Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 2

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1015 skatījumi

Kādi būs ,,par,, un ,,pret,, cukura aizvietotāju ?

Ēdieni un dzērieni » Cits

Visi to vien saka : viņš iedarbojas uz redzi . Cik tad ilgi viņš būtu jālieto , lai man pasliktinātos redze ??? Visos tādos aizvietotājos ir tā viela ,kas to ietekmē ??? A ,tā baigi forši - aistāj cukuru 2,5kg - 650 tabl .

Pirms 7 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Ardis Zviedris

+4859

 
Tas, ka visi sintētiskie cukura aizvietotāji iedarbojas uz redzi, ir "labās vecmāmiņas padomi", nevis patiesība. Vienīgais sintētisko aizvietotāju (E-vielu, kas tās ir īstenībā) pluss - nav kaloriju vai to ir ļoti maz. Mīnusi - tos lietojot, kuņģim tiek dots signāls, ka tiek uzņemti ogļhidrāti, bet to īstenībā nav. Tā var sačakarēt aizkuņģa dziedzeri līdz pat diabētam, ja tā vēl nav. Otrs mīnuss, ja šitādus saldinātājus ilgstoši un daudz lieto tie, kam ir nieru nepietiekamība vai sirds mazspēja, drīzs ceļš pa skuju taku ir garantēts. Puse no saldinātājiem ir toksiski, piemēram, ciklamāti ES ir aizliegto E-vielu sarakstā.

pirms 7 gadiem  

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Ksilīts (E967) - tikpat salds kā cukurs, bet nebojā zobus. Ja lieto vairāk par 50 g diennaktī, izraisa caureju. Saharīns (E954) - saasina žultsakmeņu slimības - droša deva 0,2 g diennaktī, Kanādā aizliegts. Nātrija ciklamāts (E952) - ASV un ES aizliegts, nedrīkst lietot nieru nepietiekamības gadījumā, nekaitīgā deva 0,8 g/dnn. Aspartams jeb NutraSweet (E951) - nedrīkst lietot ar fenilketonūriju slimojošie, nekaitīgā deva 3,5 g/dnn; termiski nestabils.

Ardis Zviedris, pirms 7 gadiem :

Kālija acesulfams jeb Sweet One (E950) - nedrīkst dot bērniem un grūtniecēm. Satur metilēteri, kas grauj sirds un asinsvadu sistēmu, kā arī ietekmē nervu sistēmu un izsauc pieradumu. Nekaitīgā deva - 1 g/dnn.

Aivars Dembovskis, pirms 7 gadiem :

Jā , būs jāpiebremzē lietošana !!!!

Māris Rudzītis, pirms 7 gadiem :

ir vēl citi saldinātāji, t.sk. no LR audzētiem augiem iegūti (stēvija - steviols, līpija). Netiek plaši lietoti, jo pētījumu par maz. (Japānā steviolu lieto jau vairākus gadu desmitus).

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

HM-Lieta tāda,cilveku smadzene (darbojas) ,ja ir noteiktais cukura daudzums organisma un skabeklis.tatad-cukurs-ir looooti nepieciešams,tikai vienu mēs aizmirstam,mēru.Cukura nav-smadzenes aclēdzas,skabeklis nav,smadzenes aclēdzas.Nekad nelieto kautkadus aizvietotajus-NEKAD

pirms 7 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 6 gadiem :

Jā, redzu, vajag gan.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.