Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

0

 
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1213 skatījumi

Man ir jautājums, vai nav kāds pieaugušais cilvēks, kurš varētu uzdoties par aizbildni manam draugam?

Ceļošana » Cits

Es braucu ar ar prāmi kruīzā 17.jūnijā. Man ir jāizvēlas trīs cilvēki. Es jau takā būtu tos trīs izvēlējies, bet vienam no viņiem nav 18 gadi. Tas nozīmē, ka bez aizbildņa viņš netiek uz klāja. Vajag kādu aizbildni kam ir vismaz 30 gadi. Tādu, kas varētu aizpildīt šādu dokumentu (veidlapu) dodoties uz klāja ( http://www.tallink.lv/NR/rdonlyres/A0CE7664-94EA-403D-9A99-139CFC6678FB/0/veidlapa_Written_consent_of_legal_guoardian_LV_2_.pdf) Būtu kāds tāds?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

džambulaija

+1611

 
Tur tā štelle ir savādāk, pats esu saskāries. Vajag vecāku atļauju un kādu vismaz 30 gadus vecu, kurš ir uz ši paša kuģa, kurš uzņemas atbildību. Bet diezvai kāds uzņemsies atbildību par svešu cilvēku.

pirms 12 gadiem  

aina lindemane, pirms 12 gadiem :

Un vecāki,ja tie ir un ja ir normāli, diez vai uzticēs bērnu svešam cilvēkam.

Māris Rudzītis, pirms 12 gadiem :

nu, jautājuma uzdevējs varbūt ir iemantojis vismaz 1 vecāka uzticību - ar to pietiktu.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Man šķiet, ka tu kaut ko es sajaucis, trīs aizbildņi noteikti nav nepieciešami un veidlapā nav domāts jebkurš cilvēks, kas var parakstīties kā aizbildnis, bet gan ar tiesas lēmumu iecelts aizbildnis, kas aizstāj nepilngadīgās personas vecākus, ja vecāki ir miruši vai tiem atņemtas vecāku tiesības. Tā, ka šis jautājums par to, vai tevi laist vai nelaist uz ārzemēm ir jājautā savam vecākam vai aizbildnim mājās, kas arī parakstīs šo pilnvarojumu jebkurai personai, lai tevi pavadītu un pieskatītu uz prāmja, pie tam šai personai ir jābūt tai pašai personai, kas ir pie notāra vai bāreņtiesā izsniegusi atļauju savam nepilngadīgajam bērnam izbraukt uz ārzemēm uz konkrētu braucienu, vienu reizi vai uz konkrētu laiku vai līdz pilngadības sasniegšanai.

pirms 12 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Pie tam par dokumentu viltošanu kriminālkodeksā ir paredzēts reāls cietumsods un šī nav tikai parasta veidlapa,kura ir formāli jāparaksta, bet tā ir milzīga atbildība par nepilngadīgo personu visa brauciena laikā.Tā, ka personai, kurai šī atbildība tiek uzticēta ir jābūt nepilngadīgās personas autoritātei un jāpakļaujas pilnvarotās personas norādījumiem. Pusaudži un jaunieši bieži vien rīko iedzeršanas uz kuģa, pēc tam alkohola reibumā uzvedas neadekvāti, apdraudot savu un citu cilvēku dzīvības.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Ja ar nepilngadīgo kaut kas atgadītos brauciena laikā, tad vecāki un prāmja īpašnieki atbildēt liktu šai pilnvarotajai personai.

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Nevar tā vienkārši uzdoties par aizbildni. Tā ir gana sarežģīta juridiska procedūra,kas nepilngadīgajam tiek kārtota caur bāriņtiesu. Bet vispār pie mums sistēma ir tāda,ka ja nepilngadīgajam nav vecāku,jābūt ieceltam aizbildnim, aizgādnim, audžuvecākiem vai kādai citai personai,kas par viņu gādā. Tikai šis cilvēks ari var dot pilnvarojumu.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Rudzītis

+36739

 
ne aizbildnis (veidlapā AIBILDNIS) vajadzīgs, bet pilnvarota persona, ko 1 no vecākiem pilnvaro. Nekur gan nav te rakstīts, ka vajadzīgi 30 gadi.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Einars Edijs

-60

 
kape pats nevari klut pa aizbildni ? un ko tad aizbildnis paliks krasta vai tam ar bus brauciens pa skaisto:)ja pa brivu celojums tad mi kaut apkart pasaulei ar mieru klut pa aizbildni

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.