Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

elina

+340

 
  • 2

    Atbildes

  • 0 balsis
  • 1614 skatījumi

uzturlīdzekļu nemaksāšana

Grūtniecība un vecāki » Cits

mums bija tiesa, kura nolēma bērna tēvam ik mēnesi maksāt 70Ls uzturlīdzekļs, bet šis so lēmumu ignorē, nemaksā pilnā apmērā, atmet tik cik ir, lai gan zinu, ka viņam ir nauda, vismaz tādā apmērā laiizmaksātu ik menesi savam bērnam tos nožēlojamos 70Ls. + par apmeklējumiem vispār neiet runa....neapmeklē savu meitu vispār, tik saka, ka neesot sim izdevīgi braukt.....
Jautajums, vai man ir iespēja noņemt viņam tēva tiesības???

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (2)

 
Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Aija Karēle

+211

 
Garantijas fonds ir pēdējā iestāde kur griezties un neiesaku to darīt. Risinājums ir savādāks. Sāc ar tiesu izpildītāju, garantiju fonds tāpat nerunās ar tevi ja nebūs griezusies pie tiesu izpildītāja.
Ja viņš oficiāli strādā, tad tiesu izpildītājs (kad būsi nosūtījusi visus nepieciešamos dokumentus - ja nemaldos, tiesas lēmumu un iesniegumu) no viņa piedzīs alimentus līdz pat 50 % no viņa algas bet ne vairāk kā ir spriedusi tiesa (t.b. 70.- ls) Bet noslēpums ir tur - ka ne jau viņš lems maksāt vai nē, jo tiesu izpildītājs to piedzīs caur darba devēju un šo summu + tiesu izpildītāja daļu pārskaitīs,maksās darba devējs no viņa algas un tikai tad atlikusī alga tiks pārskaitīta viņam. Ja nestrādā šī sistēma, tad jāsniedz dokumenti Garantijas fonda, bet rēķinies ar to ka tie maksā tikai 30 ls, un ne santīma vairāk. Pārējo it kā piedzen tiesu izpildītājs kkad.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ir valsts garantiju fonds, kas tev maksās alimentus no valsts līdzekļiem un pēc tam pieprasīs no bērna tēva.

pirms 12 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.