Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 9

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1168 skatījumi

 

Atbildes (9)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Ilze Zundāne

+9327

 
Vasarā noteikti labāk dzert karstu tēju. Ziemā jau arī.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Iedomājieties bildi - eskimosu - mīnus 25 grādos ēdot treknus roņa taukus un pretēji - meksikānis, +35 grādos ēdam Čilli zupu. Kāpēc mēs varam ēst grūti sagremojamus ēdienus ļoti aukstā laikā un meksikāņi, indieši savā karstajā klimatā ēd tik pikantus ēdienus?

Agni ir gremošanas uguns, kas atbild par metaboliskiem procesiem gremošanas traktā, šūnās, aknās, tas apstrādā arī mūsu emocijas. Agni mērķis ir pārveidot vielas ķermenim pieņemamā veidā. Uzturu - par aminoskābēm, ogļhidrātiem utt., emocijas par atziņām.
Pitta - doša, līdzīgi kā Agni, ķermenī atbild par metabolisma principu, sastāv no uguns un ūdens elementa. Pittas uzdevums ķermenī ir uzturēt līdzsvaru starp uzbūvēšanas un nojaukšanas procesiem, starp siltumu un aukstumu, starp dusmām un prieku.
(Turpinājums....nākamajā atbildē....)

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Turpinājums...
Nr. 3 - Coca - cola, sulas no pakām.. visi vēsie, industriāli pieejamie dzērieni rada pinponga efektu, jo tajos esošā citronskābe, rafinētais cukurs ( LIELOS daudzumos rafinētais cukurs rada skābu pēcgaršu - skābs - karsē) dod karsējošu efektu. Auksts ēdiens vai dzēriens palielina Vata (sāpes, bailes un nervozums) un Kapha (liekais svars, letarģija) došu, samazina Agni - gremošanas uguni.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Turpinājums.....
Nr. 2 - Saldējums. Veikalos pieejamais saldējums dod tikai īslaicīgu vēsuma efektu. Kāpēc tā? Dēļ kombinācijas - auksts piens/saldais krējums kopā ar rafinēto cukuru. Šī aukstā kombinācija veido gļotainus toksīnus - AMU, kas REGULĀRI atvēsinoties ar šo našķi, uzkrājas gremošanas traktā, veicinot smaguma un letarģijas sajūtu. Svētdienas saldējums ir svētki ķermenim, ikdienas svētki ķermeni nogurdina. Vesels ķermenis cīnās pret smagumu un letarģiju ar uguns - AGNI palielināšanu ķermenī. Ķermenī enerģija vasaras karstumā tiek novirzīta visu orgānu sistēmu atdzesēšanai. Lielā karstumā ķermeņa dzesēšana pārtērē atvēlētos limitus un sāk aizņemties no gremošanas uguns trūkstošos resursus. AGNI rezerves sarūk, apēstais saldējums netiek pilnībā pārstrādāts un veidojas AMA. Vājš AGNI manifestē parādoties pirmajam aukstumam kā iesnas un gļotaini bronhīti.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Turpinājums....
Nr.1 - Ledus auksti dzērieni. Paradoksāli, karstajās zemēs, lai atdzesētos dzer karstus un pikantus dzērienus! Ledains dzēriens izraisa primāru, patīkamu vēsuma efektu - bet nonākot gremošanas sistēmā tas nodzēš jau tāpat vājo Agni, un ķermenis saņem signālu - sasildies! Respektīvi, pitta doša tiek palielināta. No vēlemā efekta tiek panākts defekts. Ja mēs karstā laikā izdzeram karstu ūdens glāzi, vai vieglu ingverūdieni - sākotnēji ķermenim ir ļoti karsti, tas svīst. Caur šiem sviedriem "iztek" ārā uzkarsētā Pitta, agni netiek nodzēsts, bet tieši otrādāk - tas ļauj gremošanai darboties spēcīgāk.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

....Turpinājums..)
Pitu veido uguns un ūdens, Agni tikai uguns, tā pēc savas dabas ir sausa. Bieži vien kļūdaini uztver, ka palielināta Pitta uzreiz nozīmē spēcīgu gremošanu un stipru metabolismu. Ja pitta - uguns un ūdens ir palielināts ķermenī (to palielina karstums, dusmas, skābi ēdieni u.c.), pitta darbojas kā "karsts šķidrums" - tā burtiski, "applūdina" Agni un nodzēš to. Beigās nepaliek uguns, un rodas letarģija dēļ tā ka pieaug škirdums - Kapha doša. Tieši tāpēc Pitta došai svars vasarā pieaug, nevis krītās.
Pittas vasarā jūtas īpaši slikti, paliek agresīvas, nogurušas. Pittām ir ļoti svarīgi izvēlēties ēdienu, kas ir atvēsinošs (sk.zemāk)
.....
Turpinājums nummurēts....

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

EDITA Viļuma

+899

 
Dzeru,,visos gadalalaikos, nav ne vaina!

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Turpinājums....
Nr. 4 - vēsi alkoholiskie dzērieni. Alkohols spēcīgi palielina pitta došu, aukstums nodzēš Agni, Rezultātā Pitta pieaug vairākkārtēji.

pirms 8 gadiem  

Rihards Ņikitins, pirms 8 gadiem :

Es nelietoju alkoholu !

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Turpinājums....
Nr. 4 - vēsi alkoholiskie dzērieni. Alkohols spēcīgi palielina pitta došu, aukstums nodzēš Agni, Rezultātā Pitta pieaug vairākkārtēji.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.