Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

kenaz

+11394

 
  • 8

    Atbildes

  • 1 balss
  • 2869 skatījumi

Kas notiek ar pārtiku kam beidzies derīguma termiņš???

Ēdieni un dzērieni » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Raimonds Silanžs

+47601

 
Vajag to visu iznīcināt, taču ir tik daudz dažādu pārtikas piedevu, kas uzlabo krāsu un līdz ar to arī izskatu, ka vecā prece jaunā iepakojumā aizies pa pirmo kā akcijas prece.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Valdistt

+8491

 
Maximās tiek uzlīmēta sarkana uzlīmīte, mēģinot pa tiešām izdevīgām cenām doto preci tomēr pārdot. Godīgi sakot - ziis un gaļu šādi neriskēju pirkt, bet ar kulināriju, konditoreju maizi un piena produktiem vēl ne reizi nav gadījies ieberzties. Būtībā, daļa veikalu šādu pārtiku pārvieto no veikala plauktiem uz miskastēm, citi pārlīmē derīguma termiņus (pierādīt šo nevaru, tikai stāsti no **** veikalā strādājošiem cilvēkiem).
Zinu kā ir Francijā - doto pārtiku izmet miskastes konteineros un pārlej ar indīgi zilu, kodīgu šķīdumu. Iemesls tam - ja cilvēks no veikalu miskastēm paņems pārtiku un saindēsies, vainīgs būs veikals, jo nebūs novērsis dotā cilvēka piekļūšanu vecajai pārtikai. Tāpēc pārtika tiek sabojāta tādā līmenī, lai neviens pat nedomātu tai ķerties klāt.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Agnese Kaķīte

+1537

 
Daudz kas tiek arī utilizēts, bet ir lietas, kas varen gardas nonāk mūsu vēderos :D Lielveikalos, taču, ir iespējams nopirkt gardas, siltas pusdienas- grillētas vistiņas, cepetīšus :) Arī salāti diez vai tiek gatavoti no vissvaigākajiem produktiem...
Domāju, ka arī daudz ko apēd veikalu darbinieki- viss, kam ir beidzies termiņš, ne vienmēr uzreiz ir vecs :D

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Tu domāji kad veikalos stāvot beidzas termiņš vai mājās? Ja mājās nu tad vai nu sapūst, kļūst rūgta, negaršīga...

Ja veikalā tad manuprāt tās preces tiek nocenotas.!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

gints šelders

+8262

 
Principā vajadzētu utilizēt bet tā diemžēl ne vienmēr notiek.Tirgoņi par visu varu to cenšas dabūt mūsu vēderos:(((

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Anna Radionova

+6872

 
Veikalos suta atpakal vai aped pardeveji. Majas izmet lauka

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

bitch

+4268

 
*zinu, ka rimītis teiksim sacep vecās gaļas un tad pārdod tā.
*ir veikali, kas ziedo bērnu namiem utm. tieši pirms beidzās termiņš, lai paika neietu zudumā.
*uzliek zemāku cenu
*izmet laukā.

ja tu domā mājas, tad pārbaudi pats, ja tas ir piens, kas skaisti rūgst, tad jau var rugušpienu dzert,
bet jā tā teiksim ir gaļa tad labāk ir vai nu kārtīgi (!) sacept, vai vienkārši izsviest laukā, citādi var arī slikti no tādiem produktiem palikt...
lielāko daļu pārtikas, manu prāt var droši ēst arī dienu vai divas pēc termiņa beigām, jo tas ir aptuvens un var gadīties, ka viena tāda pati prece sabojājās atrāk, otra vēlāk, veikali & firmas omēr uzliek agrāku termiņu, lai lieki nesanāk skaidroties, trakāk tiesāties.
dienu vai divas pēc termiņa uzskatu, ka var ēst, bet erī tad, ja pareizi uzglabāts.

pirms 14 gadiem  

bitch, pirms 14 gadiem :

**par rimīti, neskaidri izteicos, viņi sacep pirms termiņa beigām! ><

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Pārtikas produktos sāk vairoties baktērijas, kuras atkal ēdienu padara veselībai kaitīgu vai pat var izraisīt nāvi. Obligāti pievērst uzmanību visvairāk vajag tieši gaļas produktiem. veikalos mēdz ar sīku adatiņu pārdurt uzpūtušos desu un sardeļu iepakojumus, izspiest gaisu un nodzēst veco derīguma termiņu, izmantojot acetonu. Pa virsu uzspiež jaunu un liek pārdošanā. Šādus vecus produktus var atpazīt, tikai tas ir jāiemācās. varu teikt tikai vienu, milzīgajos lielveikalos visur var atrast kādu vecu iepakotu desu ar pārsistu termiņu, sevišķi jau Maxima veikalos. "ipaši bīstami bez desām ir arī konditorejas izstrādājumi, labāk pirkt pēc iespējas svaigāku torti un tādu, kurai nav iekšā daudz putukrējuma vai biezpiena. Torti, kuria ir pēdējā derīguma termiņa diena labāk vispār atstāt veikalā, ja negribas nonākt slimnīcā.
Mājās paši vēl pēc derīguma termiņa beigām ēdam skābos krējumus, sevišķi labi ir Valmieras piena, jo tie tomēr ir dabīgāki.

pirms 14 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 14 gadiem :

Veikalos ir tik daudz preču, ka apjukt var ikviens, es vienmēr esmu skatījusies , ko pērku, un tas mani tik un tā nav pasargājis no veca piena vai siera nopirkšanas. Ar konserviem vispār ir trakums. Jāatceras viens, ziemas periodā produkti glabājas labāk un daudzus var ēst un dzert pat dažas dienas pēc norādītā termiņa beigām. Vasarā gan jābūt uzmanīgam un jāpērk pēc iespējas svaigākus produktus, jo karstums dara savu un bieži vien tie sabojājas jau divas vai trīs dienas pirms termiņa beigām.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.