Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 7

    Atbildes

  • 1 balss
  • 1440 skatījumi

ārā staigāšana...

Ģimene un attiecības » Cits

Tātad kā jau zinu lielākai daļai no vecākiem ļauj bērniem pa naktīm iet ārā staigāties ar draugiem utt. Bet manējie ir tieši pretēji,viņi neļauj. saka ko tur vazāties, ko tu darīsi,pa nakti ir jāguļ,staigā pa dienu...un citādus teikumiņus.
Būtu ļoti jauki,ja jūs man uzrakstītu ko vajadzētu teikt,kautko gudru,kautko ticamu,pārliecinošu,lai es ar saviem draugiem varētu staigāties apkārt pa rajonu.
lūdzu bez muļķībām.
Paldies.

Pirms 11 gadiem

 

Atbildes (7)

 
Labākā atbilde
  • 6

    balsis

Ieva D

+7100

 
Ja Tev nav 16: pēc 22:00 bērniem ir jābūt mājās, un nevis viena tante teica, bet paskaties attiecīgo normatīvo aktu. Rīgā tie ir "Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā".
Ja Tev ir 16 un vairāk - a kāpēc Tev vajag tieši naktī???? izaugsi, pašam smieklīgi liksies...
man ģimenē bija norunāts tā - ja es kaut kur eju, telefons VIENMĒR LĪDZ un MAMMA ZIN, ar ko tusēju (nu vismaz vārds vai divi) un KUR EJAM. nav jau karte jāzīmē, bet aptuvenu virzienu var pateikt. Un vienmēr saki taisnību. tjipa teikumiņu Māt, tātad te tagad ar Māri un Sandru uz Vērmanīti papīpēt aiziesim. tas parāda, ka esi pieaudzis un ka neslēp neko no vecākiem. Viss ir attieksmē. Ja nespēj vecākiem pateikt, ko darīsi, tad tici man - tas nav jādara.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

Mika

+1912

 
Cik samaitāta mūsdienu jaunatne! Manā bērnībā neviens neblandījās pa naktīm, i prātā nenāca kaut ko tādu no vecākiem lūgt. Naktī jāguļ!
Patīk tumsa? Ieslēdzies tualetē un būs tev tumsa! Noziedznieki un dzērāji blandās pa naktīm. No rīta pilnas pieturas ar alkohola pudelēm.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

F e y a . . .

+1393

 
Tas tikai parāda to, cik ļoti Taviem vecākiem Tu esi svarīgs ... Viņi uztraucas par Tevi un Tavu drošību, padomā par to, ka Tev ir māmiņa un tētis, kuri, varbūt Tev nesaprotamā veidā cenšas Tevi pasargāt no dzīves likstām, kuras ņakts laikā notiek visbiežāk .... Daudziem bērniem nav mamma un tētis, viņi vazājas, kur grib, dara, ko grib, ārēji varbūt izskatās neievainojami, bet patiesībā viņu sirdīs ir tukšums, ko atstājis māmiņas un tētiņa trūkums...

Tātad secinājums tāds- ja vēlies doties kaut kur ar saviem draugiem izklaidēties uz kaut kādiem klubiņiem, tad mierīgu prātu izrunā ar māmiņu un tēti to, ka vēlies doties izklaidēties, un galvenais, nemelo .... Kaut kādu kompromisu var rast - saki, ka sakārtosi savu istabu 10x dienā :)

Paies daudzi gadi līdz Tu sapratīsi, kāpēc vecāki par saviem bērniem tik ļoti raizējas.. Un tas, kas Tev varbūt liekas kā mājas arests no Tavu vecāku puses ir tikai un vienīgi pārlieku liela mīlestība pret Tevi ..........

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 5

    balsis

man gan bērnībā neviens netraucēja apkārt blandīties, tikai atpakaļ mājā nelaida, teica lai vazājoties vien tālāk...

pirms 11 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Malači tavi vecāki!!! Es ar apmēram tā teicu saviem sīkajiem un problēmu nebija .

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Ja pats nespēj kaut ko gudru izdomāt, tad nekāda recepte nepalīdzēs. Audz vien mājās gudrāks. Gan jau, ka tavi vecāki tāpat vien to nesaka, bet kaut kāda gudrība viņos drusku vairāk slēpjas, nekā tavā galvā.

pirms 11 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Egils Dālmanis

+81191

 
Tieši tā kā iepriekš jau tika rakstīts - rīkojies tā ,lai vecākiem būtu zināms kur Tu dosies un ,lai Tevi var sazvanīt.Vēl labā ik pa brīdim piezvani un pastāsti:"... esam tur un tur, domāju vēl kādu stundiņu staigāsim un tad došos uz māju.Pirms tam piezvanīšu." Nekas nevar būt mokošāks par neziņu!!! To saptot tikai tad ,kad pats gaidi savus bērnus pārnākam, reti kad atrāk :)Nevienam nav žēl ,ka tiecies ar draugiem ,bet lai nav jāzīlē kur Tu naktī atrodies.
Tagad taču ir tik viegli - piezvani un esi pieaudzis ne tikai garumā ,bet arī savā uzvedībā un Tev daudz vairāk tiks ļauts.

pirms 11 gadiem  

Ilze Zundāne, pirms 11 gadiem :

Manuprāt, šī atbilde arī ir vislabākā!

500

Labākā atbilde
  • -1

    balsis

Vjag pagaidīt kamēr vecāki aizmieg un tad tīties tālēs zilajās, kur vien sirds kāro. Man bija ļoti viegli aizlavīties no mājas, neviens pat nepamanīja. No dzīvokļiem varbūt grūtāk izsprukt. Nebija arī telefona. Vecākiem labāk ir nezināt, ka esi prom, lai nav jāstreso, jo tas nevienam nav vajadzīgs.

pirms 11 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.