Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

мαґ١s żְ

+1750

 
  • 7

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3847 skatījumi

Kāpēc ļoti ātri 'aizaug' datora cietais disks un kā to var novērst?

Datori un internets » Cits

Portatīvajam (Asus Eee series) ir Windows XP SP2. Kompim ir visai mazas ietilpības iekšējais HDD (sauksim par (C:)), kurā ir pamatā sainstalēta tikai nepieciešamā programmatūra un brīvi ir ~200Mb apmēram. Visa pārējā info un dati glabājas uz ārējā HDD.
Tā tas bija bijis visu laiku, līdz vienā brīdī sāku piefiksēt warning paziņojumus, ka mans (C:) ir pilns un lai es atbrīvoju tajā vietu. Nu ok, nodomāju - ganjau kaut kādi Windows temporary un *.bak utml faili savairojušies. Novilku tādu mazu programmiņu Disc Cleaner un izdzēsa man tur visus temporary, windows log files, pārlūku cepumus, cache utt.
Atbrīvojās labākajā gadījumā līdz kādiem 100 vai 150Mb, bet tad pēc tam atkal superātrā tempā aizaug. Tagad jau ja šitā tīrot dabūju brīvus 100Mb un viņi man nostāv pāris dienas kamēr (C:) nav aizaudzis tā sacīt līdz lūpai - tad jau tas ir super.
Priekš tīrīšanas esmu izmantojis vēl programmu EeePC Shrinker - tas pats - iztīrās un atkal ātri aizaug. It kā vīrusi ari tiek ar Kaspersky tīrīti..

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Windows XP vajag visu laiku, lai brīva vieta sistēmas diskā ir vismaz 600MB. Ja tev būs zem 400, tad ātri vien viņš tev kārsies, vilksies un nespēs saprast, ka pietiek brīvas vietas. Uz tādiem datoriem vajag likt GNU/Linux un tev būs krietni vairāk programmu virsū plus brīva vieta pusotrs gigabaits, kur varēsi savus doķus glabāt utt. Man tā ir uz eeepc 4GB SSD. Nesūdzos. Bet ar XP, tev būs kā Donkihotam cīņa ar vējdzirnavām.

pirms 14 gadiem  

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Paldies Uldi, nekasd neesmu licis neko citu kaa tikai windowsu, kaa jau zini, ka eee nav cdrom, tad nu caur flashu esmu pats paarlicis windowu vienreiz, bet nemaz nezinu vai linuxu var caur flashu uzlikt tik vienkaarshi.. ek.. Un kaa tur ar to programmatuuru, ko Linuxam var uzlikt - nejutiishos kaa nigers starp baltajiem, ka visiem windows a man uz linuxa salikto programmu faili nekur neveraas valjaa, jo tur tak lielu dalju nevar uzlikt uz linuxa taas progas, kas ir uz windowa, vai tad ne taa?

Uldis Segliņš, pirms 14 gadiem :

Linuxu uzlikt no USB ir daudz vieglāk nekā Windowsu (arī kopēt Windows failus no CD uz USB ir nelegāli, hehe). Rekur pamācība: https://help.ubuntu.com/community/Installation/FromUSBStick

Linuxam programmatūra ir pilnvērtīga un spējīga uz to pašu, ko Windowam. Rekur alternatīvas: http://linuxappfinder.com/alternatives

Ja tavas vajadzības nav specifiskas, problēmām nebūtu jābūt. Tā nebūs, ka tavā priekšā melnā kaste un nezin ko iesākt, kaut ko iemācīties gan vajadzēs. http://linux.edu.lv

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Paldies Uldim un Normundam par noderiigiem padomiem Linux jomaa - noteikti papeetiishu un ganjau ka buus arii jaaliek tas Linux virsuu :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Pārlūkprogrammu Temporary Internet files/Cache tādu apjomu var sasniegt dažu stundu vai pat minūšu laikā.
Lai ti nebūtu katreiz jātīra pašam, uzliec lai tas notiek automātiski pārlūkprogrammu aizverot.
Ievērojamu apjomu var prasīt arī dažādi update/upgrade un System Recovery faili.

Vislabāk būtu iedot datoru kādam speciālistam (ne kaimiņu puišelim) ģenerāltīrīšanas veikšanai.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

C- disc Aizaug tāpēc kad xp uzkrājas Tempā TMP faili ko var dzēst ārā!! Es no sākuma arī nesapratu kas notiek ar kompi tīrīju kompi ik pa laikam un kā nebija tā nebija brīvās vietas C diskā! Iegāju C:/Document and seatings/Usher Local Seating/Temp un tur bija uzskrājušies TMP faili vairāk kā 17 GB iztīrīju un tagad iet un nekāda vaina!

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Linuxu var uzinstalēt arī caur flash
http://www.pendrivelinux.com/category/usb-installs-from-linux/
sliktākajā gadījumā aizņemies no kāda ārējo cd drive

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

. ..

-909

 
To nevar iemācīt pāris teikumos. Jo sevišķi ja cilvēks pat nespēj normāli aprakstīt CIK liels ir disks un CIK aizņem Program files, Windows un citi. Un ja vel lieto Kaspersky.... bezcers!

pirms 14 gadiem  

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

Lūdzu dotie (nezinu kas gan no tā mainās): (C:)=7,5Gb,; C:\Program Files=1,64Gb; C:\WINDOWS=1,89Gb;
C:\Documents and Settings=2,25Gb; pie šiem rādītājiem free space on (C:)=14,9Mb.
Kādi secinājumi tagad? Un kas Kaspersky par vainu? Ko tad man likt virsū?

. .., pirms 14 gadiem :

Droši vien ka update instalē pēc windows instalēšanas nevis integrē, tur arī problēma Windows direktorijas izmērā, iemācies ieslēgt lai rāda hidden files un izdzēst tos $Nt*
Vel gribētos detalizēti redzēt Documents&settings saturu, tā no attāluma visu neizstāstīšu ko tur meklēt.
Kas tev Program files atrodas ka tik milzīgs?
Es gan esmu aizmirsis cik aizņem standarta Windows jo tādus pusgatavus mēslus nelietoju. Man ir uztaisīts savs instals, ar ko varu uzlikt windows arī uz 2Gb partīcijas.

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

hidden files-elementari,a ka tad isti atrast un izdzest tos SNt*?nejau ar delete pogu? Documents&settings saturs:Administrator(4,66Mb),All Users(567Mb), Owner(1,66Gb), Defaut User-hidden (1,50Mb).
Programfailos slepti:InstallShield Installation Information,Uninstall Information,WindowsUpdate.Visvairak vietas aiznemoshaa programmatura ir:Autocad2007(606Mb), Jasc Paint Shop Pro9(185Mb), MSoffice2003(170Mb),Tildes birojs2005(515Mb),Microsoft NET Framework ServicePack2(429Mb), JavaTM6 Update13(91Mb)

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

verners osis

+16083

 
bija instalēts XP nezinu kā,bet pierakstīja visas darbības,visus antivīrusus,vispār visu-pieaugums bija mēnesī apmēram 500 MB,ārā netīrijās,jo uzkrājās zem winXP,pēc pusgada uzrādīja XP apjomu 8GB,nācās pārinstalēt,pazuda.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vins no cik liela brivas atminas daudzuma sak radit tos pazinojumus!? man personigi jau pie 2gb tas notiek, ta ka ja par to uztraucies, tad vnk pamaini iestatijumus..

es ~ reizi menesi iztiru temp, cache u.t.t. un tas neaiznem vairak ka 30 - 40 mb..

pirms 14 gadiem  

мαґ١s żְ, pirms 14 gadiem :

nē, es neuztraucos par pašiem paziņojumiem, jo tos jau var vn aizvērt ciet, bet gan par to, ka man mūždien viņš ir pilns līdz lūpai un tas nekad nebeidzas. Agrāk tā nebija, kautlaiā kad tas sāka arādīties nekas no jauna netika instalēts ne arī internets netika lietots vairāk. Kaut kādu antivīrusu no eset uz kaspersky vienīgi tiku nomainījis un viss.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.