Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283673 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

ziker55

+240

 
  • 6

    Atbildes

  • 3 balsis
  • 2520 skatījumi

 

Atbildes (6)

 
Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Njā man tā pati problēma. Gribu iemācīties, bet slinkoju, liekās tik grūta valoda. Tāpat skatoties filmas, reāli nesaproti nevienu vārdu, labi dažus saproti, teikuma kopsakarību nesaproti.

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 2

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Viena visaptveroša pieeja nepastāv, katram ir jāizvēlas savs variants, kā apgūt svešvalodu. Ir cilvēki, kam piemīt dzirdes atmiņa un, kas valodu tik tiešām var "apgūt" tikai no klausīšanās, "apgūt" ir pēdiņās, jo, lai jebkurā svešvalodā varētu sazināties, ir nepieciešams ne tikai vārdu krājums, bet arī ir jāzina šīs valodas gramatika, vārdu kārtība teikumos, utt. Cilvēki, kam piemīt dzirdes atmiņa jebkuru tekstu labi iegaumēs to skaļi izlasot vai noklausoties, bet cilvēkiem ar redzes atmiņu, teksts būs jāredz uzrakstītā veidā, lai to varētu atcerēties. Svešvalodas apguve ir komplekss pasākums, kur liela daļa veiksmes faktoru veido motivācija valodu apgūt. Ja nekādas motivācijas nav, tad neko iemācīties tāpat nevarēsiet, un drīz vien atmetīsiet ar roku. Mazi bērni valodas apgūst daudz ātrāk, bet kļūstot vecākam šīs spējas pamazām pazūd. Tā ka 5 gadīgs bērns svešvalodas pamatus var apgūt skatoties multfilmas, bet 30 gadniekam filmu skatīšanās visticamāk nedos nekādu rezultātu...

pirms 9 gadiem  

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

...jeb rezultāts būs minimāls, jo cilvēks vairāk pievērsīsies sižeta baudīšanai, emocionālā pārdzīvojuma saņemšanai, nevis, piemēram, angļu valodai, kurā tiks runāts. Tā ka īsā atbilde ir lasiet grāmatas angļu valodā, nepaslinkojiet un atrodiet vismaz atslēgas vārdu nozīmi vārdnīcā un ar zīmuli atzīmējiet šo vārdu un izteicienu nozīmi, skatieties filmas ar subtitriem latviešu valodā, centieties maksimāli apgūt vielu angļu valodas stundās, lasot skolas grāmatā tekstus neatstājiet neko nesaprastu.

Aivis Svirskis™, pirms 9 gadiem :

Ja vecākiem ir iespējas, ceļojiet, apmeklējiet angliski runājošas valstis, runājiet angļu valodā ārpus Latvijas.

ziker55, pirms 9 gadiem :

Bet ja es lasītu grāmatas, tad vārdus izrunātu nepareizi un arī tos iemācišos nepareizi...

Lāsēns Indigo, pirms 9 gadiem :

Valodu var apgūt to reāli pielietojot,dzīvojot Francijā piemēram,apgūsiet franču valodu,ne jau to pretīgo jeņķu valodu :)

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Dace Rozefelde

+2136

 
varētu lasīt arī angļu grāmatas un ar vārdnīcu tulkot nesaprotamos vārdus

pirms 9 gadiem  

Māris Rudzītis, pirms 9 gadiem :

kāds gudrs cilvēks rakstīja, ka apgūstot svešvalodu un lasot grāmatu, vislabāk lasīt ne kaut kādu angļu romānu, bet grāmatu, kas angliski pārtulkota no dzimtās valodas...
Var gadīties, ka noder arī, piem., Hobits vai Harijs Poters angliski, kas latviski labi tulkots un lasīts. Vai angliski ziņas internetā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Es arī esmu par filmu skatīšanos. Skaties tādas, kur apakšā latviešu subtitri :)

pirms 9 gadiem  

ziker55, pirms 9 gadiem :

Bet tad automātiski lasu subtitrus un to angli neklausos:D

Egils Dālmanis, pirms 9 gadiem :

Man dēls bērnībā skatījās satelīta TV un tīri labi apguva vācu un angļu valodas, bet mazotnē tā uztvere ir savādāka kā vēlāk - pieaugot :(

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Justīne

+108

 
Starp citu ir pieejamas arī ļoti daudzas interneta vietnes, kur var mācīties valodas. Pati skolā otro gadu mācos vācu valodu un paralēli zināšanas nostiprinu šajā portālā - www.duolingo.com . Mājaslapa ir angļu valodā, tāpēc reizē sanāk atkārtot angļu valodas zināšanas un pilnveidot vācu.
Ne pasen sāku skatīties filmas angliski, iepriekš visu skatījos tikai krieviski. Ļoti laba mobilā aplikācija ir "Show box", kur gan filmas, gan seriāli pieejami bez maksas angļu valodā.
Vēl pēc savas pieredzes iesaku vienkārši censties maksimāli daudz kontaktēties ar ārzemniekiem, piemēram, Eiropas brīvprātīgā darba brīvprātīgajiem.
Galvenais ir vēlme iemācīties, motivācija un pacietība. :)
P.S. Par filmu nesaprašanu. Varbūt pamēģināt vispirms noskatīties filmu valodā, ko saproti , un tad angļu valodā?
Veiksmi! ;)

pirms 9 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 0

    balsis

Vienīgais reālais variants apgūt valodu ir vai nu braukt uz konkrēto valsti kurā vēlies apgūt valodu, vai arī vajag kādu ar kuru tu varu runāties ikdienā lietojot valodu.

pirms 9 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.