Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Lana

-208

 
  • 6

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1865 skatījumi

Nav darba!

Bizness un finanses » Cits

Kā tas ir iespējams, ka tik daudz cilvēku ir izbraukuši no valsts, bet, joprojām, nav darba. Sludinājumi ir, taču reāli cilvēks ar augstāko izglītību nevar dabūt darbu. Kāpēc ir tik daudz vakances visādos portālos, taču reāli, tas neatbilst patiesībai.

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Spriežot pēc profila bildes Tev visticamāk piedāvās darbu, kam augstākā izglītība nemaz nav vajadzīga... :o>

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Arī tiesa. Atliek savā CV ierakstīt e-pasta adresi sexybaby666@inbox.lv un neko vairāk par vietu masāžas salonā nepiedāvās.

adolfs, pirms 12 gadiem :

GG,

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
Skatoties kas par augstāko izglītību. Labu programmētāju mēnešiem nevar atrast. Savukārt vides speciālistam kas specializējas ūdens tilpņu floras aizsardzībā tiešām varētu būt grūti atrast atbilstoši apmaksātu un pilna laika darbu savā specialitātē.

pirms 12 gadiem  

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Labu programmētāju... Kā tikko augstskolu beidzis speciālists lai pierāda,ka būs labs darbinieks,ja viņu neņem pieredzes trūkuma dēļ? Pazīstams normāls tāds jaunietis meklēja pusgadu darbu,beidzot dabūja bankā,bet sākumam alga ir visai pieticīga. Ar 200 ls uz rokas jānodrošina sieva ar mazu bērniņu,kuram tūlīt apritēs gads un māmiņalgas un bērnudārza nebūs. Baigi laba te perspektīva jaunai ģimnenei?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Labu, kvalificētu speciālistu, priekšniek, trūkst visās nozarēs. Speciālisti it kā tiek apmācīti, taču izglītības ir formāla un sagatavotie speciālisti nav gatavi darba tirgum. Mans paziņa no Vācijas savam uzņēmumam Viļņā jau 2 gadus meklē vadītāju, bet vēl joprojām nav atradis. Lielākā daļa darbinieku strādā ar sakostiem zobiem, ir neapmierināti ar savu darbu, noguruši un nav savā vietā, attiecas pret darbu pavirši. Sagatavotie speciālisti ir derīgi tikai darbam valsts un pašvaldības iestādēs.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Kalvis

+15536

 
Izglītībai nav liela nozīme,vajag arī pazīšanos.Paskaties,ka politiķi bez izglītības ievelk sev tīkamos amatos savus pazīstamos.Un tā visu valsti pa dundukiem grib pārvērst.
Uzskatu,ka vajag izglītību,gan praktisko pieredzi,praktisko pieredzi turklāt 2x vairāk.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

krokijs

+18181

 
Kas attiecās uz vakancēm sludinājuma portālos, tad tur lielākā % daļa ir krāpšanu vai arī maksimāli minimāls atalgojums un iespējams vēl bez nodokļiem. Tur nav ko darīt ! Bet visiem kas ir bezdarba, es iesaku, staigāt katru dienu, nēsāt CV no rīta līdz vakaram. Papildus ja ir iespēja tusēt vēl pa uzņēmumu e-pastiem un ja būs lemts, strādāsi. Jo garāks nekā tu esi, neizstiepsies.

pirms 12 gadiem  

krokijs, pirms 12 gadiem :

Un tie kas tiešām meklē darbu NEATLAIDĪGI, tie parasti ātrāk to atrod par pārējiem. Jo vairāk nekas nav par brīvu ! Pat lai atrastu darbu ir pie tā jāstrādā.

krokijs, pirms 12 gadiem :

Kas attiecas par aizbraukušajiem, tad kopš tie ir aizbraukuši, nekas jau latvijā jauns nav parādijies izņemot vēl vienu narvesen kiosku rīgā un vienu MEGO valmierā, īsti cilvēki nav vēl atkopušies un tie kas bija iegrābušies vēl joprojām maksā kredītus un knapi uztura pie dzīvības to kas palicis. Un otra daļa kura latvijas attīstībā var investēt, to nevēlas, jo risks ir lielāks par garantijām. Tapēc jāiespraucās tajā, kas ir palicis.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tā jau nu gluži nav, visi, kas grib strādāt darbu vienmēr atrod un strādā un naudu var pelnīt arī Latvijā, uz ārzemēm lielākoties aizbrauc tie, kam nekādas izglītības nav un neko vairāk par gliemežu vākšanu vai strādāšanu fabrikā pie konveijera darīt nevar. Tas arī valstij nav nekāds zaudējums, drīzāk ieguvums, jo tie ir valsts sociālā budžeta tērētāji un ilgstošie bezdarbnieki. Cilvēkam ir jābūt patiesi stulbam, lai ar augstāko izglītību nespētu atrast darbu vai nevarētu uzsākt kādu uzņēmējdarbību vai pakalpojumu sniegšanu. Protams, laukos darbu ir mazāk nekā galvaspilsētā, bet Rīgā gan visi, kas vēlas tie strādā.

pirms 12 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Rīga ir pavisam cita valsts. Izbrauc kilometrus 50 un vairāk un darba nav. Uzņēmumu nav, kas bija ir bankrotējuši, pat tādi, kas vienīgie tirgus sektorā bija. Un tajā sektorā neviens neienāk jau gadus divus. Vienīgie uzņēmumi, kas palikuši, kam nav daudz ieguldījumu vajadzīgs - visādi datorservisi, kurpnieki, frizieri utt.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Ja nevar atrast darbu laukos vai novados, ir jādodas uz pilsētām vai galvaspilsētu. Mūsu cilvēki ir pieraduši pie padomju laika domāšanas, ka darbam ir jābūt mājas durvju priekšā un, ja tā nav, tad viss, vairāk nestrādāju un bļauju, ka nav darba. Protams, ka uzņēmumi koncentrējas pilsētās, kur ir arī to lielākā klientūras daļa. Piemēram, Londonā vai Sidnejā un citās metrapoles, cilvēki tērē divas stundas, lai katru rītu dotoz uz darbu un vakarā atgrieztos mājās.

krokijs, pirms 12 gadiem :

Viegli spriest tev, kad tu noteikti kādā no latvijas pilsētām pilnvērtīgi strādā. Bet vai tev ir gadijies būt vismaz pusgadu bez darba, tiešā vārda nozīmē. Un tas nav nekas nereāls, tie kas strādā, tie turas pie tā darba ar visām četrām. Bet tie kas nestrādā, nav obligāti sliņķi vai tamlīdzīgi, bet izmisuši cilvēki kuri iet prasīt darbu jau bumeranga veidā līdz paveicās. Rīga ir pilnīgi atsevišķa situācija no visām latvijas pilsētām. Rīgā darbu met no pakaļas, tam es piekrītu.

krokijs, pirms 12 gadiem :

Bet par pārējām LV pilsētām nesteidzies spriest !

Lana, pirms 12 gadiem :

wow, wow Rīgā ir darbs cik uziet? Nu, tad lūdzu nosauc tās firmas un kompānijas, kurās es ar augstāko izglītību varu atrast darbu? Narvesen? Rimi?

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Narvessen un Rimi pietiek ar vidējo izglītību.Rīgā darbu tiešām var atrast, ja cilvēks nav galīgs dunduks. Diemžēl diploms vēl neko nenozīmē.Savā dzīvē esmu sastapies ar vairākiem augsti izglītotiem cilvēkiem, kas nekādu karjeru tā arī nav spējuši izveidot. Nu, nav gan vairs padomju laiki, kad darbu svieda pakaļ un nāca uz mājām no darba un lūdzās, lai nāk strādāt. Tagad ir jāprot sevi piedāvāt darba tirgū, jābūt uzņēmībai mērķiem, jābūt elastīgam. Protams, bezdarbs ir, bet ir arī otra galējība.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Daudzi uzņēmumi nevar atrast augstākās klases speciālistus, jo neviens nav piemērots darbam, cilvēki neprot radīt pievienoto vērtību, nesaprot to, ka nauda uzņēmumam nekrīt no gaisa un katram darbiniekam tā ir uzņēmumam jānopelna, lielākā daļa darbinieku vispār nav pelnījuši, lai viņus nodarbina, jo viņu attieksme pret darbu ir zem katras kritikas. Gudrs cilvēks ar diplomu vai bez darba tirgū nekad nepazudīs. Muļķis kaut ar 5 diplomiem neko vairāk par darbu valsts sektorā cerēt nevarēs.

Uldis Segliņš, pirms 12 gadiem :

Un liela daļa cilvēku arī dodas uz lielpilsētām. Bet tas ir kropls attīstības modelis. Tieši šeit būtu valstij jāpadomā, kā radīt izdevīgus apstākļus nomaļākās vietās uzņēmējiem darboties. Kaut vai var ņemt piemēru no Skandināvijas, kur dažādām firmām ar lielu apgrozījumu ofisi, noliktavas ir tādos pakšos, ka noticēt grūti. Bet infrastruktūra ir, nodokļi lielpilsētā lielāki un citas metodes.

Tas par valsts sektoru labi teikts.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Aivis savā strādājoša cilvēka pašpārliecinātībā nepārzina reālo situāciju ne Rīgā, ne reģionos. Tie,kas meklē darbu,gandrīz vienmēr saskaras ar grūtībām,ja vien nav ietekmīugi cilvēki ar plašu pazīšanos.Arī uz ārzemēm brauc dažādi-gan zemas kvalifikācijas, gan ļoti izglītoti.
Zinu vairākus jauniešus Rīgā ,kas ar augstāko izglītību,bet bez pieredzes meklēja darbu vairākus mēnešus un pat gadu, turklāt ejošās profesijās (programmētājs, ceļu inženieris, skolotāja).

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tur jau ir tā lieta, Aina, ka situācija man ir ļoti pat labi zināma, daudzi kvalificētie darbinieki legalizē savus izglītības dokumentus caur manu biroju darbam ārzemēs ārstu un medicīnas palīgpersonāla amatos, taču kvalificētu darbinieku aizplūšana no Latvijas ir niecīga salīdzinājumā ar lielajām nekvalificētu, strādāt negribošu cilvēku masām, kas dodas uz ārzemēm, lai ekspluatētu citvalstu sociālo sistēmu, minimāli strādātu, pieprasītu visa veida pabalstus, sociālos dzīvokļus, dzemdētu bērnus

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

cilvēki, kas dzīvo Lielbritānijā vai Īrijā 5 un vairāk gadu, angļu valodu nesaprot vispār, dzīvo lietuviešu, latviešu, poļu kopienās, 10 dienas strādā mēnesī un pārējo laiku saņem bezdarbnieku pabalstus, viena otra māte iemanās pat saņemt gan child benefit, gan bērnu pabalstu Latvijā un pēc tam ir patiesi izbrīnīta un sašutusi, kad viņas majestātes nodokļu dienests pēc pusgada liek atmaksāt 10 un vairāk tūkstošus mārciņu.

Lana, pirms 12 gadiem :

AIvīti Tu dzīvo bērna autiņos. Ticis nu "svarīgā krēslā" tēlo guro cilvēciņu. Nu, lai Tev veicas. Tikai atceries, ka no bagāta līdz miskastei dažreiz var nebūt tāli. Neieteiktu zākāt cilvēkus ar augstāko izglītību, ja viņiem nepiedāvā darbu, viņi meklē un nevar atrast. Tu pa piemēru man nevarēji minēt, kur, lai iet strādā. Tā vietā Tu gruti spriedelē.

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Nu,nu.. ir arī degradējies kontingents, laikam tas apgrozās arī tavā birojā, bet visi aizbraukuši tādi nav.
Manis pašas ģimenē ir piemērs,kur cilvēks ieguva maģistra izglītību ārvalstī un tagad tur strādā atbilstošu darbu specialitātē. Jā,meklēja starp citu arī Rīgā,bet neredzēja nevienu piedāvājumu,kur neprasītu perfektas krievu valodas zināšanas,ar trim citām svešvalodām nepietika... Un līdzīgus gadījumus zinu gana daudz. Tā ka nebūtu aizbraukušie jānoliek uz paša izcilības (nepierādītas) fona

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Aina, es runāju par tendenci nevis par izņēmumiem, tas, ka cilvēks dodas strādāt ārzemēs un savas zināšanas pārdod tur, kur tās var pārdot par visaugstāko samaksu, ir pavisam normāli tirgus ekonomikā, pie tam darba tirgus mums ir vienots - Eiropas Ekonomiskās zona.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Lana, neesmu ticis, jo nestrādāju valsts sektorā un algu no budžeta nesaņemu, gluži pretēji, daļu savas peļņas atdodu Latvijas Republikai nodokļos, jāsaka gan, ka pretim nesaņemot absolūti neko!

Lana, pirms 12 gadiem :

Aina es Tev peikrītu, par valodas zināšanām, krievu valodu. Mazo darba samaksu. Arī par to, ka darbu šeit nevar dabūt, kaut Tev ir augstākā izglītība.

Aivi Tu izlokies par labu situācijai. :)

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nav jau brīnums, Lana, ka esat bez darba, jo, pirmkārt, svešus cilvēkus uz tu neviens neuzrunā, otrkārt, jūs pat nesaprotat, ko vēlos pateikt, lūk arī atbilde uz Jūsu jautājumu, kādēļ esat bez darba. Īsi un konkrēti!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Tā, ka varat novērtēt ar 100 punktiem atbildi, no cilvēka, kas domā Jums līdzīgi un arī ir bez darba, nopriecāties, ka jūs tāda neesat vienīgā, pažēloties un paraudāt internetā un visiem, kas to vēlas dzirdēt, cik dzīve ir briesmīga un turpināt neko nedarīt! Diemžēl izglītība un papīrs kabatā nav nekāds apliecinājums cilvēka inteliģencei, ir cilvēki ar 8 gadu izglītību, kas nekunkst, apzinās savas spējas, novērtē sevi atbilstoši un nevienu dienu nav bijuši bez darba.

Lana, pirms 12 gadiem :

Ja jau Tu vari mācīt kā dzīvot, tad jau varu uzrunāt uz Tu. Ārzemēs vispār tādas Jūs formas nav. Tu pat nevari ieteikt, kur meklēt darbu, bet stulbi tērzēt par lietām, ko īsti nezini.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nav tādas formas "tu", nevis "jūs", piemēram, angļu valodā ir you un tas nozīmē jūs. Uz tu viens otru nekur neuzrunā, ierasta forma ir pat savu tēvu uzrunāt kā, Sir, tuto tikai latvieši.

Jānis Kundziņš, pirms 12 gadiem :

ja nevar atrast darbu tad kaut kas nav izpildīts līdz galam.

Lana, pirms 12 gadiem :

You nozīme ir arī Tu. Tas ir vietniekvārds.

Oto , pirms 12 gadiem :

You and you, and you too! (c) Jaunzeme-Grende

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Jānis Vilnis

+4330

 
Paldies par komplimentu!

pirms 12 gadiem  

Jānis Vilnis, pirms 12 gadiem :

Atvainojos-gribēju Aivi komentēt!

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Neņemiet ļaunā, es runāju par tendenci nevis par konkrētiem cilvēkiem, vienmēr jau ir daži izņēmumi un visi nav ar vienu mērauklu mērāmi.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.