Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1052 skatījumi

ju

Ģimene un attiecības » Cits

Labdien! Vēlos uzzināt, vai ir jāmaksā uzturlīdzekļi šādā situācijā, respektīvi, tiesa piespriedusi maksāt 70 Ls mēnesī, ko arī maksāju. Taču skolas brīvlaikā ,vasaras, bērns veselu mēnesi atrodas pie manis, es gādāju par viņa uzturu un apģērbu, kā arī citām lietām, līdz ar to bērns neatrodas pie savas mātes un viņai nerodas nekādi izdevumi par bērna uzturēšanu. Vai šādā situācijā man ir jāmaksā uzturlīdzekļi, un ja nav jāmaksā, kuri likuma panti to nosaka. Ieprieks Paldies. Ar cieņu, Ainārs

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

aina lindemane

+11518

 
Ja nevarat vienoties ar bērna māti par nemaksāšanu, jāmaksā ir. Vai arī jāvēršas tiesā ar prasību atcelt maksājumus sakarā ar to,ka bērns uz laiku atrodas jūsu apgādībā.Vai atcels,tas vēl jautājums.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Ja ir tiesas lēmums, tad jāmaksā neatkarīgi no bērna uzturēšanās vietas. Atliek dabūt rakstisku piekrišanu par konkrētu periodu un to rūpīgi glabā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Niks

+120909

 
Vai uzturlīdzekļus var "maksāt" pērkot apģērbu, maksājot pa nodarbībām, bet reāli nepārskaitot naudu uz konta?

Vecākiem ir tiesības vienoties pēc saviem ieskatiem, taču uzturlīdzekļu definīcija attiecībā uz uzturlīdzekļiem bērniem ir noteikta Uzturlīdzekļu garantiju fonda likumā un ir sekojoša: „Uzturlīdzekļi — bērna uzturēšanas izdevumi, kurus nodrošināt bērnam ir katra vecāka pienākums neatkarīgi no viņa mantas stāvokļa un kuru minimālo apmēru atbilstoši Civillikuma 179.panta piektajai daļai noteicis Ministru kabinets”. No šīs definīcijas ir secināms, ka uzturlīdzekļi tomēr ir konkrēta naudas summa, taču tas neliedz vecākiem noslēgt citādu savstarpēju vienošanos.

Tiesa, piespriežot uzturlīdzekļus bērnam, tos nosaka konkrētā naudas summā.
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Sxmqyo0MfaIJ:zurnals.maminuklubs.lv/lat/category/%3Fid%3D581%26arhivs%3D+&cd=3&hl=lv&ct=clnk&gl=lv

Pareizākais būtu vienoties, ja tas nesanāk, būs tāpat jāmaksā vai jātiesājas; tad krāj

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.