Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Iveta

+5701

 
  • 8

    Atbildes

  • 6 balsis
  • 2256 skatījumi

Cik ilgi vecākiem jāfinansē pieauguši bērni?

Ģimene un attiecības » Cits

Pirms 14 gadiem

 

Atbildes (8)

 
Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Nu ļoti pareizi būtu līdz 18 gadiem (pilngadībai)
Un līz tiem 18 gadiem pastāstīt ko tad tā pilngadība un atbildība īsti nozīmē.
Manos kontaktos ir cilvēki (diezgan daudz),kas savus bērnus finansē līdz 15-16 gadiem,bet reāli,viņš pats par sevi nevar parūpēties,jo skola nav pabeigta un oficiāli darbu nevarēs dabūt.18 gados tas ir savādāk...Bez tam,jo vairāk palīdzības sniedz bērnam,jo vairāk viņš dos pretī.

pirms 14 gadiem  

Ziņķārīgā :), pirms 14 gadiem :

Es atvainojos,neizlasīju to vārdu "pieauguši",bet lietas būtību nemaina..

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Gita Bērziņa

+2252

 
Kamēr mācās vismaz jāpabalsta noteikti. Kad skolas pabeigtas vai pamestas, lai dodas savā dzīvē.

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

bet ja nav pamesta, bet tā mācīšanās notiek tikai uz "dzīvības vilkšanu" ar knapām atzīmēm?

500

Labākā atbilde
  • 3

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Bieži - līdz pensijai (bērnu).

Pieaugušiem par sevi vispār vajadzētu rūpēties pašiem.

pirms 14 gadiem  

Arnis Vanags, pirms 14 gadiem :

Vai arī - cik ilgi var izturēt :)

Iveta, pirms 14 gadiem :

arī ... :)

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

anja

+152

 
domāju ka līdz vidusskolai obligati vecāki nodrosina bērnus ar finansem, bet pēc tam jau ietajas augstskola un var sākt meklēt darbu uz puslodzi.... Bet lielaka daļa jaunieši tgd jau ir pieradusi iet uz klubiem un tusēties par vecāku naudu tāpēc tādiem diez vai beigsies tas brīdis kad vinji jautās naudu vecākiem!

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

trāpīgi teikts!

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Merry

+6073

 
man jau liekas tik ilgi, kamēr tas bērns sāk saprast, ka nu ir pienākusi viņa kārta gādāt par saviem vecākiem :) (ja vēl vecāki paši strādā) -lutināt, rīkot izbraucienus, dāvināt dāvanas :) ja jau nestrādā, tad apmēram uzturēt viņus!

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Miss Lita..

+11345

 
vis ir atkarīgs manuprāt gan no vecākiem,gan no bērna,ja bērnam (kurš jau vairāk nav bēbis)vr iet stradat un uzturet sevi tad vins to ari daris jo vinjam bus kauns ka vecāki vinju uztur,bet ka jau teicu tas ir ari atkarigs no vecakiem cik vinji uztver kad bērns ir pieaudzis ,,(audzināšanai ari ir liela nozīme)un izlutināšana..un vecākiem ir nevis jāuztur visu dzīvi bērni bet gan jāpalīdz un jāatbalsta bērns vienalga cik vinjam gadi (tas tāpat attiecas ari no bērna vinjam ar ir jāpalīdz vecākiem )ko laikam tagad lielāka dalja negrib darit,saprats vinji saprot bet vieglak neko nedarit un sedet uz vecāku rēkina,un vecāki to ar pieļauj..

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Tas ir diskutabls jautājums. Mīļie mani, arī es vēl esmu atkarīga no vecākiem, jo studēju un nespēju atrast sev normālu darbu. Darbu meklēju jau divus gadus un reizēm pārņem tāda bezcerība, ka gribas pakārties. Kaut kādu naudiņu jau saņemu, bet patstāvīgas dzīves uzsākšanai tās ir ļoti, ļoti par maz, jo tā pat netuvojas minimālajai algai, dzīvoju ar vecākiem, jo ar manu naudu nevar pat vienistabas dzīvokli mazpilsētā apmaksāt. Ne visi ir vienā maisā bāžami un daudzi vecāki par saviem bērniem rūpējas pat līdz viņu pensijai. daudzi jaunieši nodzeras, jo nespēj atrast darbu, slīkst narkotikās, jo neredz dzīvei jēgu šajā valstī. ir jau skaisti runāt par tādām lietām, bet tā ir sāpīga tēma, ja tā skar normālus cilvēkus. Bagātnieki un dzīves lutinātie ir cita tēma.

pirms 14 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

tik ilgi, kamēr jūtas par tiem atbildīgi,... tuvinieki jau tāpēc ir tuvinieki, lai viens par otru rūpētos visdažādākajos dzīves aspektos. arī finansiālos. Nesaprotu bagātus bērnus, kuru vecāki nīkuļo trūkumā, un pacietīgi ne par ko nečīkst, tāpat nesaprotu turīgus vecākus, kas principiāli noskatās kā tas mazulis, iespējams, bezdarbnieks ap 30 gadiem, izmisīgi ķepurojas.
un vispār, DOTS DEVēJAM ATDODAS!
kam ir ko dot, tam jādod.

pirms 14 gadiem  

Iveta, pirms 14 gadiem :

Kā iemācīt un iemācīties būt devējam un godprātīgam ņēmējam?

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.