Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Aicis

+10511

 
  • 3

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1088 skatījumi

Kapēc dažiem Ebay.com pirkumiem, piemēram, no Ķīnas ir "Tracking number", bet citiem nav?

Datori un internets » Cits

Pirms 10 gadiem

Vai izvēloties preci ar maksas piegādi, nozīmē, ka šim sūtijumam būs "Tracking number" (pareizāk būtu jautāt: kā var zināt, kurai precei būs norādīts tas numurs?)

Aicis, pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

-Sūtīšana ar tracking number ir dārgāka.
-Pārdevējam var būt izdevīgāk, X% pazudušo sūtījumu izsūtīt vēlreiz, nevis visus sūtījums sadārzināt par Y% procentiem pieliekot TR.
-Neizsūtīt nav izdevīga iespēja, vismaz ne Ebay, jo tas komplektā ar Paypal un zinošu pircēju ir sāpīgs pārdevējām krāpšanu gadījumos. (45 dienu termiņš dispute un 60 dienas tā risināšanai + slikts reitings)
-Ja konkrētais pārdevējs TR nepiedāvā un tev tas nepatīk, tad meklē nākamo kurš šādu iespēju piedāvā.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ego

+79135

 
Tāpēc ka tas nav obligāts un ne visas piegādātājorganizācijas tādu piedāvā

pirms 10 gadiem  

Aicis, pirms 10 gadiem :

Tātad, ja tas nav obligāti jānorāda, tad pārdevējs arī preci var obligāti nesūtīt un nebūs iespējams izsekot kurā momentā sūtījums noklīdis.

Romualds Vamvūrī, pirms 10 gadiem :

A kāda starpība, kurā momentā tas pazūd... Neesi saņēmis preci, iesniedz pretenziju, un pārdevējs vai nu preci sūtīs vēlreiz, vai nu dabūsi naudu atpakaļ. Protams tas ir tā ar maziem sīkiem pirkumiem. Dārgās preces gandrīz vienmēr ir ar TN + vel piedāvā garantiju - ja prece noklīst, tad tu garantēti uzreiz dabū naudu atpakaļ. Ebay paši tam visam seko līdzi un par trīs pretenzijām pārdevējam var anulēt kontu un izmest no ebay ārā ar visām panckām.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Par jautājuma papildinājumu, visdrošāk ir pārjautāt pārdevējām pirms pasūtīšanas. Bet ļoti iespējams, ka lētākais vai bezmaksas vai standart vai kā nu viņi tur dēvē katrā reizē piegādes veids ir bez papildus ekstrām un arī tracking number nav.
Bet atkārtoju vēlreiz, zini savas tiesības, TN ir tikai informatīvs raksturs, tuvojoties 45dienām, ja pasūtījuma nav, sazinies ar pārdevēju, ja neizdodas vienoties par atkārtotu preces izsūtīšanu vai atmaksu, tad ver vaļā sūdzību ebay/paypal.
Tas ir pārdevēja risks ne tavējais, lai viņš dzen rokā, kur sūtījums noklīdis.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.