Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2415 skatījumi

Ko darīt, ja veikalā nepieņem maksājuma kartes, ja iepērcies mazāk par Ls 1, vai tas ir likumīgi?

Bizness un finanses » Cits

Domāju daudzi ir saskārušies ar ko līdzīgu, bet vai tas maz ir likumīgi, vai netiek pārkāptas patērētāja tiesības? Jo, ja iedomājas situāciju, ka cilvēkam uz kartes ir Ls 4 un jādzīvo vēl vairākas dienas ar šo naudu un grib nopirkt tikai maizes kukuli.

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Ja iepērkoties izmanto Visa Classic, Gold, Platinum vai MasterCard kreditkarti, tad pārdevējam nav tiesību nepieņemt tavu karti ka maksājuma līdzekli un tev ir tiesības norēķināties par jebkuru pirkuma summu. To nosaka Visa un Mastercard karšu apkalpošanas noteikumi, kuri ir saistoši visām bankām, kuras apkalpo šīs kartes un līdz ar to arī visiem pārdevējiem, kuri piedāvā norēķinus ar kredītkartēm.

Ja banka saņems sūdzības par konkrētiem atteikšanās gadījumiem pieņemt šīs kredītkartes, pārdevējs riskē ar to, ka viņam var tikt liegta iespēja pieņemt jebkādas kartes.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Piedāvāju nelielu citātu no VISA mājas lapas: "Minimum Purchases - Visa merchants are not permitted to establish minimum transaction amounts, even on sale items. They also are not permitted to charge a surcharge fee when you use your Visa card." Tas pats attiecas arī uz Mastercard, AmericanExpress, Dinners un citām debetkartēm un kredītkartēm.

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Maksājumu kartes nav obligāti pieņemams maksājuma līdzeklis - ir veikali, kur tās nepieņem vispār.

http://db.lv/r/124397-tirgotaji-sakeras-ar-bankam-par-maksajumu-kartem?cp=3&sort=desc
Tirgotāji no maksājumu karšu apkalpošanas gadā ciešot ap 20 miljonu latu zaudējumus.

pirms 14 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 14 gadiem :

Par tiem zaudējumiem gan varētu strīdēties! Veikali, kuri pieņem maksājumu kartes varētu padalīties arī ar to, cik katrs nopelna no maksājumu karšu pieņemšanas. :-) Maksājumu kartes veikaliem ir izdevīgas un neviens no tām nav atteicies un netaisās atteikties! Protams, ka par termināla izmantošanu bankas iekasē noteiktu procentu no pirkuma vērtības, kas ir ierasta prakse visā pasaulē un nekā nosodāma tur nav. Katram ir savs bizness, veikaliem savs, bankām savs!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Dumais Lācis

+7356

 
Likumīgi tas ir - pretlikumīgi būtu likt maksāt ar maksājuma kartēm. Kas liedz izņemt naudu, kamēr vēl ir virs 5Ls un tērēt prātīgi?

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anda Mei

+3606

 
njā, man arī parasti nav skaidras naudas! (nu tikai tik, cik autobusam!) un nu jau ir nonācis tik tālu (no uzrakstiem veikalos, publikācijām avīzēs), ka sāku to naudu izņemt gan, jo man vnk ir KAUNS norēķināties ar karti, jūtos kā kkāds veikalu apzadzējbriesmonis pat tad, ja iepērkos pa piecīti! (šobrīd jau sāku nomierināties, bet mēnesi atpakaļ, kad tās runas tā vairāk gāja, man bija tiešām ļoti čābīga juška!) zem lata gan nekad neesmu devusi (bet pati kā pārdevēja esmu pat lūgusi mazās summas maksāt ar karti, jo mums bieži nebija vnk ko izdot metāla latiņos!)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Smic

+7309

 
Iesmesls ir visai lielā komisija, ko banka plēš par bezskaidras naudas norēķiniem. Es domāju, ka nākotnē no kartēm atteiksies arvien vairāk veikalu.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Elīna Zeibote

+4507

 
Jaaiet uz citu veikalu, ja konkreetaja nepienem. Esmu pati pirkusi zem lata, panaakumi - mainiigi. Citur neema, citur nee.. arii paskaidrojumi nelidzeja.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Jānis Pauliņš

+1777

 
pasaki kas tas par veikalu. gribu iet uz nervu izlaadi! (devil)

pirms 14 gadiem  

Mārtiņš Doniņš, pirms 14 gadiem :

Rūjienā tā saucamais jaunā Artava, interesanti ka tā paša veikalu grupas tautā sauktā vecā Artava nepiemēro tāds sankcijas :D (Rūjienā ir trīs Artavas - divas no tām pašā centrā vecā no jaunās ir nepilnu 5 min gājienā - lēnā solī :) tāpēc labāk aizeju uz veco tur laba apkalpošana )

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.