Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67092 jautājumi, 283676 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

Pāvels

+18781

 
  • 5

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 1971 skatījumi

Kāpēc lielai daļai cilvēku "es nemāku to izdarīt" ir sinonīms "to nav iespējams izdarīt"?

Izglītība » Cits

Lasu te sarakstītās atbildes un šausminos. Daudz un dikti atkārtojas scenārijs: cilvēks jautā, kā attaisīt gurķu burku; sarodas bars vārguļu, kuri paziņo, ka gurķu burku attaisīt nav iespējams, jo ne viņiem, ne viņu mazajam brālītim nav izdevies gurķu burku attaisīt. Šīs atbildes tiek paziņotas par labākajām atbildēm, jo jautājuma autoram gribējās attaisnojumu pateikšanai, ka gurķu burku toč nevar attaisīt. Un teju pat nav jēgas skaidrot, ka pietiek ar nazi pašūpot vāciņu, lai ielaistu gaisu un burka viegli atskrūvētos. Ja kāds arī saņemas drosmi to pateikt, tūlīt saradīsies bars, kurš bļaus, ka nazi zem vāciņa malas pabīdīt nav iespējams. Un tā visu laiku...

No kurienes cilvēkiem tā šausmīgā pārliecība, ka viss, ko viņi nemāk, uzreiz ir neizdarāms?

Pirms 12 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Indra (I.T.)

+14935

 
Tas ir bara instinkts un nezināšana. Man pašai reizēm mati stāvus ceļas par to, cik daudz būtībā ikdienišķu lietu cilvēki nezina vai neizprot. Daudzi dara tā, kā darījuši viņu vecvecāki, vecāki, pat nesaprotot, kāpēc tā dara, turklāt, jāatzīmē, ka cilvēki ir savā būtībā ne tikai slinki fiziski, bet arī psihiski. Smadzenes pakustināt ir ļoti grūti, ja jācenšas izdomāt, kā citādāk dabūt vaļā neattaisāmu Tevis minēto gurķu burku. Ir milzums cilvēku, kuri neprot rūpēties par parastu kaktusu, kuri neprot mazgāt grīdas vai pat vārīt ievārījumu. Tie visi pārsvarā ir pilsētas cilvēki, kuri daudz ko no īstās dzīves nezina, jo nekad nav ar to saskārušies.

pirms 12 gadiem  

Indra (I.T.), pirms 12 gadiem :

Un vecāku cilvēku gudrības parasti sākam uzklausīt un ņemt vērā tikai tad, kad paši tuvojamies 40

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Esi sajaucis portālus, te aktivitāte nav tik liela un retajā jautājumā izvēršanas garāka diskusija. Parasti ir konkrēta atbilde, bez liekām runām. Parādi tos neskaitāmos jautājumus, kur ir tevis minētā situācijā.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Niks

+120909

 
Neredzu problēmu - ja "jautājuma autoram gribējās attaisnojumu" tad viņš saņēma tieši ko gribēja.

Ja eksistē vienkāršs risinājums - uzraksti to, varbūt kādam citam vajag nevis attaisnojumu, bet risinājumu.

Ja tas nav risinājums, bet tukša spriedelēšana, ka visu var paveikt, neskatoties uz fizikas, matemātikas un citiem likumiem - arī neredzu tam jēgu - kas to gribēs un varēs te neprasīs

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Uldis Segliņš

+103585

 
Indrai taisnība; dažs labs pilsētnieks (ne tikai) ir mucā audzis un pa spundi barots. Otrs moments, ko vērts piebilst - radošums. Ja cilvēks nav radošs un tikai pa sliedēm ripojis, kā uzlikts, tad nekas vairāk par monkey see, monkey do nesanāks. Viņš darīs tikai ko vienmēr visi darījuši un nemaz neapzināsies kāpēc un kā labāk varētu. Kāpēc nav radošuma ... Iespējams, ka ir savā attīstībā pārāk daudz skrējuši sienā un labāk paliek "drošā vidē", bez pārmaiņām un iespējamiem apgrūtinājumiem. Plus vēl, ja attīstības kāds solis ticis būtiski traucēts, tad nākamajam ir daudz grūtāk pareizi veidoties. Un pie mums ļoti daudz ir cilvēku ar traucētu/sabojātu attīstību. Es domāju Eriksona modeli.

pirms 12 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Ja man dotu atbalsta punktu es paceltu zemeslodi!

pirms 12 gadiem  

Aicis, pirms 12 gadiem :

Tev neviens to nedos, labāk pacel savu slinko pakaļu un paņem pats to savu atbalsta punktu.

nezināms (guglētājs), pirms 12 gadiem :

Ko nu ar cūkām par zvaigznēm runāt.

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.