Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 2290 skatījumi

Vai nepārtrauktās barošanas bloku (UPS) dzīvoklī var slēgt pie ienākošā tīkla, piemēram, lai tas uzrurētu, divas istabas vienlaicīgi

Datori un internets » Cits

Doma UPSu pieslēgt pie ienākošā tīkla, atzarojumam uz divām istabām (divi TV, divi galda datori, modems, ruteris, apgaismojums). Vajadzība ir nodrošināties pret elektrības svārstībām un mikro pārtraukumiem, nevis ilglaicīgiem pārtraukumiem failu saglabāšanai.

Pirms 13 gadiem

Cik jaudīgs, aptuveni, nepielietojot augstāko matemātiku, tas UPS būtu vēlams ? Varbūt varat ieteikt kādu no šā veikala: http://verners24.lv/?l=1&c=48

Aicis, pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ar neindustriālo SOHO UPS tur būs par īsu. Lampas, televizors, datori pie ieslēgšanas pamatīgu jaudu ēd. Parastais UPS tev momentā nomirs un pat vēl sliktāk var uztaisīt, ja radīs brownout.
Mājas vajadzībām labākais ir pirms katra vārīgā patērētāja likt stabilizatoru - tie ir tie resnie pagarinātājiem līdzīgie. Pie mums tos vienā kategorijā liek ar tradicionālajiem UPS, kas saglabā enerģiju un pārtraukuma gadījumā ģenerē maiņstrāvu no svina baterijas.

pirms 13 gadiem  

Aicis, pirms 13 gadiem :

Nekur un nekad neesmu redzējis darbībā tos pagarinātājiem līdzīgos stabilizatorus. Pat veikalos viņiem nav klāt nekāda apraksta. Biju iedomājies, ka tie domāti tikai patērētāja pārslodzes gadijumiem vai pret īssavienijumiem.
Bet spriežot pēc to cenu diapazona, tie arī ir dažādi un kamēr nenopirksi - neuzzināsi.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kaspars Ročāns

+8491

 
Īsti nesapratu, lampām, televizoram un taml. vai tad to nomirgošanu nevar pārdzīvot? Lilākā skāde tāpat kādā kompī var notikt ar nesaglabātiem failiem un taml. Lai barotu visu iestabu būs vajadzīgs UPS par vairākiem simtiem Ls, varbūt tomēr pasargā katru kompi ar mazjaudigu un lētu.

pirms 13 gadiem  

Kaspars Ročāns, pirms 13 gadiem :

Ja ļoti vajag, tad kautkas šads apmēram http://www.energolukss.lv/?db=292&lang=lv&prid=452

Aicis, pirms 13 gadiem :

Problēm ir tāda, ka elektroniskajiem pulksteņiem nevar uzticēties. Elektrība nepazuda, tikai noraustijās, bet darbu nogulēju.
Nosvila TV - meistars teica, ka tas esot noticis dēļ elektrības svārstībām.
Ruteri jau divi gabali čupā un arī itkā dēļ elektrības svārstībām.
Failus man nekādus saglabāt nevajag, bet tomēr nepatīkami kad dators pats negaidot restartējas un pašam datoram arī laikam tas nav veselīgi.

Kaspars Ročāns, pirms 13 gadiem :

Nu tad tiešām skaties uz strāvas stabilizatoriem nevis UPS (tas palīdzēs TV) vai ej "sist pa galvu" Latvenergo. Strāvās stabilizators nav tas pats kas UPS. UPS, lai nobarotu 2 istabas, būs reāli dārgi. Par konkrēti pulksteni - nopērc tādu, kam ir gan baterejas, gan 220 barošana (cena nav šausmīga salīdzinājumā ar taviem plāniem). Par TV vēl vari patestēt elementārus pagarinātājus ar aizsardzību (tādus ražo piemēram tas pats APC un gan jau ka vesela kaudze ķīniešu).

Aicis, pirms 13 gadiem :

Nu tiem sprieguma stabilizatoriem gan ir cenas, tad jau labāk nopirkšu sev rezervei divus jaunus datorus, vai arī iešu sist pa galvu Latvenergo.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.