Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 1 balss
  • 1168 skatījumi

Vai pārdodot krūmus,zarus, kokus nozāģetus no aizaugušiem laukiem (kas neskaitas mežs) man ir jāmaksā arī nodoklis kā īpašniekam?????

Bizness un finanses » Cits

Es vismaz sapratu, ka pārdodot nocirstos kokus attiecas šie likumi, bet vai tie attiecas arī pārdodot zarus,krūmus, krūmus, kas iegūti no aizaugušām platībām(kas neskaitas mežs) :
*Ja kokmateriāli tiek pārdoti juridiskai vai fiziskai personai, kas ir saimnieciskās darbības veicēja, tad no kokmateriālu pārdevēja ienākumiem pircējs ietur šo nodokli ienākumu izmaksas brīdī, iemaksājot to budžetā ne vēlāk kā nākamā mēneša piektajā datumā. Sanāk , ka man saņemot naudu uz konta vairs nekas pašam nav jāmaksā.

Pirms nodokļa aprēķināšanas pircējs atskaita likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" noteiktos ar kokmateriālu sagatavošanu un pārdošanu saistītos izdevumus, piemērojot izdevumu normu 50% apmērā no izmaksātās summas. Fiziskajai personai – ienākuma saņēmējam – šie izdevumi ar dokumentiem nav jāpierāda.
*Ja kokmateriāli tiek pārdoti citai fiziskajai personai, kas nav saimnieciskās darbības veicēja, tad tā nodokli ienākuma izmaksas vietā neietur. No šiem ienākumiem IIN aprēķina un samaksā pats ienākuma saņēmējs, iesniedzot VID gada ienākumu deklarāciju.

Ja nešaubos IIN ir 10%.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Ja tev ir ZS(zemnieku saimniecība) un ja ienākumi gadā nepārsniedz 10000 ls.tad nav jāmaksā.Pārējos gadījumos nepateikšu.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.