Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aiva ZEMTURE

+243

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1154 skatījumi

Prēmijas

Bizness un finanses » Cits

Sveiki! Strādāju valsts iestādē. Sakiet cik godīgi un pareizi ir prēmiju izmaksai tikai daļai darbinieku. Nenotika nekādas sapulces, darbinieki, kuri prēmijas saņēma to slēpa. Nezinu vai viņiem tika likts to nevienam neteikt vai kā. Bet pārējie nesaprašanā par ko, par kādiem nopelniem tikai daļai, lai gan ir darbinieki, kuri neko īpašu nav paveikuši. Vai tā drīkst darīt, neziņojot par to pārējiem un turot to slepenībā?

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Vārds Uzvārds

+7307

 
Protams, ka prēmijas drīkst (un vajag) izmaksāt tikai tiem darbiniekiem, kuri tā vai citādi to ir nopelnījuši. Un ne jau vienmēr prēmijas saņem tikai tie, kuri ir draugos ar priekšniecību. Pat ja tu to neredzi (vai negribi redzēt), noteikti ir dažādi kritēriji, pēc kuriem citi darbinieki ir sevi parādījuši labāk vai izdarījuši kaut ko vairāk.

Tāpat arī jāņem vērā, ka valsts iestādēs budžets uz prēmijām ir ierobežots, un labāk samaksāt kaut cik ievērojamu prēmiju dažiem darbiniekiem, nevis piemest kapeikas visiem.

pirms 10 gadiem  

Aiva ZEMTURE, pirms 10 gadiem :

un kādēļ tad no pārējiem darbiniekiem ir jāslēpj iemesli kādēļ šie darbinieki tā ir izcēlušies citu vidū?

Vārds Uzvārds, pirms 10 gadiem :

Normālos korporatīvajos apstākļos vispār darbiniekiem nevajag zināt nedz pārējo atalgojumu, nedz prēmijas faktu kā tādu. Protams, no priekšniecības puses definēt kritērijus prēmijas iegūšanai būtu vēlams, bet tas nav obligāti - galu galā katram darbiniekam jāveic savi pienākumi pēc labākās sirdsapziņas neatkarīgi no tā, ir vai nav iespējas iegūt prēmiju.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ego

+79135

 
Drīkst gan
http://www.lvportals.lv/e-konsultacijas.php?id=3235

Nu nestrādā tai negodīgajā iestādē

pirms 10 gadiem  

Aiva ZEMTURE, pirms 10 gadiem :

Paldies par info :)
nevarēju pati atrast vai jāizmaksā tad ir visiem darbiniekiem vai drīkst izmaksāt tikai daļai, tagad zinu :) iestāde nav slikta, tikai tagad būs mācība nedarīt visu, ko lūdz, lai ieskrienas :)

Ego , pirms 10 gadiem :

"darbinieki, kuri prēmijas saņēma to slēpa" - pēc pārāk laba mikroklimata gan neizklausās, bet tādi tie kantori arī ir ar ļoti retiem iz'ņēmumiem

Vārds Uzvārds, pirms 10 gadiem :

Ego - tev nav taisnība. Normālos uzņēmējdarbības apstākļos nedz algas, nedz prēmijas darbiniekiem nav jāzin - vienmēr būs kāds, kurš jutīsies apbižots, vienmēr kāds kādu aprunās aiz muguras.

Man ir pietiekama uzņēmējdarbības pieredze, pašam ir viena firma, strādāju vēl vairākās citās ārštatā, un galvoju par augšminēto.

Ego , pirms 10 gadiem :

Lasi vēlreiz - tā nav privātfirma.
Valsts iestādei ir nolikums par prēmēšanu.

Vārds Uzvārds, pirms 10 gadiem :

Ego - tajā pašā nolikumā ir minēts, ka personālam, kas lemj par prēmiju izsniegšanu, nav publiski jāizziņo premēšanas iemesli visiem darbiniekiem.

Vārds Uzvārds, pirms 10 gadiem :

P.S. turklāt Tavs sacītais "bet tādi tie kantori arī ir ar ļoti retiem izņēmumiem" ir aplams - varu Tev galvot, ka vismaz astoņos no desmit uzņēmumiem algu jautājumi vai nu netiek apspriesti vispār, jo darba līgumā ir specifiski aizliegts iztirzāt atalgojumu ar kolēģiem vai trešajām pusēm, vai arī iekšējā mikroklimata labad darbiniekiem pašiem ir pietiekami veselā saprāta, lai nesāktu šīs lietas cilāt.

Ego , pirms 10 gadiem :

Vēlreiz lasi :D
Tas ir valsts uzņēmums. Izskatās ka ar tādiem tev vispār nekādas pieredzes nav.

Māris, pirms 10 gadiem :

zinu dažas privātfirmas īpašniekus ,un nevienā no uzņēmumiem netiek slēptas ne algas cik kuram ,ne prēmijas lielums,nepiekriitu Vārds Uzvārds ,ka 8 no 10 tiek turēts neziņā,slēpts,patiesiibā gan otrādi,un jāsaprot ,ka visas nebūšanas ceļas tieši no šī ,,necaurspiidīguma,,,gan privātajā gan valsts sektorā

..................., pirms 10 gadiem :

es gan savos 30 darba gados būšu pastrādājis tikpat daudz iestādēs, kā te dažs labs spēj apvienot vienlaicīgi, bet nevienā nekad nav slēpts samaksas apjoms, bet to, kurš un tieši par ko saņems prēmiju, uzzin visi jau nedēļu pirms izmaksas... galu galā par darbavietā atsēdētajām stundām maksā algu, prēmija ir apbalvojums par labu DARBU, tad kāpēc lai tās izsniedzējs to slēptu?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.