Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1597 skatījumi

Zaļais dziedātājsienāzis

Dzīvnieki » Cits

Šodien siltumnīcā, miglojot tomātus pret kaitēkļiem, nepamanīju uz vienas lapas sēdošo lielo, zaļo dziedātājsienāzi. Neko daudz viņam netrāpīja, bet tomēr, savu daļu dabūja.
Uzreiz skaloju viņu siltā lietusūdenī, lai noskalotu to, kas varētu būt nosēdies uz viņa ķermenīša, tagad puķupodā iekārtoju viņam vietiņu ar zāli un mīkstu lapu augiem, lai veseļojas.

Šo dienu ir izdzīvojis, bet ir vārgs, uzreiz pēc nelaimīgā atgadījuma bija pavisam švaks, bet visu dienu periodiski viņam devu pa ūdenspilei no lietusūdens padzerties un mīkstas lapiņas, no kurām mazliet arī apēda. Uz vakarpusi, kad paņēmu rokās, sāka jau spēcīgāk spārdīties ar kājiņām un aktīvāk kustēties, bet šobrīd es vairs tālāk nezinu, ko darīt.

Varbūt šeit ir kāds dabas aktīvists, kurš zinātu ko vairāk par to, kā ārstēt to nabaga mazo radību, ko viņi parasti vislabprātāk ēd, kas viņiem varētu palīdzēt veseļoties un no kā ir jāsargā?

Wikipēdijā nekādu noderīgu informāciju neatradu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Āris Seisums

+39681

 
Palaid brīvībā kādā pļavā.

pirms 13 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
un kā viņš ūdeni dzēra? No krūzītes? vai tomēr ar salmiņu sūca? :oDDD Moš labāk vajadzēja zāļu tēju uzvārīt ar citrona šķēlīti un medu...?

pirms 13 gadiem  

unknown (Google), pirms 13 gadiem :

Ļoti smieklīgi. Sienāzim ir mute, un ar pipeti uzpilinot uz pirksta ūdeni, viņš var padzerties.

Tu varbūt esi no tādiem, kam par dzīvām radībām nospļauties, drošvien esi no tādiem, kas ziemā nobrauc dzīvnieku un tur pat uz ceļa atstāj noasiņot.
Bet ir arī tādi, kas pat vissīkākajai radībai cenšas palīdzēt kaut kādā veidā.

Tāpēc nesmejies - ļaunums parasti atmaksājas.

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

Nē - esmu labs. Pat vabolei mežā nekāpju virsū, ja varu izvairīties. Un ziemās (tā pat kā vasarās) par laimi nevienu zvēru neesmu sabraucis.
Bet glābt siltumnīcā apmiglotu sienāzi un dzirdīt to ar ūdeni man liekas pilnīgs stulbums. Kā Tu zini, ka viņš dzēra tāpēc ka gribēja, nevis tāpēc lai Tu viņu nenoslīcinātu ar savu pipeti...? :oD

Priekšnieks, pirms 13 gadiem :

un domā viņam baigi patika skalošana siltā lietusūdenī?

Māris Rudzītis, pirms 13 gadiem :

neviens no šiem nav rets vai aizsargājams. Prieks, ka tu viņu esi ievērojis, un ka siltumnīcas apkaime ir pietiekoši tīra un dabiska šādām būtnēm. Drīz dziedās. Šis vai citi - tam nav nozīmes.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.