Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

+21

 
  • 4

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1751 skatījumi

Fiziskās personas maksātnespējas pieteikšana

Bizness un finanses » Cits

Sveiki. Man ir vairākās vietās paņemti kredīti. 10000-hipotekārais kredīts, 6000 (procentos jau saaudzis), 3. daļa no algas man tiek ieturēta un +/- 4000 (arī jau procenti) līzingos. Vai es varu iesniegt maksātnespējas pieteikumu? Vai ir iespēja saglabāt dzīvokli (ieķīlāts hipotekārtajā kredītā)?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Neko saglabāt nav iespējams, ja esat kļuvis maksātnespējīgs, un neredzat iespēju savas saistības pildīt, tad no tām ir iespējams atbrīvoties ar fiziskās personas maksātnespējas palīdzību, kur 1 gada laikā visi jūsu īpašumu un manta tiek pārdota, neizmaksātie dzīvokļi atgriezti kreditoriem, un atlikušās saistības ir norakstītas, rezultātā pēc gada vai 3,5 gadiem jūs esat brīvs no parādiem, mantas un varat sākt dzīvi no jauna. Ar to gan ir jārēķinās, ka tuvāko 5-10 gadu laikā, neko vairāk par ātrajiem kredītiem gan saņemt vairs nevarēsiet, toties gulēsiet mierīgi, varēsiet saņemt visu savu nopelnīto darba algu un aiz stūra neglūnēs kārtējais parādu piedzinējis.

pirms 11 gadiem  

Romualds Vamvūrī, pirms 11 gadiem :

Nu diez vai pēc visa aprakstītā būs iespējams gulēt mierīgi. Nebūs pat KUR gulēt :)

Aivis Svirskis™, pirms 11 gadiem :

Tik traki jau nav, valsts noteiktu minimumu jau neviens neatņems, pēdējo gultu arī neiznesīs, vienkārši pāris gadu laikā, kamēr process tiks pabeigts, persona tiks vaļā no parādiem un uztraukumiem un varēs sākt dzīvi no jaunas un baltas lapas. Pie durvīm vairs neklauvēs tiesu izpildītāji un parādu piedzinēji, nerakstīs uz darba vietu, nebloķēs kontus, varēs brīvi pelnīt un tērēt savu naudu, neviens to nekonfiscēs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

LV portāls

+161

 
Šajā jautājumā Jums varētu palīdzēt LV portālā nupat publicēts raksts par Fiziskas personas maksātnespējas uzsākšanu - http://www.lvportals.lv/skaidrojumi.php?id=253943

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Niks

+120909

 
No dzīvokļa pēc gada būs jāatvadas
"Jaunais likums paredz iespēju atlikt nekustamā īpašuma pārdošanu, kas kalpo par aizdevuma (kredīta) nodrošinājumu līdz vienam gadam gadījumā, ja kopā ar parādnieku dzīvo tās apgādībā esošās personas. Termiņš līdz vienam gadam ir dots, lai parādnieks varētu sameklēt sev citu piemērotu mājokli. Likums paredz arī iespēju noslēgt vienošanos par to, ka fiziskās personas maksātnespējas procesa laikā netiek pārdots parādniekam piederošais mājoklis, kas ir ieķīlāts par labu nodrošinātajam kreditoram."
http://jurtec.lv/fiziskas-personas-maksatnespejas-process/

Citādi
http://www.kreditnemejs.lv/par-mums/kas-mes-esam/
Ilggadēja pieredze fizisko personu maksātnespējas procesos
Līdz 2011.gada beigām no 1200 Latvijā tiesās apstiprinātajām privātpersonu maksātnespējas lietām, 430 ir apstiprinātas mūsu biroja juristu vadībā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Šķiet, ka bez sava jurista šeit neiztikt.
Vari palasīt Maksātnespējas likumu, varbūt sev ko lietderīgu atradīsi: http://www.likumi.lv/doc.php?id=166663

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.