Uzdod jautājumus un saņem atbildes! Šobrīd 67089 jautājumi, 283674 atbildes!

Kāds ir tavs jautājums?

140

       

......

+20

 
  • 5

    Atbildes

  • 2 balsis
  • 1046 skatījumi

Vai skolotājs drīkst likt atzīmi viens, ja nepiedalās pasākumā?

Izglītība » Cits

Katru gadu ir pasākums kurā jādejo. Sporta stundās māca to ko vajadzēs dejot. Piedaloties pasākumā ieliek 10, bet ja nē tad 1 un nekādi to nevar izlabot, nepiedāvā citus veidus kā šo atzīmi iegūt. Gribētos zināt vai tā drīkst, jo tas jau nav tikai vienu reizi, bet katru gadu.

Pirms 8 gadiem

 

Atbildes (5)

 
Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Aivis Svirskis™

+138773

 
Skolotaji daudz ko nedrīkst darīt, bet dara, jo skolēni parasti tikai paburkšķ un ar to arī viss beidzas. Pirmkārt, skolotājiem ir stingri jāseko mācību plānam. Iemācīties dejot ir laba leta, bet stipri šaubos, vai tā ir iekļauta skolotāja mācību plānā. Drīzāk tā ir skolotāja paša iniciativa vai skolas vadības vienošanās, ka kādas mācību stundas tiks izmantotas, lai sagatavotu skolēnus dalībai kādā skolas pasākumā, tā ka pēc savas būtības dejot mācīšana sporta stundu laikā ir ārpusstundu jeb fakultatīvs darbs. Skolotājam nevajadzētu likt atzīmes par dalību pasākumos, it īpaši jau negatīvas. Rīcība ir atkarīga no tā, kurā klasē bērns mācās. Ja bērns ir mazs, tad ir jāiesaista vecāki. Ja vidusskolēns, tad var mēģināt problēmu izrunāt ar skolotāju vai skolas vadību. Par nepiedalīšanos pasākumos vērtējumi nav jāliek. Dalība skolas pasākumos ir brīva izvēle un skolotājiem ir jāmeklē un jāspēj atrast citus motivācijas instrumentus, vērtējumi ir paredzēti tikai mācību sasniegumu vērtēšanai.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Jānis Priedis

+4411

 
Mans padoms tev. Nevajag vienatnē cīnīties pret sistēmu. Tu taču plāno pabeigt skolu normāli? Kāpēc sakašķēties ar skolotāju?
Kādas tev sekmes mācībās? Ja sliktas, tad labāk vispār nekašķēties, jo skolotājiem pret nesekmīgajiem tā savādāka attieksme.
Ja sekmes ļoti labas ( uzsveru "ļoti") un ir bijis kaut cik attaisnojošs iemesls, kāpēc nebiji pasākumā, var pieiet individuāli ( bez lieciniekiem lai negrautu skolotājam autoritāti) pie skolotāja un parunāt. Tā un šitā nesanāca aiziet....
Vai pie direktores. Pastāstīt, ka viena pasākuma dēļ nebūtu pareizi likt 0. Bet tas skolotājai nepatiks.
Bet tā var darīt, ja labi mācies.
Vislabāk ievērot skolas likumus un noteikumus. Viena 0 tak neko daudz neizmainīs.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Protams, ka nē. Atzīme no 1 līdz 10 ir tava paveiktā darba vērtējums. Tevi nevar novērtēt uz 1 (vai uz jebkādu citu atzīmi), ja tu neesi vispār to darbu darījusi. Tāpat kā neviens nemaksā algu, ne 1000, ne 10 eiro par to, ka tu visu mēnesi esi atvaļinājumā. Nevar novērtēt to, kā nav. Un, ja arī skolas noteikumi paredz, ka tā drīkst darīt, ir jāpārskata skolas noteikumi un jāatlaiž tas, kurš tos rakstījis. Skolotāju, protams, arī atlaist un neļaut vairs strādāt izglītības lauciņā.

pirms 8 gadiem  

    Frīdrihs Nīče, pirms 8 gadiem :

Un nezinu, vai vispār vajadzētu sporta stundās mācīt dejot un vērtēt ar atzīmi pasākumus, kuri neietilpst skolas programmā.

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Juris Maksis

+5904

 
Prieks skatīties uz dejotāju meiteņu gaitu un staltumu. Tev es ieliktu visticamāk 0.

pirms 8 gadiem  

500

Labākā atbilde
  • 1

    balsis

Māris Raugulis

+166750

 
Skaties savas skolas dokumentu "Skolēnu mācību sasniegumu vērtēšanas kārtība".
Vispār var, lai gan piemērotāki būtu vērtējumi - ieskaitīts/neieskaitīts vai nv, būtību gan tas nemaina.

Gala vērtējumā to tāpat var ņemt vērāk kā būtisku vai nebūtisku, lai kādā veidā tā arī nebūtu izteikta. Jau sen gala atzīme nav jāizliek kā vidējais aritmētiskais.

pirms 8 gadiem  

500

Tava atbilde

1000

       

Nav nepieciešams reģistrēties!

Ienāc iekšā izmantojot:

       

Meklēt jautājumus

       

Palīdzi saviem klientiem saņemt vislabākās atbildes

Kļūstot par ekspertu pajauta.lv, Tu uzlabo savu klientu servisu un iegūsti papildus publicitāti. Tavas atbildes būs atrodamas 100 tūkstošiem pajauta.lv lietotāju, lieliski atradīs Google, kā arī varēsi izveidot savās web lapās vai draugiem.lv lapā īpašo pajauta.lv bloku.