Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

kenaz

+11394

 
  • 19

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 3749 skatījumi

Kas Latvijā ir Tāds,kas nav citur pasaulē ???

Ceļošana » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (19)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Edgars Paulis

+8399

 
ādas uzvalks N*1

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

Un pārvietošanās līdzeklis "K2" :D

500

Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Inese Kugelberga

+1191

 
Mākslīgi izveidota nabadzība

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 4

    balsis

Kima

+1068

 
Labāk arko Latvija var lepoties.Mūsu mazajai tēvzemei ir daudz tam iemeslu. “Hiberna” ir uzņēmums, kurā apvienojušies vairāki burāšanas entuziasti un tepat Latvijā ražo unikālu produktu visas Pasaules tirgum. Ledusdēlis ir paredzēts burāšanai pa aizsalušām ūdenskrātuvēm, tas aprīkots ar četrām slidām un to iespējams vadīt dēli sašķiebjot, līdzīgi kā skeitbordu. Lai tiktu uz priekšu tiek izmantotas tās pašas buras, kas vasaras vindsērfingā.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kima

+1068

 
.Latvijas teritorijā militārā rūpniecība sita ļoti augstu vilni, protams, padomju laikā. Bez Alfas vēl noteikti būtu jāizceļ monstrs \"Komutators\" (tagadējais Dambis) kas ražoja raķešu vadības un palaišanas automātiku, kā arī radaru sistēmas un sakaru sistēmas bruņutransportieros un citās militārās infrastruktūrās. Starp citu tieši Komutatorā ražoto aparatūru padomju savienība piegādāja Vjetnamai Vjetnamas kara laikā. Var teikt, ka viss, kas tika saražots Komutatorā gāja uz armiju. Tad vēl ir jāatzīmē LARSS - raķešu optisko komponenšu rūpnīca, kas vairāk gan bija saistīta ar kosmosa tehniku. Tagad no tā visa vairs nav palicis nekas. Vienīgais ir zinātnieki, kas taisās piedalīties kopīgā NASA programmā, izstrādājot dažādas iekārtas NASA kosmosa kuģiem.
Mūsu mazā Latvija.

pirms 14 gadiem  

Kima, pirms 14 gadiem :

filmā Krokodils Dandijs,lūk viņam prototips ir latvietis- Arvīds Blūmentāls .Tadtad ja nekļūdos ASV latvietis rāvējslēdzēju izgudroja.

Edgars Paulis, pirms 14 gadiem :

džinsus.

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kima

+1068

 
Edvards Liedskalniņš no Latvijas iespējams ir viens no apdāvinātākajiem un noslēpumainākajiem cilvēkiem pēdējā gadu simtā. Viņa veidotais koraļļu un akmens dārzs tiek salīdzināts ar Ēģiptes piramīdām un Stounhendžas akmeņiem. Kārlis Irbītis (1904–1997) — aviācijas konstruktors un dizainers. Pēc 1947. gada strādā Kanādā, par saviem izgudrojumiem iegūstot Kanādas un ASV patentus. LZA goda doktors.

Konstantīns Počs (1912–1994) — fiziķis, viens no izcilākajiem latviešu izcelsmes zinātniekiem un izgudrotājiem, LZA goda doktors. Vairāk nekā 30 gadus strādājis ASV Gaisa spēku un pasaules telpas laboratorijā (Bostonā, ASV), piedalījies ASV Mēness pētījumu programmas īstenošanā un slavenās AWACS sistēmas izveidošanā.Juris Miķelsons bija pasaules bagātākais latvietis. Viņam piederēja pussimts gaisa kuģu, ieskaitot vairākus desmitus milzīgo "Boeing 757", kas veidoja desmitās lielākās Amerikas lidsabiedrības "American Trans Air" (ATA) gaisa floti. Tieši tā uz Tuvajiem Austrumiem operācijai "D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Kima

+1068

 
Brīvdabas muzejs kurā ir koka baznīca kura darbojas un krogs tagad ar strādā.,Sigulda,Pokaiņu mežs,Dziesmu svētki,Maijas Tabakas gleznas,un tā var bezgalīgi turpināt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Iveta

+5701

 
Kā saka brāļi krievieši: V našei Rige mnogo latišei!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Kima

+1068

 
īdžejs, īstajā vārdā Leors Dimants, tiešām ir dzimis Rīgā un jau nākamajā nedēļā uzstāsies pie mums kopā ar savu grupu – slavenajiem "Limp Bizkit".

DJ Lethal, pasaules modernā roka pamatlicēju "Limp Bizkit" dalībnieks, ir ģitārista Grigorija Dimanta dēls, dzimis 1972. gada 18. decembrī Latvijā, ko neslēpj arī daudzajās intervijās lielākajiem pasaules mūzikas izdevumiem. Leors pat atminas, kā devies emigrācijā: "Maniem vecākiem padomju gados bija ļauts no Latvijas doties uz Itāliju, kur pēc gada mēs saņēmām vīzu, kas mums ļāva doties uz Toronto, Losandželosu vai Ņujorku. Man bija septiņi gadi, kad mēs ieradāmies Ņujorkā."

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Andris Aprubs

+64

 
NEKUR NAV TIK LABI<Ká MáJáS LATVIJá!!!!TáPéC LATVIJá IR TAS KAS CITUR NAV!!!! 10GADI Ká IRIJá,BET LV IR NABADZíBA Ká AGRáK,BET TUR IR TAS KAS EU UN VISá PASAULé NAV!!!! OK? iSTENíBá STULBS JAUTáJUMS!!!! :)

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Cilvēki un viņu prasmes!
Ļoti liela daļa mūsu tautiešu prot ne vienu vien arodu, bet citur pasaulē tas nav īpaši izplatīts:)

pirms 14 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.