Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

krokijs

+18181

 
  • 4

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1191 skatījumi

ar kādu serveri būtu pietiekami cenu diapozonā lai uzturētu piem. ko tādu kā ebay ?

Datori un internets » Cits

un otrs jautājums, vai vietnē, kurā būtu nepieciešams ikdienas veikt kaut kādas izmaiņas ir jāpārzin visas programmēšanas valodas ?

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (4)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Artis Upenieks

+7243

 
Pasaulē ir ap 100 000 vietnes ar apmeklējumu 500 000 apmeklējumi mēnesī un vairāk
Kādas 40 no tām radītas Latvijā vai vismaz sākotnējā ideja ir Latvijas izcelsmes.
500 tūkstoši apmeklējumi mēnesī nozīmē, ka dienā būs ap 15000 - 20000 apemklējumi. Katram apmeklējumam cilvēki taisa klikus. Ja vidēji katrs taisīs 5 klikus, tad dienā lapa ielādēsies 100 000 reižu. Ja tev ir bagātīgs saturs, tad vēl tik pat klikus sataisīs google roboti u.c. tavā lapā.
pieņemot ka aktīva lietošana notiek 16h dienā, tad šie 200k kliki sanāk vidēji 3-4 kliki minūtē. Ņemot vērā ka tas ir vidējais jārēķinās ka max brīžos sekundes laikā var būt pat 10 kārt lielāks šis skaitlis - tātad 30.
Nu tad tev vajag tik jaudīgu serveri, kurš sekundes laikā bez aizķeršanās var uzģenerēt 30 dinamiskas lapas, un klientam vēl nosūtīt simtiem bilžu.
Ja nav background tāsku tad serverītis ar 2 fiziskiem hi end procesoriem, un kādiem 32gb ramu, un labiem diskiem raidā pavilks. Maksās tāds kādus 8-12 tūkstošus latu.

pirms 11 gadiem  

Artis Upenieks, pirms 11 gadiem :

"sanāk vidēji 3-4 kliki minūtē." - labojums: "3-4 kliki sekundē!"

Artis Upenieks, pirms 11 gadiem :

http://www.alexa.com/topsites/countries;0/LV
Šeit ir saraksts ar apmeklētākajām lapām Latvijā.
Pirmajās 4 lapās būs tās vietnes, kurām apmeklējums ir 500 000 apmeklējumi tieši no Latvijas (nejaukt ar apmeklētājiem) mēnesī vai vismaz ir ir salīdzinoši tuvu tam.
Vispopulārākais LV radītais projekts laikam ir ask.fm

krokijs, pirms 11 gadiem :

izmeļošs skaidrojums, paldies

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ar 50000 varētu pietikt, nē, ne latu ne dolāru, bet serveru! Ebay aktīvo lietotāju skaits esot ap 160miljoniem!!! Salīdzinājuma Latvijā dzīvo ap 2miljoni, draugiem.lv reģistrēti tikpat, taču aktīvie ir zem 1 miljona.
Izmaiņas, ja vietnē ir saprotama satura vadības sistēma un izmaiņas nozīmē pievienot vienkāršu (tekstu, attēlu, video. utml) saturu var veikt jebkurš. Jo izmaiņas nopietnākas, jo lielāka iespējamība, ka būs nepieciešamas HTML un CSS zināšanas, tālāk arī Javascript, ja vēl dziļākas, tad jau PHP vai Ruby, ASP, Python (u.c.) savienojumā ar SQL.

pirms 11 gadiem  

krokijs, pirms 11 gadiem :

cik daudz serveru būtu nepieciešams apmēram 500 000 lietotāju ? Ja ņem vērā ka vietne nav smagu materiālu uzturēšanas vieta. nevar būt ka tik daudz serveru vajag. zinu vienu kuram uz viena servera mājās glabājas 5 vietnes

nezināms (guglētājs), pirms 11 gadiem :

Nepieciešamās serveru jaudas ir atkarīgas no ļoti daudz faktoriem.
Projekti ar 500k apmeklētājiem nerodas dienas laikā tukšā vietā, ja taisa no 0 tad laika gaitā izstrādā gan vietni, gan audzē apmeklētāju skaitu, gan servera jaudas, bet, ja pārņem esošu vietni, savukārt, tad ar iepriekšējiem īpašniekiem noskaidro kādas serveru jaudas nepieciešamas vai bija iepriekš.
Vizītkartes tipa vai maz apmeklētas lapas var mierīgi arī simtiem uzturēt uz viena servera.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
1) miljonu;
2) nē.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

unknown (Google)

+7951

 
ja 1/2 M visu laiku onlainā, tad arī vajag daudz serverus, bet ja tas ir tikai reģistrēto lietotāju skaits, tad tas neko neizsaka, jāzin kāds var bū vienlaicīgi lietotāju skaits. viss arī atkarīgs vai darbības, ko veic lietotāji ir sarežgītas. respektīvi nevar tā konkreti nemaz pateikt :)

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.