Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Kurjers

+35

 
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 2051 skatījumi

Darba stundas un algas aprēķins

Bizness un finanses » Cits

Jautājums sekojošs: Strādāju 12 stundu maiņas, 4 dienas nedēļā, no kurām viena diena ir 8 stundas (īsā) maiņa, kopā rēķinot, sanāk divas pilnas brīvdienas un 56 darba stundas nedēļā, kas sastāda 224 STUNDAS mēnesī.
Daudz maz zinu tik tālu, ka normālā darba laikā, stundas nedrīkst pārsniegt 40 nedēļā, bet maiņu darbā - 160 stundas mēnesī, un ja ta, tad sanāk, ka strādāju 64 stundas mēnesī nelegāli, vai arī tās var uzskatīt par virsstundām?
Maiņas ir gan dienas, gan nakts un darba laiki ir atkarīgi no maiņas - 11:00/23:00, 15:00/03:00, 18:00/06:00 un īsās maiņas parasti ir 17:00/01:00. Šādā darba laikā, no plkst. cikiem tad stundas sanāk uzskatīt par virsstundām, ja vispār var uzskatīt?
Darba alga NAV stundu likmēs, bet gan par padarīto - procenti no piegādātā produkta kopsummas un citām, atsevišķām piegādēm. Padarītais ir atkarīgs no klientu pasūtījumiem, pieprasījuma attiecīgajā laikā, vietā. Samaksa (procenti par padarīto) nemainās ne no stundām, ne darba laika naktīs vai dienās.

Pirms 10 gadiem

Par algu daudz nesūdzēšos un nerakstīšu, tā ir diezgan ciešama priekš konkrētā darba, BET ne priekš tādām darba stundām, jo bieži vien nākas nosēdēt stundām ilgi bez darāmā un pretīgākā sajūta ir tā, ka par pašām darbā pavadītajām stundām tak nemaksā. Jautājums īss un skaidrs: Darba devējs mani čakarē, vai arī šādi nosacījumi ir uzskatāmi par likumīgiem un normāliem? Lūgums atbildēt pamatoti un informatīvi, paldies.

Kurjers, pirms 10 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ego

+79135

 
"Strādāju 12 stundu maiņas, 4 dienas nedēļā, no kurām viena diena ir 8 stundas (īsā) maiņa, kopā rēķinot, sanāk divas pilnas brīvdienas un 56 darba stundas nedēļā"

3*12+8=44 nevis 56

pirms 10 gadiem  

Kurjers, pirms 10 gadiem :

Laikam pārrakstījos - 4 dienas ir pa 12h un viena diena ir īsā maiņa.

Ego , pirms 10 gadiem :

Tad jau laikam ne'
http://www.vdi.gov.lv/lv/kampanas/sabiedribas-informesana/darba-ligums-drosaka-ritdiena/biezak-uzdotie-jautajumi/darba-laiks/

tomēr tev maksā ne jau par stundām, bet padarīto, tā kā nez vai par virsstundām ko vairāk vari saņemt, vienīgais panākt ka mazāk stundu jāstrādā attiecīgi, protams, mazāk arī saņemsi

Ego , pirms 10 gadiem :

http://www.kvestnesis.lv/?menu=doc&id=176483
Ja darbinieks strādā akorddarbu (gabaldarbu), viņam pienākas papildu atlīdzība par virsstundām?
Ja darbiniekam, veicot gabaldarbu, vajag strādāt virsstundas, viņam pienākas piemaksa ne mazāk kā 100% apmērā no gabaldarba izcenojuma par paveiktā darba daudzumu. Tā kā šos izcenojumus par gabaldarbu nosaka darba devējs, svarīgi, lai viņš rūpīgi izvērtētu darba apjomu, ko darbinieks var noteiktā laikā paveikt. Tikai pēc tam darba devējs varētu noteikt..

Ego , pirms 10 gadiem :

Tomēr labāk pakonsultēties ar juristu kas specializējas darba tiesībās

Kurjers, pirms 10 gadiem :

Tad sanāk, ka dienas laikā saņemto 18% vietā - nakts stundās man būtu jāsaņem 36%?

Ego , pirms 10 gadiem :

Darba līgumā jāskatās, droši vien arī tāds variants varētu būt, bet, visticamāk, jau nav

Kurjers, pirms 10 gadiem :

Nē, tāda varianta nav un darba līgumā vispār algas ir minētas savādākos aprēķinos nekā praksē.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.