Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2140 skatījumi

Ja es pērku portatīvo Ķīnas i-veikalā uz 400 $, vai man vajadzēs to atmuitot? Ja vajadzēs, tad kā šis process notiks?

Bizness un finanses » Cits

Pirms 14 gadiem

Paldies. Atradu atbildi. :)

Jevģēnijs Lugovskis, pirms 14 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Lauris Daukšte

+461

 
Mana sieva reiz caur e-bay iepirka Kanādā Dell portatīvo. Pirms tas jau pienāca muitā, paskatījāmies likumu un sanāca nesmuka summa par muitu. Manējā ātri sazinājās ar datora bijušo īpašnieci (e-bay tas tiek nodrošināts pēc preces nopirkšanas) un palūdza, lai viņa "ir" māsīca un noformē šo aparātu kā dāvanu sakarā ar "uzņemšanu" augstskolā. Cipars uzreiz mainījās. Protams, nekad nesanāks, ka preces vērtība ir nulle - viņiem ir savas tabulas ar kkādām nosacītajām vērtībām. Tāpat arī paziņa saulesbrilles sev nopirka - uz aploksnes bija rakstīts "A Gift For My Best Friend" :)

pirms 14 gadiem  

JanKa, pirms 14 gadiem :

Tā var iebraukt vēl lielākās auzās - arī par dāvanām ir jāmaksā nodokļi, pie tam šajā gadījumā limits ir daudz zemāks - 45EUR nevis 150EUR kā pirkuma gadījumā!

Sandra L., pirms 14 gadiem :

Kas tas par jaunumu?! No 45 euro vērtas dāvanas - nodokļi? Noteikumus studijā, lūdzu!

JanKa, pirms 13 gadiem :

Nav nekāds jaunums, lūdzu, lasi www.vid.gov.lv/getfile.aspx?sid=1004

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Muitas nodokļi nav jāmaksā, ja preces vērtība un piegādes izmaksas kopā nepārsniedz 150eiro. Tātad, ja nelūgsi vai pārdevējs nenorādīs vērtību daudz zemāku, tad būs jāmaksā. Kā tas notiek atkarīgs no tā kādā veidā sūta, ja caur pastu, tad tikai pie sūtījuma saņemšanas jāsamaksā jau aprēķināto PVN un muitas likmi. Citos gadījumos pašam jādodas uz muitas noliktavu (pie Rīgas lidostas) un jāpavada laiks kārtojot formalitātes, maksājot aprēķināto summu, ko nevar izdarīt uz vietas, kā arī reizēm jāpierāda, ka par preci samaksāts tieši un jārisina citas problēmas.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
JanKam +1.
Piebildīšu, ka vēl tas ir atkarīgs no tā vai prece tiek sūtīta juridiskai vai fiziskai perosnai. ja juridiskai, tad gan vairs nav nekādi limiti, būs jāmaksā nodoklis neatkarīgi no muitas un jāpavada laiciņš lidostas muitā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Ķuze

+1025

 
Esi pārliecināts ka chainīzeri vispār ko atsūtīs? Tur daudz uzmetēju, labāk no viņiem pirkt caur e-bay vai vismaz maksāt ar Paypal. Kredītkartes datus viņu e-shopam barot iekšā būtu mazākais neapdomīgi.

Muita būs. Klāt, kā minimums, nāks PVN 21% un dabas resursu nodoklis ~5%

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.