Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Ronalds Sniedze

+1749

 
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 3833 skatījumi

Vēlos iet prom no darba, bet tā, lai nebūtu jāstrādā tas mēnesis? Ko rakstīt atlūgumā par iemeslu, lai nevajadzētu atstrādāt to mēnesi?

Ģimene un attiecības » Cits

Pašlaik strādāju darbā, kurā vairs nevēlos būt. Piedāvāja labāku darbu, ar labāku attieksmi un algu.. Ko rakstīt atlūgumā, par iemeslu, lai nevajadzētu to mēnesi atstrādāt? Esmu dzirdējis, kā vienu no variantiem - sakarā ar dzīvesvietas maiņu.. ko vēl varat ieteikt, kādi varianti? Paldies visiem, kas dos padomus.

Pirms 9 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Pēc abpusējas vienošanās un vienoties ar darba devēju, ka darba attiecības tiek pārtrauktas nekavējoties. Nav tāda formulējuma, lai darba attiecības pārtrauktu nekavējoties, darba uzteikuma spēkā stāšanās mēnesis ir Darba likumā iestrādātais darba devēju un darba ņēmēju aizsardzības mehānisms, lai nodrošinātu vienai pusei uzņēmējdarbības nepārtrauktību, bet otrai dotu mēnesi ilgu termiņu atrast citu darba devēju. Tā, ka, ja darba devējs nepiekritīs, tad vienu mēnesi nāksies atstrādāt jebkurā gadījumā, jo darba devējam arī ir nepieciešams laiks, lai atrastu citu darbinieku, kas jūs aizvietos.

pirms 9 gadiem  

Ronalds Sniedze, pirms 9 gadiem :

Bet, ja man algu izmaksās drīz par iepriekšējo mēnesi, tad jau es tā vai šā varu aiziet no darba un viss! Ko tad tas priekšnieks varētu pret mani uzsākt? Īsti jau neko, manuprāt. Un arī alga, par pagājušo mēnesi tiek izmaksāta.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Neviens jau jūs netur darba vietā. Ja attiecības ar darba devēju ir labas, aizejiet aprunājaties, izstāstiet situāciju, palūdziet, lai atbrīvo no darba nekavējoties un lieta darīta. Vienkārši tāpat pazust un darbā neierasties, tas taču ir bērnišķīgi. Tāpat arī ir noteikta kārtība kādā darba attiecības tiek pārtrauktas, iesniegumu pieņemt atteikt neviens nevar un nedrīkst. Ja darba devējs nepiekrīt atbrīvot uzreiz, iespējams, ka varat vienoties par ātrāku atbrīvošanu pēc nedēļas vai divām.

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Kilgors Trauts

+1467

 
iemeslu vispār nevajag minēt. Raksti - lūdzu pārtraukt darba attiecības uz abpusējas vienošanās pamata sākot no tāda un tāda datuma. Viss! Ja sākas kautkādas čakarēšanās, tad labāk visu izrunāt mierīgi. ja jau saki ka atradi labāku darbu ar labāku attieksmi un algu, tad domājams ir bijušas kautkādas domstarpības un gan jau darba devējs arī liels zaudētājs nejutīsies un piekritīs.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ivars Magone

+35227

 
Svirska kungs! Nav mehanisma, kas ļautu piespiest atstrādāt mēnesi. Aizeju uz dienu un ko padarīsi? Neko!

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Tā jau nu gluži nav. Ja bez iemesla darbā neieradīsieties, darba devējs atbrīvošanās pavēlē ierakstīs, ka darbinieks ir atbrīvots ar pantu, rezultātā jebkurš darbinieks nesaņems rekomendāciju jeb rekomendācija būs negatīva. Latvijas tirgus ir ļoti mazs, potenciālo darbinieku skaits tikai pieaug, darba devēji prasa rekomendācijas, un pat tad, ja neprasa, tad paši apzvana iepriekšējās darba vietas, lai noskaidrotu vai potenciālais darbinieks ir atbildīgs, kārtīgs, apzinīgs, utt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.