par šo...un ja vēl nebūs iespējams pierādīt ar tehnisko apliecību transportlīdzekļa piederību,iespējams ka konfiscēs to lūzni.

pirms 7 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Palasi csn 180 tos punktus. Aizliegts vilkt atkalas laikā ( tagad aktuāli), aizliegts vilkt arī ja nedarbojas darba bremzes, stūres iekārta utt.
Ja mašīnai nav tehniskā apskate, tad NEVARĒSI pierādīt, ka tas viss darbojas.
Vajag vai evakuatoru vai cieto sakabi.

pirms 7 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 7 gadiem :

Puikiņ,man pirmā šmuce sanāca velkoties ar autobusu Laz697 cietajā sakabē 1978. gadā...
Tas ir daudz bīstamāk,kā vilkt ar mīksto sakabi,izņemot-kalnos. Vienu Kaukāzā man nācās vilkt,beidzās labi,bet-atceroties- pašlaik neguļu...

Jānis Priedis, pirms 7 gadiem :

To tu varēsi skaidrot policistam. Es te citēju ceļu satiksmes noteikumus, puikiņ. Ne es tos izdomāju.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.