Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 1

    Atbilde

  • 0 balsis
  • 1139 skatījumi

kurš izmaksā tiesas izdevumus alimentu tiesāšanās gadījumos?

Ģimene un attiecības » Cits

tados gadījumos ja maksātājs izvairās no maksāšanas, slēpj ienākumus, neatzīst savu bioloģisko piederību. kurš maksās pa šiem tiesas izmeklējumiem?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (1)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Tiesas izdevumus vienmēr sedz vainīgā puse, ja otra puse pastāvēs uz DNS testu, tad jums būs divas iespējas, vai nu maksāt tos simtus latu par testu, ja domājat, ka pastāv kaut niecīga varbūtība, ka bērns nav jūsējais, vai arī atzīt bērnu par savu un ieekonomēt savus līdzekļus... Civillkums nosaka, ka par bērniem līdz to pilngadībai rūpējas abi vecāki, neatkarīgi no tā, pie kura vecāka bērns dzīvo....

pirms 12 gadiem  

Edgars P. Prauliņš, pirms 12 gadiem :

bet šeit nav vainīgā. šeit ir prasītājs un atbildētājs. pat ja atbildētājs godprātīgi maksātu šos 25 % no valsts noteiktāas minimālās mēneša algas, prasītājs vienalga vēkšķēs un gribēs vairāk. uzskatu ka nav grūti pierādīt ka bērna uzturēšanai ( paika, drēbes, mājoklis, garīgajai un fiziskajai attīstībai) nepieciešami ap 500ls. tiesas izdevumu apmaksas kārtība šajā gadījumā būtisks faktors.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Alimentu summa ir labprātīga vienošanās pušu starpā, ja nekādu vienošanos panākt nav iespējams, tad ir jāvēršas tiesā un tiesa izlems par ikmēneša summu, atkarībā no personas oficiālajiem ienākumiem. Bērna audzināšana ir dārgs prieks, naudas izteiksmē to novērtēt ir grūti, tādēļ arī tiesa necenšas izvērtēt, cik ir vajadzīgs, bet piemēro procentu no darba algas vai personas ienākumiem, kas arī ir alimentu lielums. Tā, ka jāmaksā būs jebkurā gadījumā un jāuzņemas atbildība par savu bērnu.

Aivis Svirskis™, pirms 12 gadiem :

Ja ienākumu nav un maksāt nevarat, tad tiesa izlems maksāt no valsts garantiju fonda un vēlāk šī summa pilnā apjomā tiks piedzīta no atbildētāja jeb tēva.

Edgars P. Prauliņš, pirms 12 gadiem :

ok paldies. atbildi atradu civilprocesa likuma 4. nodaļā http://www.likumi.lv/doc.php?id=50500

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.