Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Jolki-Palki

+190

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 3586 skatījumi

garantija elektroprecēm

Datori un internets » Cits

man ir jautājums par garantiju; kā zināms Latvijā jābūt 2 gadu garantijai visām elektroprecēm, bet lieta tāda ka kompim nomira pavisam batareja, bet kompim 2 gadu garantija nav vēl beigusies; kkads gads viņam apmēram ir; bet tehnoladndijā pateica ka visām kompja daļām ir garnatija 2 gadi atskaitot batareju; tai esot tikai pusgads; gribēju jautāt vai tā ir taisnība? man nez kapēc zemapziņā stāv ka visam jābūt divi gadi

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

DamagE

+26662

 
Ja šis pus gads ir ierakstīts līgumā atsevišķi, tad tā arī ir, jo apakšā pats esi parakstijies par to ka pieņem šādus garantijas nosacījumus. un protams ja baterija tur nav minēta tad sanāk ka ir standarta 2 gadu garantija [vai vairāk, mazāk ja garantijas talonā minēts cits skaitlis uz visu izstrādājumu]. ja garantiju atsaka bes iemesla, tad jāvēršas PTAC: www.ptac.gov.lv/

pirms 12 gadiem  

Jānis, pirms 12 gadiem :

pērkot sadzīves preces vaitad kāds līgums ir jāparaksta?

DamagE, pirms 12 gadiem :

uz garantijas talona parakstās gan pārdevējs gan pircējs.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Vissakarīgā atbilde un mīnusi salikti...
Visam ir 2 gadu garantija, ja nav atrunāts savādāk.
Parasti gan, jau ražotāji, saprotot, ka akumulatori nolietojas visātrāk, ieraksta pie preces apraksta atrunu, par saīsināto garantijas termiņu akumulatoriem.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris

+9765

 
ir tā taisniiba ko tev teica par to ka uz bateriju tikai pusgads,tāda prakse Latvijā ir ar visām elektroprecēm

pirms 12 gadiem  

DamagE, pirms 12 gadiem :

Kurš likums nosaka ka baterijas garantija tiek samazināta līdz pus gadam?

Māris, pirms 12 gadiem :

DamagE,diemžēl Latvijā kā jau teicu ir tāda prakse,divas reizes esmu saskāries ar šādu problēmu un vienmēr ir atbilde ka uz bateriju divi gadi neattiecās ,neskatoties uz to ka nekur tas atsevišķi nav pieminēts un laikam jau pat.ties.aizs.kantoris neko daudz šajā gadiijumā neliidzēs,jo ja viņu spēkos būtu to mainiit,tad jau cilvēkiem šādas problēmas nerastos...

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Pie sešiem mēnešiem nekāda mērā Latvija nav vainīga, vairums ražotāju jau pie preces apraksta min sešus mēnešus. Piemēram, Nokia http://europe.nokia.com/support/repair-and-recycle/european-limited-warranty jau preces aprakstā min
"six (6) months for the following consumable parts and accessories batteries, chargers, desk stands, headsets, cables and covers;"
Bet, ja preces apraksta vai garantijā nav atrunāts cits garantijas periods, tad jāpieņem, ka tas ir 2 gadi.

500

Labākā atbilde
  • -3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pārdevējs Jums melo, datoru baterijām garantijas termiņš ir 1 gads, man Apple autorizētais pārstāvis Rīgā mainīja dažas dienas pirms gada beigām bez maksas, garantijas servisa ietvaros.

pirms 12 gadiem  

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Apple jums "melo" tāpat kā cits pārdevējs. Likumdošanā nav atrunu, ka dažām precēm nosakāms kāds konkrēts - īsāks garantijas termiņš.
P.S. Āboliem ražotājs nodrošina 1 gada garantiju, atlikušais gads ir pārdevēja apņemšanās.
P.S.S. Baterija nav akumulators.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Jums šķiet, ka jūs kaut ko man jaunu pastāstījāt? Tas viss man ir zināms, un baterija ir termins, kuru izvēlējās jautājuma uzdevējs un jautāja par datora bateriju, datora akumulators, kā jūs to nusaucāt nav nekas cits, kā litija baterija. Apple pārstāvis teica, ka bateriju garantijas termiņš ir 1 gads, kas manā gadījumā arī tika ievērots un jaunu bateriju dabūju bezmaksas, ja kādā likumā būtu noteikts mazāks termiņš, tad jebkurš garantijas sniedzējs noteiktu maksimāli mazāko iespējamo.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Jūsu atbilde ir bezjēdzīga un jūs apvainojat pārdevējus melos. Man Lenovo piedāvā 5 gadu garantiju(par nelielu papildus samaksu), tātad, pēc jūsu loģikas, es varu teikt "Apple tev, Aivi, melo".
Neviens nemelo, ne pārdevējs jautātājam, ne jūsu Apple pārstāvis, ne arī mana Lenovo pārdevējs. LV un ES garantijai jābūt 24 mēneši, ja netiek atrunāts savādāk. Attiecībām uz akumulatoriem tā ir ražotāju politika, vairums piedāvā 6mēnešu garantiju, Apple 1gada, bet cits ražotājs ilgāk.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Nabaga jautājs ar putām uz lūpām ies pie pārdevēja, sitīs dūrī uz galda sakot "man Aivis pajauta.lv, teica, jūs esat nekrietni meļi", bet tā vietā vajag izlasīt lietotāja instrukciju un garantiju, kur jābūt pieminētam citam periodam, ja nav, tad arī jūsu atbilde ir kaķim zem astes, jo pretenzijas var pieteikt 24 mēnešu laikā.
Nevajag jaukt galvu ar no ābola izzīstiem 12 mēnešiem, tas attiecas uz āboliem, ne visiem datoriem.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Nevajag savu stulbumu demonstrēt visai pasaulei. Noteikumi netiek izdomāti katram datoru brendam atsevišķi, bet uz visiem tirgotājiem attiecas pārdošanas valstī vai ekonomiskajā zonā spēkā esošie noteikumi, kuri pārdevējam ir jāievēro, ja Apple datora baterijas garnatijas termiņš Latvijā ir 1 gads, tad tāds pats garantijas termiņš ir visu citu ražotāju datoru akumulatoriem vai baterijām. Ja ražotājs to nenodrošina, tad tas ir jānodrošina pārdevējam un beigta balle!

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Tieši tā, visiem noteikumi ir vienādi un tie skan šādi:
"Patērētājs ir tiesīgs pieteikt prasījumu ražotājam, pārdevējam vai pakalpojuma sniedzējam par preces vai pakalpojuma neatbilstību līguma noteikumiem DIVU GADU laikā no preces iegādes vai pakalpojuma saņemšanas dienas." Ja esat vienojušies ar Apple, ka baterijai būs tikai viens gads, tā ir jūsu problēma. Arī Asus arī piedāvā datoru modeļus, kur pilnīgi visam (ieskaitot bateriju) ir 3 gadu garantija.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Jums nav taisnība, ES visās valstīs ir vienādi noteikumi un tie nosaka, ka minimālie garantijs termiņi ir sekojoši: datoriem 2 gadi un litija baterijām 1 gads, ja ražotājs nenodrošina šos termiņus, tad atlikušo minimālo garantijas termiņu nodrošina pārdevējs, kas tirgo ES teritorijā. Apple nodrošina tikai 1 gadu garantiju, bet Latvijas autorizētais pārstāvis vēl vienu gadu, līdz ar to tiek ievēroti visi likumi un ES regulas, ja kāds ražotājs piedāvā garāku garantijas laiku, tad tā ir tikai viņa

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

iniciatīva... un šajā jautājumā ir runa par minimālajiem garantijas termiņiem nevis par to, kam garantijas termiņš ir garāks.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.