Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Valiene

+159

 
  • 3

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1105 skatījumi

Kāpēc cilvēkam pārstāj garšot lietas, kuras iepriekš labprāt ir ēdis?

Ēdieni un dzērieni » Cits

Vēlētos saņemt tādu nopietnu atbildi, nevis - pārstāj garšot, jo ir atēdies, jo īsti tam neticu.
Man ir vairāki produkti kas vienmēr ir garšojuši, bet tagad jūtu, ka pilnīgi ieiēst vairāk nevaru. Piemēram, DorBlue siers (pūdētais), man viņš vienmēr ir garšojis, biju sajūsmā, tagad nevaru ieēst, liekas, ka garšo pēc govs mēsliem. Nezinu, protams, kā govs mēsli garšo, bet kā smako, tā garšo. Majonēze provinses - bija mana mīļākā. Vienkārši vienā dienā nopērku un viss, man vairāk negaršo. Ir vēl daži produkti, kuri man iepriekš gājuši pie sirds, bet tagad nelietoju uzturā. Man patiešām interesē, kāpēc tā notiek?????

P.S Neesmu gaidībās.

Pirms 10 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Cilvēkiem dažādos dzīves posmos garšo atšķirīgi produkti, mainoties mūsu organismam, mainās arī mūsu garšas preferences. Iemesli var būt gan kāda produkta pārēšanās, gan arī fizioloģiskie procesi, ar kuriem mēs saskaramies kļūstot vecāki, kas maina arī mūsu ēšanas paradumus. Piemēram, maziem bērniem visiem garšo saldumi, pieauguši cilvēki bieži vien saldumu vietā izvēlas sāļos cepumus, dažādus sierus, bet dziļā vecumā cilvēkam atkal parādās kāre pēc kāda saldumiņa, kad cilvēki pamatā ēd tikai tādēļ, ka ir jāēd, nevis tādēļ, ka ļoti garšotu un justu izsalkuma sajūtu...

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Iemeslu var būt vairākos desmitos. Mainās organisma valadzības, produkts it kā tas pats, bet ražo savādāk. Sierus cenšas nogatavināt ātrāk, līdz ar to it kā ir, bet zemapziņa konstatē izmaiņas garšas izjūtās. E vielu klātbūtne ir fantastiska, desās arī no gaļas nav pat smaka. Nu negaršo saldējumi tā kā senāk, jo bizness diktē : lētāk , ātrāk, vairāk. Neaizmirsti, ka modificētās izejvielas turpina savu uzvaras gājienu neatkarīgi no oficiālās statistikas.

pirms 10 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Nu īstenībā var gan atēsties.Manā variantā ja to tā varētu teikt,pusaudža vecumā pārēdos konservētos ananasus,pēc tam palika nelabi,un no tā laika nekādus ananasa izstrādājumus īpaši necienu.
Bet drīzāk tas varētu būt saistīts ar to,ka katrā dzīves posmā,vecumā kaut kas vnk pārstāj garšot,kas visu laiku ir garšojis.Vai otrādi,iegaršojas tas,kas nav garšojis.Vismaz to pēc sevis esmu ievērojis.Bērnībā varēju uzēst ceptus sīpolus ar krējumu,bet tagad ne visai.Saldumus,kūkas,tortes arī tad ne acu galā nevarēju ciest,tagad tik padod šurp,jo treknāka jo labāk.

pirms 10 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.