Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283675 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1446 skatījumi

Kas ir diskonta likme?

Bizness un finanses » Cits

Sveiki , man skolā mežsaimniecības priekšmetā uzdots sekojošs temats par kuru rakstīt referātu: Meža vērtības izmaiņas atkarībā no diskonta likmes.

Esmu meklējis internetā, kur atradis esmu tikai vienu rakstu delfi.lv no 2003. Gada un kaut kādu prezentāciju kas man ļautu uzrakstīt labi ja pusi lapas no vajadzīgajām 10. Arī esmu izšķirstījis grāmatas par mikro un makroekonomiku, bet tur nekā nav teikts par diskonta likmi.

Vajag pēc iespējas vairāk informācijas par diskonta likmi un vēlams lai tā būtu savienota ar mežiem - angļu valoda mani neuztrauc. Varbūt pat var ietekt grāmatas kurā kaut kas ir minēts. Paldies jau iepriekš

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Laikm kādu parlēlā visuma internetu izmanto- pat latviešu vlodā ir desmitiem rakstu

http://termini.lza.lv/term.php?term=diskonta%20likme&list=likme
Definīcija: 1. Procentos izteikta atlīdzība bankai par diskontējamiem vekseļiem, tiražētiem vērtspapīriem un to kuponiem.
2. Biržas un valūtas darījumos — preču vai valūtas cenas atlaide.
3. Vērtspapīru operācijās biržā — vērtspapīra nominālās vērtības un biržas kursa starpība.
4. Procentu likme kapitāla ieguldītājam par atteikšanos no līdzekļiem uz ieguldījuma periodu, ņemot vērā gaidāmo inflāciju.
Ekonomikas skaidrojošā vārdnīca. — R., Zinātne, 2000

pirms 7 gadiem  

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

http://financenet.tvnet.lv/nozares/145112-diskonteto_naudas_plusmu_analize_latvija_popularaka_metode_uznemuma_vertesana
http://transfertcenas.lv/biznesa-novertesana/
Nosakot diskonta likmi, var pielietot divus variantus – CAPM (angliski –„Capital Assets Pricing Model”), kas orientējas uz riska faktoru analīzi vai WACC (angliski –„Weighted Average Cost of Capital”), kas orientējas uz kapitāla struktūru un kapitāla cenām. Tā kā ieņēmumu diskontēšanas metode ir viena no visbiežāk izmantotajām,,

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

http://www.la.lv/vai-pardot-savu-mezu%E2%80%A9/
Galvenais kritērijs, vērtējot meža īpašumu, esot diskonta likme – prognozētā vērtība, ko iegūs no sortimenta, kad mežs būs sasniedzis ciršanas vecumu un prognozētās izmaksas, kādas būs jāiegulda īpašuma apsaimniekošanā.

Māris Raugulis, pirms 7 gadiem :

http://www.vnia.lv/2016/10/05/meza-iegade/
Ja gribat novērtēt, cik aptuveni maksā Jūsu noskatītais mežs (neatkarīgi novērtējot pirms tā iegādes), par galveno kritēriju uzskatāma diskonta likme. Tā ir prognozētā vērtība, ko varēsiet iegūt no meža produktiem, kad mežs sasniegs ciršanas vecumu, plus izmaksas par apsaimniekošanu

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.