Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       
  • 3

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 901 skatījumi

bij man tāds jautājums @

Ģimene un attiecības » Cits

Vai var atjaunot dzimšanas apliecību un izmainīt datus viņā? paldies atbildējat bet vai es varu izmainīt un kas jadara lai izmainītu tēvu dzimšanas apliecība? jo tevs kas man ir ierakstits ir bez personas koda un protams jau ir šķīries no manas mātes ! bet man ir bioloģiskais tēvs kuru velos ierakstīt taja dzimšanas apliecība! bet māte jau nevaru neko palīdzet(lai vieglas smiltis) bet es esmu pilngadigs! iet uz tiesu vai dzimsarakstu nodaļu? vai ko ?

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (3)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

JanKa

+80131

 
Paternitātes pieņēmumu var apstrīdēt tikai tiesā. Lai iesniegtu kvalitatīvu prasību tiesā būtu vēlama jurista palīdzība prasības sagatavošanā.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
http://likumi.lv/doc.php?id=253442
Civilstāvokļa aktu reģistrācijas likums

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Jūsu rīcība ir atkarīga no tā, vai jūsu bioloģiskais tēvs vēlas, lai tiktu ierakstīts Jūsu dzimšanas apliecībā. Ja tēvs par jums nav licies ne zinis, nav piedalījies jūsu audzināšanā, tad vēlme kā pieaugušam cilvēkam viņu ierakstīt savā dzimšanas apliecībā ir diezgan dīvaina. Bērnam piedzimstot, māte dzimšanas apliecībā var ierakstīt jebkuru cilvēku, ko vēlas. Daudzas vientuļās mātes tā arī dara, jo bērnu vēlas auzināt pašas, vai arī ir bijuši vairāki partneri un pilnīgas pārliecības par bērna tēvu nav. Pirms izmaiņu veikšanas procedūras uzsākšanas ir vērts apsvērt vairākus aspektus, kas kādā jaukā vai ne tik jaukā dienā var pavērsties pret jums. Pirmkārt, Civillikums nosaka to, ka gan bērni ir atbildīgi par savu vecāku aprūpi līdz to mūža beigām, gan šāda pati atbildība ir bērnu vecākiem par saviem bērniem. Šeit gan tūlīt ir jāpiebilst, ka gadījumi, kad bērns sevi nevar uzturēt darbaspējas vecumā ir ārkartīgi reti, bet situācijas, kad veci cilvēki kļūst aprūpējami gan nav retums.

pirms 8 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

Jautājums ir par to, vai būsiet gatavs maksāt un aprūpēt savu veco tēvu, kas par jums nav licies ne zinis, kad viņam šāda palīdzība būs nepieciešama, un viņš ar šādu prasību pret jums vērsīsies tiesā? Es jūsu vietā atteiktos no šādas domas, ieraksts dokumentos pilnīgi neko nenozīmē. Ja ar bioloģisko tēvu ir labas attiecības un vēlme kontaktēties, nekas jums neliedz to darīt. Arī bioloģiskā tēva interesēs nav šāda ieraksta veikšana, jo nepieciešamības gadījumā sociālais atbalsts tiks

Aivis Svirskis™, pirms 8 gadiem :

atteikts, pamatojoties uz to, ka tēvam ir bērns, kas ir darbaspējas vecumā un var par tēvu parūpēties. Tā, ka padomājiet vai tas tik tiešām ir jūsu interesēs apmaksāt tēvam pansionātu, ja tas viņam būs nepieciešams, un tāda diena var pienākt jebkuram cilvēkam.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.