Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 5

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1198 skatījumi

Vēlos iegādāties portatīvo datoru līdz 300ls

Datori un internets » Cits

Labdien,
Ar ģimeni krājam naudu portatīvajam datoram.Varbūt jūs varētu ko ieteikt?
Naudas apmēros līdz 300 ls , vēlams,
būtu labi, ja būtu i5 procesors,betvar arī kādu citu kaut cik tikpat jaudīgu,
Vēl man viens jautājums:
Man paziņas teica, ka HP datori ātri plīst, un ACER datori uzkarst, vai tā ir taisnība? (ja ir tad tādus datorus labāk neieteikt)
Ceru uzx atsaucību, paldies jau iepriekš!!!

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

vispār jau uz to "i5" nevajag īpaši iecikloties, ja nezin ko tas nozīmē... kopš 2009. gada ir jau iznākusi 4 paaudze i5 procesoriem un tur starp švakāko un krutāko atšķirība kā zapim ar ferrari... tas pats arī uz tām procesorā integrētajām videokartēm... un visi portatīvie būs ļoti slikti un lūztoši, ja tos ekspluatēs neatbilstoši ražotāja rekomendācijām...

pirms 10 gadiem  

Klāvs Reinis Ozols, pirms 10 gadiem :

aha.. nu paldies par info!!! Bet tad ir kādi varianti kādu portatīvo pirkt?

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Arnis Rūķis

+4068

 
Iesaku izvēlēties mazlietotus Biznesa sērijas datorus:
Piemēram: http://tl.teh.lv/index.php?Language=1&cat_id=174 - pēdējie 4 sarakstā ir samērā pieklājīgi. Ar lētajiem Inspirion pat salīdzināt nevar.

vai http://aio.lv/lv/used-goods/used-notebooks/hp-elitebook-8440p-vd484av/

Var jau pirkt jaunu bet diez vai 300 Ls robežās iegādātais dators būs ilgs un uzticams palīgs. Pie tam komplektā jau ir Windows 7 un nebūs jāaizraujas ar pirātismu.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Lūk, pilnīgi normāls laptops no HP - http://www.1a.lv/datortehnika/portativiedatori/hp_probook_450_g0

Un nevajag ticēt tiem, ka HP sprāgst nost, Acer deg un Dell lido pie mērkaķiem. Tās visas ir tīrākās muļķības. Viss ir atkarīgs no datora ekspulatācijas un datora saimnieka uzvedības. Ja datoru neturēs gultā, klēpī, segās, putekļainās vietās, regulāri tīrīs (vismaz reizi gadā), tad nekas nemirs nost. Ja šos principus neievēros, tad mirs jebkurš dators, neskatoties uz to, kas par ražotāju.

Par datoru - 300Ls summā viens no jēdzīgākajiem - matēts ekrāns (krutākas krāsas), alumīnija korpuss (labāka dzese), normālas iekšas. Protams, šoreiz bez Windows. Iekšā būs Linux. Ja neinteresē legāls Windows, tad vien sameklē kādu, kas uzliks pirātisku Win, un lieto ar prieku.

pirms 10 gadiem  

..................., pirms 10 gadiem :

matēts ekrāns vispār ir tāda īpaša padarīšana, es nerunāšu par sevi, man tāda jocīga redzes īpatnība, ka pie glancētā jau pēc minūtēm 15 sāk sāpēt galva(un es neesmu vienīgais tāds), bet matētā priekšrocības labi novērtēs kādreiz izejot reālā dienasgaismā, īpaši jau sauļošanās sezonas laikā... vēl jau būtu ieteikums pameklēt kādu ar mitrumizturīgo klaviatūru, ļoti noderīga lieta brīdī, kad apgāžas kāda vāze vai tējas krūze...

Oto , pirms 10 gadiem :

Protams jebkurš dators izturēs garantijas laiku, tik daudz jau tā rezerve ir. Tomēr zemā gala laptopiem ir slikta uzbūves kvalitāte un vairums nav pietiekoši robusti.

Nupat paziņam laboju lēto Acer laptopu, jo tas pārkarst, izrādās videokartei radiators(heatpipe) netiek pieskrūvēts, bet vienkārši piespiežas, kāds tur brīnums, kad uzsilstot un korpusam nedaudz izliecoties vairs neskaras klāt. Pats datora korpuss arī nebija no stingrajiem.

Oto , pirms 10 gadiem :

matēts ekrāns (krutākas krāsas)

Tieši otrādi glancēts ekrāns smukākas krāsas un labāks kontrasts, tomēr grūti lietot ārpus telpām.

Tomass Pētersons, pirms 10 gadiem :

Oto, pārkarsa jau sākumā uzreiz pēc iegādes? Dega jau uzreiz? Protams, ka nē. Pārkaršana sākās tāpēc, jo neatbilstoši lietoja (spēļu spēlēšana uz lētā gala laptopiem), neregulāri tīrīja.
Un, esmu sēdējis pie entajiem glancētajiem un entajiem matētajiem ekrāniem. Nesaku, ka tā ir, vienkārši mans viedoklis - man tās krāsas labāk matētam ekrānam izskatās, droši vien tāpēc, ka novērš gaismas atspīdumu, ērtāka sēdēšana pie tāda ekrāna.

Oto , pirms 10 gadiem :

Agri vai vēlu tas mēsls būtu pārkarsis, jo uzbūve ačgārna, pie tam ar laiku korpuss paliek vaļīgs. Kā jau teicu garantiju tad daudz maz visi novelk, problēmas parādās vēlāk, ja vispār tādas ir.

Tomass Pētersons, pirms 10 gadiem :

Man mājās vēl aizvien, nu jau sesto gadu, strādā Acer Extensa 5220. Ne pārkarst, ne kaut kas nestrādā, viss kā vajag. Visu laiku tiek turēts tikai uz galda, regulāri tīrīts, netiek pārslogots.
Es nesaku, ka problēmas nekad pašas neparādas, bet tikai cenšos ieskaidrot to, ka diezgan bieži šo problēmu parādīšanos veicina pats datora lietotājs.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Andis

+11264

 

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Tev droši vien vajadzīgs ir ar esošu operētājsistēmu... Tad man ir jautājums kāda tev ir nepieciešama (Windows 7/8)?

pirms 10 gadiem  

Klāvs Reinis Ozols, pirms 10 gadiem :

es domāju , ka windows 7 būs labs.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.