Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1999 skatījumi

Vai var izdzīvot Latvijā

Ģimene un attiecības » Cits

Atgriežos Latvijā pie ģimenes.Pabiju prom 4 ar pus gadus.Gribu tikai dzirdēt jūsu viedokļus par šo soli.Zinu ka tie būs dažādi.Jau senoriebies atrasties svešumā bez tuviniekiem.Mana otra pusīte nesen sāka strādā Rīgā celtniecībā.Ceru,ka arī es bez darba nepalikšu.

Pirms 13 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tā nu tas ir sanācis, ka mēs dzīvojam "nežēlīgajā kapitālismā", kur viss ir atkarīgs tikai no paša cilvēka iniciatīvas, aktivitātēm, gribēšanas, varēšanas, mākas "grozīties", izglītības, utt. Viennozīmīgi apgalvot to, ka Latvijā nav iespējams nopelnīt noteikti nevar! Arī Latvijā cilvēki nodarbojas ar biznesu, veido savus uzņēmumus, atrod darba vietas, strādā un dzīvo labi! Protams, ir liela kategorija cilvēku, kas nav spējuši adoptēties jaunajam tirgum un nespēj nedz pārkvalificēties, nedz atrast darbu savā profesijā.

Pavērojot cilvēku uzdotos jautājumus šajā projektā bieži vien ir tikai skumji jānopūšas, redzot, cik slikti latvieši zina latviešu valodu, nespēj noformulēt savu domu, katrā vārdā pieļauj vairākas kļūdas, līdz ar to nav nekāds pārsteigums, ka šādi darbinieki neinteresē nevienu darba devēju.

Salīdzinot darba iespējas Latvijā un Lielbritānijā vai Īrijā, protams, šajās valstīs tirgus ir krietni lielāks un arī darbu ir vairāk, tāpat arī minimālās likmes ir augstākas.

pirms 13 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 13 gadiem :

Tomēr vajadzētu pievērst uzmanību tam, ka arī tur ir bezdarbs un daudzi viesstrādnieki no Latvijas dzīvo no bezdarbnieku pabalstiem, nemācās angļu valodu, strādā par minimālo algu un faktiski nav gatavi darba tirgum nedz Latvijā, nedz jebkurā citā valstī. Vienīgā atšķirība ir tā, ka tās ir lielas valstis ar attīstītu rūpniecību.

Latvijā ir liels trūkums kvalificēta darba spēka! Visi vēlas pelnīt lielas algas, bet tajā pat laikā daudziem cilvēkiem nav nedz izglītības, nedz jebkādu mērķu dzīvē.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Negribu biedēt, bet cerība muļķa mierinājums. Par cik esat pieraduši dzīvot, nevis eksistēt, tad būs ļoti grūti. Viss ir ļoti atkarīgs no radiem - ja jums ir kādi radi laukos, tad izdzīvot var daudz maz, bet tikai ar viena cilvēka algu ģimene Latvijā nevar izdzīvot. Vismaz, ne parasta strādnieka algu. Un visi, kas apgalvo, ka var, tie nemāk sarēķināt savus KOPĒJOS ienākumus (legālos, nelegālos, haltūras un radu palīdzību) un faktiskos izdevumus.

pirms 13 gadiem  

Uldis Segliņš, pirms 13 gadiem :

Jā, lai tiešām veicas atrast darbu!

Ina (ex Kuģeniece), pirms 13 gadiem :

Paldies!Lieta tāda,ka arī svešumā es pēdējā laikā eksistēju.Diemžēl arī nevaru savilkt galus.vis adi maksājumi.Arī šeit dzīve ir krietni padārdzinājusies kopš brīža,kad atbraucu.Un ģimenei nevaru palīdzēt.No tā izriet,ka no manai prombūtnei nav vairs tā jēga,kādēļ aizbraucu.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Priekšnieks

+81436

 
izdzīvot gan jau ka var. jautājums tikai cik grezni. :)
Lai vai kā - veiksmi!

pirms 13 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.